• 9.372.024 stemmen

Met onder meer: Olga Kurylenko, Marilyn Lima en Michel Biel

Gesproken taal: Frans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Sentinelle

Klara is drieëndertig jaar. Ze is een tolk in het Franse leger. Nadat ze de gruwelen van de oorlog in Syrië heeft meegemaakt, wordt ze overgeplaatst naar Nice in het kader van Operatie Sentinelle. Daar probeert ze, samen met haar moeder en haar zus Tania, haar leven weer op te bouwen. Maar op een avond, nadat ze naar een nachtclub is geweest, wordt Tania halfdood op het strand gevonden. Ze is verkracht en in elkaar geslagen. Klara zet dan alles op alles om de aanvallers te vinden en haar zus te wreken.

Leonid Kadnikov

Operation Sentinel soldier

Lieutenant Colonel

avatar van bart007bond

bart007bond

Goede trailer. Soort Wick meets Atomic Blonde.

Zeker op kijklijstje

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Matige actiefilm met als thema wraak. Tempo is het probleen in Sentinelle. Voor een keer wel te pruimen. Olga Kurylenko heeft in veel betere actiefilms gespeeld.

avatar van scorsese

Tegenvallende film over een militair die wordt overgeplaatst naar een anti-terreur-unit. Een mager verhaaltje met ook een weinig boeiend hoofdpersonage (hier ook matig neergezet door Olga Kurylenko). Ondanks de korte speelduur is de hele inleiding van deze wraakfilm ook te lang. Ook de paar actie-scenes kunnen zich nergens onderscheiden.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Film mist focus. Want is dit nu een film over iemand die uit de oorlog terugkeert en aanpassingsproblemen heeft, of is dit een wraakfilm? Het zijn echt twee losse onderdelen omdat die beide nooit echt goed gemixt worden. Wat maakt dat de film vlees noch vis is, met een Kurylenko die vooral heel aantrekkelijk mag zijn maar dat is het dan ook. Enkele aardige actiescènes en visueel wel oké, ook die korte speelduur helpt wel dat ik me niet hoefde te vervelen. Maar daar is dan ook alles mee gezegd. 2,5*.

avatar van schram101

schram101

Kurylenko overtuigt hier eigenlijk alleen in de lesbische vrijscene. Verder totaal ongeloofwaardig als aan PTSS lijdende soldaat en aan zus op wraaktocht. De speelduur is enorm kort maar bijzonder genoeg weet de film alsnog voor een groot deel erg langdradig aan te voelen. Juist terwijl het zo vol met actie had kunnen zitten.. Zo ingewikkeld is het niet een filmpje als dit te laten werken.

avatar van Luudje10

Luudje10

Deze film werd met een hoop bombarie aangekondigd door Netflix. Nou eerlijk gezegd het was niet veel. Een lesbische adjudant van een elite eenheid van het Franse leger gaat op wraak uit op degenen die haar zusje wat aangedaan hadden. De film begint redelijk, maar al snel komen er een hoop waarschijnlijke momenten voorbij. Zij kan zo een wapen van de balie afpakken bij het wapendepot. Bij het Russisch consulaat. dat zeer goed beveiligd is met een hoog hek staat een bankje voor dus ze is zo het hek over. We bevinden ons aan de kust in Zuid Frankrijk, daarna zit het consulaat in Parijs. Zo kan ik nog even door gaan. Enige hoogtepunt waren de 4 (kleine) tietjes tijdens de vrij scene . Geen aanrader

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Luudje10 schreef:

Deze film werd met een hoop bombarie aangekondigd door Netflix.

Dat doet netflix continu met al die matige producties.

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Bagger 2.0

avatar van filmkul

filmkul

Matige actiefilm. Het verhaal is net heel origineel en heeft wat weg qua verloop van de laatste Rambo. De uitwerking is niet sterk. De opbouw is redelijk en het eerste kwart gaat nog wel. Daarna komt er een wat taai gedeelte wat een aantal kinderlijk onrealistische scènes bevat, die uiteindelijk de film de nek omdraaien. Het einde, het wraak gedeelte, is verre van bijzonder en dooft de film als een nachtkaars uit. Het acteerwerk kan er net mee door. 2.0

avatar van macrobody

macrobody

Man, man, man, wat slecht. Wie heeft dat script geschreven of eerder wie heeft dat script bij elkaar geraapt? Soldate krijgt trauma, soldate slikt te veel pillen, soldate gaat door het lint en neemt wraak. Echt waanzinnig baanbrekend en vernieuwend, NOT! Ik kon in eerste instantie ook niet plaatsen waar ze naartoe overgeplaatst werd maar dat bleek Nice te zijn. Daar ben ik al een tijdje niet meer geweest maar loopt daar nu het leger rond met automatische wapens die tevens de taken van de politie overneemt? Dan is het nog triester gesteld in Frankrijk dan Nederland.

En waarom moeten we tegenwoordig in 90% van de films naar niet hetero's kijken terwijl dat minder dan 5% van de bevolking is? Mis ik hier wat of klopt die verhouding gewoon niet? Prima film voor het gekkenhuis waar we in leven, maar wie is de gek?

avatar van Film Pegasus

Een wraakfilm zoals 13 in een dozijn. Een actiegenre dat al jaren meegaat en ook meestal voor dom vertier kan zorgen. Sentinelle is daarop geen uitzondering. Je kent het verhaal al binnen de eerste minuten en dan is het wachten op de nodige actie. Olga Kurylenko doet het best goed en de film loopt op het gemak vooruit. De actie is wel teleurstellend, zeker bij de gevechten met de vuisten en voeten. Slecht wordt het nooit, maar goed is het nog minder.

avatar van wouds601

wouds601

Paar scenes zijn wel okay, maar het kibbelt maar wat voort... je hoopt de hele tijd dat er nog tempo in komt. En zo onwaarschijnlijk allemaal... heb zelfs bepaalde delen doorgespoeld omdat ik er wel wat klaar mee was. 2* voor de moeite..

avatar van cales77

cales77

Zag er allemaal wel redelijk uit, verhaal is flinterdun....te traag...niet al te best

2.5 voor hoe het eruit zag.

avatar van Waku

Waku

Franse actie en wraakfilms zijn vaak om van te smullen maar dat geldt niet voor deze "Sentinelle".Het is een standaard filmpje geworden met een enkele aardige kill. Maar het is lang niet genoeg voor een vermakelijke actie avond die ook nog eens maar 80 minuutjes duurt. 2.5*

avatar van Q Jones

Q Jones

De film heeft een korte speelduur, maar ow wat duurt ie lang. Het laatste kwartier is te pruimen. De rest zou ik doorspoelen

avatar van cor1946

cor1946

Wat jammer dat hij zo traag is, verder redelijk gespeeld.

avatar van AniSter

AniSter

Tja, wie laat een legerdame met en trauma, onder de medicijnen, met een buks rondlopen? Juist, het Franse leger. Maar..... hebben we laatst niet ook zoiets in België meegemaakt? OK, dat was een legerheer....

Wraakfilm, gelukkig vrij kort met hier en daar wat actie, maar niet echt spannend. Het leek wel alsof er heel flink uit deze film is geknipt; er ontbreken complete stukken. Afgezien van dat was het 80 minuten 'onwaarschijnlijk en voorspelbaar' vermaak.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Een ondergewaardeerde en absurd lage score,voor deze aktie film.

Die beter verdient dan zo laag, gemiddelde alhier.

Met de gewezen Bond gril, Olga Kurylenko als getrainde Sentinel elite commando.

Wanneer haar zus, aangevallen wordt,het heft in eigen handen neemt, en wraak neemt.

Geen over de top aktie, in deze film.

Maar met naarmate de film vordert, enkele grove scènes heeft.

Voor wie deze film uitzit.

Verassende film, met een niet te lange speelduur.

Prima film,niet het niveau van bijvoorbeeld The Equalizer.

Maar deze film,mag er zeker wezen.

avatar van FMS2020

FMS2020

Ik vind de films van regisseur Julien Leclercq in het algemeen echt wel bijzonder goed. Het kon mij weeral bekoren. Geen saaie boel, ik vind het een oké film.

avatar van Noodless

Noodless

Degelijke wraakfilm die aandacht heeft voor een goede opbouw en niet zozeer leunt op wervelende actiescènes.

De film heeft ook een goede hoofdrolspeelster die geknipt is voor deze rol om toch een geloofwaardige rol neer te zetten gezien het fysieke aspect. 6/10