Genre: Actie / Drama
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot Samaritan
"25 years ago the world's greatest hero vanished."
'Samaritan' volgt het verhaal van een jongetje dat op onderzoek gaat naar een mythische superheld. Twintig jaar geleden verdween deze op mysterieuze wijze na een episch gevecht. Het jongetje is ervan overtuigd dat hij mogelijk nog steeds in leven is en wil hem graag ontmoeten.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Koop op Pathé Thuis vanaf € 10,99
Albert Casler
Arthur Holloway
Farshad
Jace
Vanaf 1 september 2022 in de bioscoop (Universal)
DiDa
Nu Amazon MGM gaat kopen ziet het er naar uit dat Samaritan geen bios release meer krijgt, maar meteen wordt gelanceerd op Amazon Prime... Vind dit wel balen hoor. Had deze graag in de bios gezien.
Ron Howard's Thirteen Lives Pivots to MGM, Prime Video Hybrid Release - Variety
Jotil (crew bioscoopreleases)
Ron Howard's Thirteen Lives Pivots to MGM, Prime Video Hybrid Release - Variety
Klopt. Helaas heeft Universal Pictures de bioscooprelease gecancelled.
DiDa
Hopelijk nog wel een bluray release. Ik ben nogal een fan van fysieke media
DiDa
Vanaf 26 augustus op Prime..
En een nieuwe poster
Sylvester Stallone komende maand te zien in actiefilm Samaritan - TVgids.nl
DiDa
Goede trailer hoor. Stallone wordt hoe ouder hoe stoerder.
Ziet er goed uit hoor! Had deze graag in de bios gezien!
wimaroca
Ben benieuwd....ben best wel een Stallone fan,en géén Schwarzenegger
bart007bond
Staat bij pathe voor 1 september gepland
Kondoro
Jotil (crew bioscoopreleases)
Helaas klopt die datum niet. De film is sowieso van de releasekalender van Universal geschrapt.
FunkStarr
- 1922 berichten
Ben totaal geen liefhebber van superhelden (behalve Batman) maar de trailer is best geinig. Toch is het mijn ding niet maar het is weer eens iets anders voor Stallone. Tenminste, niet heel anders maar ik kan mij niet heugen dat hij eerder een superheld speelde. GOTG ken ik niet maar ook geen behoefte aan en denk dat ik deze ook ga overslaan. Het is mijn ding gewoon niet.
Redelijke film over een jongetje die denkt dat zijn buurman eens een superheld was. Qua verhaal valt het soms wat in herhaling. De relatie die ontstaat tussen de jongen en de man is vrij voorspelbaar, maar best vermakelijk. Een aantal aardige actie-scenes waarin Sylvester Stallone er nog prima weet op los te meppen.
DiDa
Ik vond dit een onverwacht goede film. Mooie mix van actie en drama. Het verhaal bouwt rustig op naar een sterke climax. Stallone is nog steeds een goede actieheld een ramt er weer lekker op los.
Ook bevat het einde nog een leuke twist die ik niet aan zag komen.
boemboem27
uitstekende film van good old Sylvester Stallone.
als superheld a la Marvell.
geen moment verveeld
Tof concept dat door Sylvester Stallone ook goed uitgevoerd word, maar waar ze als film veel te weinig uithalen. Een mensenschuwe, gepensioneerde superheld die door omstandigheden weer zich komt melden in een grauwe stad vol geweld en narigheid klinkt goed, maar ik vind de aanloop tot het lekker los gaat veel te lang en voorspelbaar. Plus, dit alles schreeuwt om een keiharde r-rating ipv de PG-13 rating die er nu op zit. Het voelt veel te soft, hier had je een The Boys sausje op los moeten laten. Buiten dat alles heb ik me wel vermaakt, vooral door Stallone die ook als hoogbejaarde acteur nog steeds ass kickt en dit volgens mij met plezier heeft gedaan.
Staat bij pathe voor 1 september gepland
Is een Amazon Prime release, komt niet in de bios lijkt me. Via Google zie ik ook Pathé en 1 september, maar zie geen enkele voorstelling gepland.
schumacher
Helemaal mijn ding dit, old skool filmpke.
1 ding moet je Stallone na geven: je zal hem niet snel in flut films zien spelen zoals Willis en co.
Schitterende acteur is het, mijne favoriet was altijd Van Damme maar aan Stallone kan je gewoon niet tippen als je die zijn volledige carriere ziet. Wat een topper. Respect.
De film zelf is genieten vd 1ste tot de laatste seconde, geen hersenloos gedoe ook , daarmee bedoel ik dat de film rustig blijft op bouwen, dat er toch verhaal in zit en het wordt steeds beter en beter ook, love it. Je hebt zo van die films die top beginnen maar dan lang inzakken, dat heb je bij deze film niet. Zeer vermakelijk en geen seconde verveeld.
Ben het met de slechte commentaren het absoluut niet mee eens. (En dan een film als the princess een 3.5 geven, tja...).
Lekker genoten hier op mijn grote Oled tv.
Stallone was weer top om bezig te zien.
Iron Maiden
Een verfrissende film in het superhelden genre. Stallone aged like a fine wine in de zin dat hij steeds beter gaat acteren naarmate hij ouder wordt, al was hij natuurlijk ook geweldig in First Blood en Rocky. Een aanrader voor de fans van Sly en voor anderen een vermakelijk tussendoortje.
Vierhetleven25
Nothing special about it. Wel vermakelijke voorspelbare film en afgekeken. Niet voor herhaling vatbaar
Haha, volgens mij moet je even het IMDb profiel van Stallone in gaan kijken, hij heeft in zat flutfilms gespeeld.
Gerlof78
Stallone was 75 toen hij Samaritan maakte, dat is toch wel knap voor de rest is het een aardige film met een leuke plottwist. 2 sterren voor de film en 1 voor Stallone omdat hij zijn best wel doet
eppo349
Dit is zijn beste film: Rhinestone (Film, 1984) - MovieMeter.nl Guilty pleasure
schumacher
Zou niet weten welke dan? Heb zeer veel films gezien met hem en ik kan me geen slechte films voorstellen met hem er in. Op het niveau van die van Bruce Willis en nog wat anderen?
Civillian Supreme
Ben fan van Stallone en die andere 'oudjes' maar ik vpnd deze redelijk. Er had in mijn ogen meer in gezeten, zelfs met een paar kleine aanpassingen had het een erg sterke film kunnen zijn, aan de cast ligt het niet.
Teveel inconsistenties, met name bij zijn krachten.
Ook erg voorspelbaar allemaal, die zogenaamde onvoorspelbare twist wist ik al bij de intro. En als je het dan nog niet zag dan wel na de 200ste hint na een uur kijken.
Het idee zelf was wel gaaf maar zoals gezegd daar had veel meer uitgehaald kunnen worden.
Mag ik ook 1 tip geven? Als de boef een hamer in zijn hand heeft en hij draait zijn rug naar je toe dan weet je toch dat hij gaat uithalen? Dat ziet elke idioot aankomen....behalve in deze film.
Er zitten ook genoeg goede dingen in hoor en Stallone is op zijn leeftijd nog lekker bezig(en oogt fit) maar toch voelt dit weer als een gemiste kans.
DoctorMovie
Alle films met/van Stallone zijn flut, dat is de enige waarheid die deze wereld nog kent

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

RRR
Actie / Drama, 2022

Varjoja Paratiisissa
Komedie / Romantiek, 1986
heldstrijdyoungsterchaosstreet riotsfightersuperheldgebaseerd op stripbuurmanold manheroismyoung boyarmoedetweelingensuperkrachtwerkloosheidsledgehammer hatredcrime gone awrysuper strength dead fathercriminal gangdark fantasyepic battleyoung heroes curiousmythical ptsdsingle momgood vs eviljavon walton