• 9.370.054 stemmen

Met onder meer: Sarah Calcine, Guillaume Kerbusch en Suzanne Rault-Balet

Gesproken taal: Frans

• YouTube Bekijk via YouTube

Plot Judith Hotel

Heb je er ooit van gedroomd om te gaan slapen en nooit meer wakker te worden? Rémi wel. Hij lijdt al acht jaar aan slapeloosheid en deze hebben van zijn leven een hel gemaakt. Door een kamer te reserveren in het Judith Hotel, een erg populair etablissement, geeft hij zichzelf de kans op een nieuwe start.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Niet helemaal gelukt. Een goed idee, redelijk uitgewerkt (ook dat einde) maar wel echt te kort. Eens je in de film zit is-ie ineens klaar. Hoewel dit een kortfilm is en ik hier geen anderhalf uur naar had willen kijken is deze voor mijn gevoel net te kort om er echt in meegenomen te worden. Omgekeerd verveelt de film echt geen moment; hij laat me vooral wat onbevredigd achter. Er wordt op zich goed een sfeertje neergezet, maar visueel oogt het allemaal soms erg kitscherig en lelijk. Veel harde kleuren (vooral rood) zoals in de oudere films van Almodóvar, ook soms erg lelijk uitziende films. 2,5*

p.s. Zoals ik de film begrijp is die nieuwe start mogelijk door dood te zijn gegaan. In tijden waarin onder stukken over zelfdoding altijd dat hulpnummer staat is dit een wat vreemde conclusie. Ga maar dood, dan heb je een nieuwe start.