Genre: Actie / Drama
Met onder meer: Sylvester Stallone, Javon Walton en Pilou Asbæk
Gesproken taal: Engels en Duits
Bekijk via Amazon Prime
Plot Samaritan
"25 years ago the world's greatest hero vanished."
'Samaritan' volgt het verhaal van een jongetje dat op onderzoek gaat naar een mythische superheld. Twintig jaar geleden verdween deze op mysterieuze wijze na een episch gevecht. Het jongetje is ervan overtuigd dat hij mogelijk nog steeds in leven is en wil hem graag ontmoeten.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Amazon Prime
Albert Casler
Arthur Holloway
Farshad
Jace

Zou niet weten welke dan? Heb zeer veel films gezien met hem en ik kan me geen slechte films voorstellen met hem er in. Op het niveau van die van Bruce Willis en nog wat anderen?
Driven, Escape Plan 2 en 3, Daylight, Stop or my mom will shoot en zo kun ik er nog wel een paar noemen.
Ik mag Sly graag, heeft een stel geweldige films op zijn naam, maar heeft ook zat troep afgeleverd.

fred1946
[quote]kappeuter schreef:
Vanaf 1 september 2022 in de bioscoop (Universal)[/quote
Ben ik nu in de war, heb deze film maanden geleden gezien.
Via pindakaas.

Master Blaster
Stallone kan het nog steeds!
Begint een beetje traag maar opbouw is goed
Twist zag ik niet aankomen

FunkStarr
Zo veel troep is het uiteindelijk niet als je het gaat vergelijken met bijvoorbeeld Willis (wat gewoon een heel groot acteur was maar de laatste jaren echt veel bagger heeft afgeleverd). Ben wel met je eens van Escape Plan 2 en 3, dat was een absoluut dieptepunt, met Backtrace. Daylight vind ik ook wat minder, maar datzelfde geldt wat mij betreft voor Judge Dredd. Films als Over The Top en Cobra vind ik dan weer geweldig, maar kan me ook indenken dat niet iedereen dat vind. En Rocky V vond ik persoonlijk ook gewoon erg goed in de reeks passen al is het natuurlijk wel de minste van de reeks. Maar verre van slecht. Om jouw actieheld Schwarzenegger te vergelijken, ik denk dat het wel om het even is als we het over deze twee hebben, en ik mag beide heren graag

FunkStarr
Alle films met/van Stallone zijn flut, dat is de enige waarheid die deze wereld nog kent
Raar dat je er dan toch elke keer naar gaat kijken.

Centapidehuman
Twist was ok, die scène in het brandende gebouw leek wel een jaren 90 film. Als je niks te kijken hebt kan je deze een beetje op de achtergrond aanzetten en op je telefoon klooien.

umbra
Zeer fijne en boeiende actiefilm, met ouwe rot Stallone, die hier toch echt nog topper is en de film draagd. Dikke 8/10.

teigertje
Een uitstekende superhelden film.
En Sylvester Stallone speelt deze rol heel leuk.
Toch wat betreft sfeer matig en de power van de film op zich haalt deze film het niveau van bijvoorbeeld Spider man no way home en the Avengers films niet.
Deze waren sfeervoller en zijn hierin niet te evenaren door deze film.
De verwachtingen van deze film, waren hoog.
Maar toch ietsje moeten bijstellen.
Wel heeft deze raakvlakken naar de oude classic DC film Steel uit 1997 die overigens matig was,daarin is deze stukken beter.
Maar de film is wel genieten en vol aktie en superkrachten en spektakel genoeg.

knuppel ihhh
Nadat mijn vrouw in slaap viel ben ik maar wat anders gaan kijken. Film gaat over het gevecht tussen goed en kwaad. Ik denk dat goed overwint... maar geen zin om het laatste stuk uit te zitten om dit bevestigd te zien

schumacher
Driven vondk goed.
Escape plan 1 was goed, de andere 2 waren idd veel veel minder.
Daylight vondk ook best goed.
Stop or my mom will shoot is nog leuk maar ik zou de film nog eens moeten herbekijken, is te lang geleden.
Zoals ik dus dacht, veel mindere films heeft die echt niet laat staan zo slecht als die van Bruce Willis en Dolph en sommige films van Nicolas Cage etc...

schumacher
Dan hebt u de twist gemist.

Hoggiebro
Mooie sfeer en goed geacteerd. Had wel iets van een DC verhaal. Moeite waard

Driven vondk goed.
Escape plan 1 was goed, de andere 2 waren idd veel veel minder.
Daylight vondk ook best goed.
Zal best, maar het zijn allemaal films die online en in andere media extreem laag hebben gescoord.
Stallone heeft gewoon zat rommel afgeleverd, maar ook een stel goede middenmoters en een handvol echte klassiekers. Zoals bijna elke acteur.

Tylerdurdn
De twist die ja na 15 min kijken wel aan voelde komen?
Verder vermakelijke film met een Sly in goede doen.
Lekker kleinschalige film, niet te bombastisch zoals de recente Marvel/DC prut.

DragQueen
Vermakelijke superheldenfilm. Stallone, een held van me, zet een toffe rol neer. Hij flikt het toch maar weer op zijn leeftijd. Hulde. Al met al een geslaagde en aangenaam wegkijkende actiefilm met een eigen sfeertje. 3 Sterren.

Sunspot
Ik vond het top! Lekker sfeertje, beetje deed het soms aan Rocky denken. Dat jongetje irriteerde ook niet gelukkig.
De actiescenes zijn superleuk, vooral dat eindgevecht lekker rauw en droog ook vaak haha
Aanrader! Hoop dat er een vervolg komt!

KvR76
Ik ben opgegroeid met de films van Sylvester Stallone, Rocky, Rambo, Over the Top, Cobra, Locked up en noem ze maar op.
Ik vond deze film best vermakelijk. Verwacht geen Avengers niveau maar het is zeker geen troep.
Sylvester Stallone doet het nog goed voor zijn leeftijd. In mijn ogen blijft het een goeie acteur, desondanks zal hij nooit een oscar winnen.
De film kijkt lekker weg en voor je het weet is het voorbij.
4 sterren voor deze film, ik kon het zeker wel waarderen want ik heb slechtere films van hem gezien!!

Sunspot
De film kijkt lekker weg en voor je het weet is het voorbij.
Gelukkig is het geen 'avengers' , ben dat sausje wel zat.
Dit is gewoon een meer grounded 'superhelden' film, hoop dat hier meer van komt zoveel meer interessant dan al die superhelden overal die als groep tegen de slechterik gaan vechten in hun pakjes haha

knuppel ihhh
Ja ik las eerder dat er een twist in zit.... maar het enige dat ik met kan bedenken in dit verhaal is dat de good guy misschien wel de bad guy is.

Sunspot
Je zit in de buurt, maar het is niet zo simpel als in de meeste films en dat is juist waarom het zo een leuke twist is!
Ik zag het in ieder geval niet aankomen tot het moment daar was!
Je moet gewoon de film helemaal zien

Erikb99
En wat vond ik er nou van:
Helaas begint de film meteen met de uitleg wie “Samaritan” is en wat hem is overkomen, verteld door het jongetje als voice-over. Ik vind dat altijd erg jammer, het is toch veel leuker om tijdens de film achter de background story te komen? Maar goed terug naar de film. Het is zeker geen standaard heldenfilm geworden. Het verhaal wordt zorgvuldig opgebouwd, vele die voor de vette acties gingen komen er dan ook bedrogen uit. Natuurlijk komen er acties in voor maar ze zijn niet lijdend in dit verhaal. Het is mooi hoe de vriendschap tussen het jongetje en “Samaritan” opbouwt. De stad waar alles zich afspeelt is grauw in beeld gebracht. Zo ook de bende waar het jongetje mee te maken krijgt. Er zit een twist in die ik wel zag aankomen, maar ondanks dat goed gebracht werd. Aanrader? Ja zeker, het is een prima kleine heldenfilm geworden. En te zien op Amazone Prime.

ROX
Leuke aktie film, gave twist, maar ik vond vooral het acteer werk van het jongetje niet erg sterk. Stallone speelt in de Rocky modus van Rocky Balboa alleen dan zonder restaurantje. De oude computers, coole auto's, high tech wapens en het slechte weer leveren een leuke sfeer op. Niet te vergelijken met het meesterwerk "Unbreakable" maar wel veel overeenkomsten in de verhaallijn.

filmkul
- 2073 stemmen
Leuke actiefilm. Het verhaal is wat standaard maar kent wel een leuke onverwachte twist. De uitwerking is geslaagd. De film geeft dankzij Stallone een lekker jaren 80 gevoel. De film kent een goede opbouw en heeft een prima tempo. Er is voldoende actie en spanning. De actiescenes zien er goed uit maar zijn niet heel vernieuwend of spectaculair. Verder is het gewoon lekker genieten zonder te veel hoeven nadenken. Het acteerwerk is dik in orde. Visueel ziet alles er goed uit. Prima vermaak. 3.5

mcdaktari
Hier had ik toch meer van verwacht. Maar daar de film goed begon, werd het naarmate het einde naderde steeds flauwer. Jammer want ik had echt gehoopt dat dit een hele stevige actiefilm werd, maar dat vond ik in ieder geval niet.

wouds601
Wel liefhebber van Stallone films. maar dan toch liever in een Rambo rol ofzo. opbouw is wat traag en actie zelf niet heel bijzonder. Leuke twist aan het einde. vooruit, 2,5*.

Q Jones
De actie is heel goed in beeld gebracht. Stallone is fantastisch. Maar wat is dat kind irritant zeg. In mij ogen totaal miscast en een non talent. Hij haalt heel de vaart uit de film en ik kon met moeite verder kijken. Gelukkig is het genieten als Stallone in beeld komt

Collins
Films met superhelden zijn er veel. Films met superhelden die iets anders zijn dan het zoveelste geijkte concept van een film met een superheld, verschijnen minder vaak. Samaritan is zo’n film. Een vuige actiefilm met een doorsnee verhaal waarin sombere dramatische elementen zijn verweven die dieper snijden dan doorsnee. De setting van een verpauperde wijk in een naargeestige stad met de naam Granite City is schitterend en verleent het drama extra somberte.
Hier leven de mensen aan de zelfkant. Hier leven de mensen die zich hebben teruggetrokken uit de samenleving. Hier leeft ook de voormalige superheld Samaritan. Hij wordt heel aanschouwelijk gespeeld door Sylvester Stallone. De korzelige held op leeftijd is teleurgesteld in de wereld en draagt een zichtbaar leed met zich mee. Samaritan is een interessante figuur en wordt door Stallone uitstekend vertolkt.
Hoewel de setting en de aankleding van de held afwijken van de standaard superheldenfilm, volgt het verhaal die standaard wel. Een strijd van goed tegen slecht gevuld met actie. Het is klassiek superheldengedoe met de onverwoestbare actieheld Stallone in het middelpunt. De actie blijft gelukig ver verwijderd van de sensationele effecten die je in Marvelfilms tegenkomt. De actie is minder afhankelijk van de effectenmachine en rust meer op het ouderwetse solide handwerk. Positief vind ik dat. Het maakt dat de film minder in het teken staat van de speciale effecten en minder glad oogt dan gebruikelijk is in dergelijke films.
Samaritan is een leuke superheldenfilm over een uitgerangeerde held. Een opmerkelijke en interessante insteek, die ruimte biedt aan dramatische elementen die iets dieper worden uitgespit dan gangbaar is bij de reguliere superheld. Uiteindelijk volgt de film toch het geijkte verhaal, maar de mistroostige setting en het personage van Stallone zorgen desondanks voor een blijvende donkere en mysterieuze sfeer, die de film interessant houden.

Waku
Zo zie ik Stallone toch het liefst.
Beukend en grommend om zich heen rammend , vechtend voor gerechtigheid.
Deze " Samaritan" is een soort fantasy Rambo film.
Lekker veel actie.
Eindelijk ook eens een superhelden film zonder doodvermoeiende bliksem en laser lichten.
Het geen Marvel standaard voorschoteld.
Kom maar op met het vervolg.

3316mixer
Lekkere aktie film met toch wel een twist aan het eind. Stallone heeft een neus voor goede scripts, zoals hij dat al weet zo'n 40 jaar. Stallone:legend

'Batman v Superman: Dawn of Justice' is morgenavond (17 maart) op de buis: 'Wat was dit slecht zeg, maar dan ook echt slecht'

'Saving Private Ryan' verdwijnt uit het streamingaanbod: 'Cinematografisch zit alles perfect'

Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?

Opeens ben je je moeder: De eerste beelden van het vervolg op 'Freaky Friday' zijn uitgebracht

Thirteen Lives

RRR
Drama / Actie, 2022

Varjoja Paratiisissa
Komedie / Romantiek, 1986
heldstrijdyoungsterchaosstreet riotsfightersuperheldgebaseerd op stripbuurmanold manheroismyoung boyarmoedetweelingensuperkrachtwerkloosheidsledgehammer hatredcrime gone awrysuper strength dead fathercriminal gangdark fantasyepic battleyoung heroes curiousmythical ptsdsingle momgood vs eviljavon walton
Social media
- Registreer |