• 9.376.493 stemmen

Geregisseerd door: Brian Baugh

Met onder meer: Rose Reid, Jedidiah Goodacre en Katherine McNamara

Plot Finding You

"Trust the journey."

Finley is geen typisch achttienjarig meisje. Ze is geestig, stoer, getalenteerd en gedreven. Na een noodlottige vioolauditie aan een prestigieus muziekconservatorium in New York besluit ze naar Ierland te reizen. In de B&B die door haar gastgezin gerund wordt, ontmoet ze de filmster en hartenbreker Beckett. Al snel worden ze verliefd, maar wanneer de druk van Becketts sterrendom hun dromen dreigt te verpletteren moet Finley beslissen wat ze bereid is te riskeren voor de liefde.

Vanaf 1 april in de bioscoop (The Searchers)

avatar van BBarbie

BBarbie

De scène waarin “fiddler” Seamus tijdens een bezoek aan een pub Rose uitnodigt mee te spelen met het bandje, roept bij mij dierbare herinneringen op aan de oergezellige avonden die ik in Ierland heb mogen beleven. Ik heb er een zwak voor Ierland en zijn gastvrije inwoners aan overgehouden.

Dat vertekent wellicht mijn beoordeling van deze gelaagde film over een Amerikaanse studente, die in Ierland zichzelf wil herontdekken en en passant ongewild betrokken raakt bij een familievete tussen twee oude zusters. Enig minpunt vind ik de clichématige afhandeling van de romantiek tussen de studente en een gevierde filmster. Desondanks heb ik hier erg van genoten. Maar ja, wat Ierland betreft ben ik hopeloos bevooroordeeld.

avatar van rep_robert

Meh meh meh. Allemaal erg matig. De Ierse setting wordt optimaal benut en dat houdt de film nog enigszins levend. Het plot is namelijk zo enorm uitgekauwd dat hier niks aan te beleven viel. Clichés in dit genre zijn onvermijdelijk, maar het lag er allemaal zo dik bovenop en de dilemma's voelden allemaal zo gekunsteld. Ik kon er gewoon te weinig mee. Finding You wist de chemie niet goed over te brengen.

avatar van Shadowed

Shadowed

Braaf romantisch drama met goed acteerwerk van Rose Reid en Jedidiah Goodacre, maar daarmee wel een film met weinig verrassingen. Finding You kent vooral nadeel in de behoorlijk uitgesponnen speelduur die bijna twee uur aantikt, terwijl de inhoud allesbehalve complex of ambitieus wordt neergezet. Niettemin doet regisseur Brian Baugh zijn best om zoveel mogelijk aan te tikken in zo weinig mogelijk tijd, waardoor een aantal zijpaden overbodig of zelfs onnodig aanvoelen. Het verhaal rondom de twee zussen die elkaar moeten zien te vergeven voegt bijvoorbeeld weinig meerwaarde toe, maar het Ierse landschap wordt verder goed neergezet en het acteerwerk is overtuigend. Baugh laat zich niet verleiden tot lompe romance, waardoor de geschepte wereld altijd wel sympathiek blijft. Prima voor een keertje, al is het gebeuren wat aan de lange kant.

avatar van K. V.

K. V.

Deze romantische film eens bekeken en vond hem wel goed. De setting was Ierland en ze maakten hier wel goed gebruik van. Het verhaal zelf was niet echt verrassend, maar verveelde ook niet. De cast deed het ook prima en de muziek was ook goed gekozen. De langere speelduur stoorde ook niet.