• 9.378.150 stemmen

The Minimalists: Less Is Now (2021)

Documentaire | 53 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Matt D'Avella

Met onder meer: Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Minimalists: Less Is Now

Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus zijn sinds hun jeugd vrienden. Beiden groeiden op in een arm gezin. Als volwassene kregen ze de mogelijkheid dingen te bezitten en de Amerikaanse droom na te jagen. Maar ze vragen zich af of spullen hen gelukkig kunnen maken. Deze documentaire toont de ideologie van minimalisme, de levenswijze waarbij je je afvraagt: “Wat heb ik werkelijk nodig in mijn leven?”

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Poa

Poa

Ze hebben hun eigen film nog maar een keertje opnieuw gemaakt? Ik sta achter de boodschap, maar de uitvoering is echt om braakneigingen van te krijgen. Deze gasten komen zó nep over dat het soms bijna een parodie lijkt.

avatar van John Milton

John Milton

Iets harsh, maar het is een fair point. Dit voegt weinig toe aan de al bestaande film Minimalism: A Documentary about the Important Things (2015). Voor de boodschap zou ik me eerder wensen to die film, of beter de artikelen of podcast, niet dit.

Als je er echt niets van weet is het prima, maar voor wie hun tenen er al ingedoopt hebben is het wel erg herhalend en laat de uitvoering idd iets te wensen over.

avatar van stef89

stef89

"Less is now", maar toch nog een extra filmpie erbij.

Van mij mogen ze, maar op zich was hun boodschap de eerste film ook al helder.