• 9.413.120 stemmen

Gesproken taal: Engels, Russisch, Italiaans en Indonesisch

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Red Notice

"Pro and cons."

De Interpol-agent John Hartley krijgt de taak de meest gezochte kunstdief ter wereld op te sporen. Tijdens zijn zoektocht naar de vrouwelijke crimineel kruist zijn pad dat van de beruchte zwendelaar Nolan Booth. Noodgedwongen slaan ze de handen in elkaar.

John Hartley

Gelato Truck Driver

avatar van Kondoro

Kondoro

In Film > Nieuws > Red Notice (2021):

Netflix's duurste film is begonnen met opnemen. De film kent een sterren cast met o.a. acteurs Dwayne Johnson en Ryan Reynolds.

Kennisgeving voor omleiding - google.com

Red Notice (2021) - IMDb

@therock on Instagram: “Day 1 of shooting our RED NOTICE has officially begun for @Netflix. Me and my friends @vancityreynolds and @gal_gadot are on the move. In…”

avatar van schram101

schram101

Het zal vast prima vermaak zijn. Maar de trailer verrast nu niet echt.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Trailer gezien.

Johan Cruijff zei ooit: "ik heb nog nooit een zak geld een goal zien maken". En zo is het ook met films. Ik zie nu al wat dit wordt: een nette 3.02 sterren op MM en een 5.8 op IMDB. Dertien in een dozijn, maar goed, wel dikke stunts, dus op zich wel leuk voor een keertje met wat bier. En Ryan Reynolds is weer grappig af en toe. Zo'n film.

Is dát dan wat je denkt te kopen met 200 miljoen dollar? En is dat rendabel? Blijkbaar. En dat is jammer want het legt de lat erg laag.

Iets nieuws proberen is blijkbaar teveel moeite, liever op safe spelen met een formulematige actiefilm. Jammer.

avatar van The Oceanic Six

Ik vind het wel prima dat Netflix dit soort films maakt. Niet goed genoeg voor de bios, wel voor Netflix. Ziet er voorspelbaar, maar vermakelijk uit. Drie acteurs die ik graag altijd zie. Toch gaat ook dit geen echte topper worden, zoals bijna Netflix Original film.

avatar van TomPSV

TomPSV

Captain Pervert schreef:

Trailer gezien.

Beter had ik het niet kunnen verwoorden!

Vast wel een vermakelijke actiefilm zonder verhaal die met genoeg bier in de mik goed te doen is, maar meer ook niet.

avatar van Apster

Apster

Die Reynolds is een veelzijdig acteur. Elke rol is weer anders. Ook zijn performance in deze trailer is weer veelbelovend.

avatar van bart007bond

bart007bond

Ziet er leuk uit.

Blij dat ie op netflix komt.

Zeker op kijklijst, mooie vrouw

Apster schreef:

Vind je dat ja, elke rol weer anders??? Hij speelt toch best vaak dezelfde soort komische rol. Hij heeft natuurlijk wel in enkele serieuzere films gespeelt, maar ik zie toch vaak die Deadpool achtige rol bij hem, en dat past ook goed bij hem vind ik want dat kan hij gewoon heel goed.

avatar van IH88

IH88

mcdaktari schreef:

Volgens mij heet dit sarcasme .

avatar van Apster

Apster

De sarcasme modus knop is helaas nog niet beschikbaar op MM

Maar goed, ik heb geen antipathie tegen Reynolds voor de rest, al doet mjjn post hierboven anders vermoeden. Free Guy niet zo heel lang geleden nog gezien en die vond ik best leuk moet ik eerlijk bekennen. Alleen al omdat Fantasy van Mariah Carey een guilty pleasure is.

avatar van rep_robert

Het zou eens fijn zijn als ze met die dure originals een ander genre pakken dan weer zo'n hersenloze actiefilm. Het zal ongetwijfeld weer gaan scoren, maar het is allemaal van hetzelfde laken een pak. Begin wel flauw te worden dat ze elke keer enkel met dit soort grote titels proberen uit te pakken op filmgebied. Alleen met series durven ze wat anders te doen.

Een gigantisch SF of fantasy spektakel of zo, dat is even andere koek. Helaas...

rep_robert schreef:

Er is op zich weinig mis met een goede actie-blockbuster en Netflix heeft er heel soms best een leuke van (Extraction), maar het valt me op dat het niveau tussen hun series en films zo groot is. Series zijn vaak origineel en goed geschreven en bij de actiefilm lijkt het budget alleen in de namen en de explosies te zitten, maar een goede actiefilm bevat wel meer.

Toch ziet de trailer van Red Notice er best leuk uit. Ik vind The Rock en Reynolds sowieso altijd leuk dus wie weet valt het mee.

avatar van rep_robert

Ook zo'n Extraction, The Old Guard en weet ik het allemaal. Ik vind het maar helemaal niks. Het is natuurlijk een smaakdingetje, want ik ben geen groot fan van actiefilms of heistfilms. Maar het is vervelend dat de grote blockbusters altijd dit soort type films moeten zijn op Netflix.

Enkel de Scorsese film 2 jaar geleden week ervan af op Netflix. Army of the Dead was verder ook meer een heistfilm dan een echte zombiefilm.

Overigens niks mis met de cast in Red Notice. Ik ben ook wel een fan van Dwayne Johnson en Ryan Reynolds. Maar het is gewoon weer zo'n crowd pleaser en niet gewaagd. Qua echt grote producties doen Disney+ en Prime het toch wel beter en sluit het meer aan op mijn smaak. Bij Netflix ben ik vooral gecharmeerd van de kleinere producties of de series. De unique selling point van Red Notice is de cast (wat jij ook aangeeft met het budget). Ik zou eens willen dat de film zelf mij aanspreekt en nieuwsgierig maakt..

rep_robert schreef:

Ja grotendeels mee eens. Het zijn te platte films uit een formulefabriek. Ze hebben weinig ziel.

Het ziet er allemaal gelikt uit, je vermaakt je er mee, maar daarna ben je de film ook snel vrijwel geheel vergeten...

Ik heb in het topic Toplijsten en favorieten - Netflix Originals mijn favoriete Netflix titels opgesomd, daar zit geen enkele 'blockbuster' titel bij.

kappeuter schreef:

Maar heb jij dan enig idee waarom een Netflix film zoveel onorigineler is dan een serie? Want hun series slaan echt aan en zijn ook inhoudelijk vaak heel sterk. Hun films zijn vooral gericht op 2 uurtjes plat vermaak. Soms leuk (Extraction), soms waardeloos (Old Guard en meer van die shit).

avatar van rep_robert

Het is jammer dat Netflix door films als Red Notice juist die reputatie krijgt dat ze alleen maar formulefabriek films uitbrengen, zoals Kappeuter het mooi zegt. Want het zijn juist die kleinere producties waarin Netflix straalt en het is daaarom ook nog steeds mijn meest gebruikte streamingdienst.

Denk toch dat dit soort formulewerk bij de gemiddelde kijker (dat niet perse een filmliefhebber is) prima aanslaat. Mijn vader of stiefvader kijken zulke films zonder problemen. En zo ken ik er wel meer. Elke keer als zo'n film uitkomt breekt ie weer alle kijkrecords.

Netflix kan door dit soort producties juist meer experimenteren met kleinere series. 2 van de 10 slaan aan. En het is minder erg als ze dan floppen. De andere 8 worden na 1 seizoen gecanceld. Hoeveel leuke, kleine series ik al heb gezien en gecanceld werden na 1 seizoen. Niet meer op 3 handen te tellen.

avatar van Kondoro

Kondoro

rep_robert schreef:

Daar wil ik 'Klaus' graag tussen plaatsen. Zo'n film die buiten het boekje viel destijds en werd opgepakt door enkele gebruikers, hierdoor een hoge waardering kreeg en het achteraf (in mijn ogen) een erg leuke film was.

Maar, de nieuwe western titel 'The Harder They Fall' waar veel over gesproken wordt, is me gisteravond nog niet helemaal bevallen (ik kijk hem zometeen af).

Dus wat je zegt klopt. De klein schalige producties springen er vaker uit, ook voor mij en wellicht voor veel anderen.

The Oceanic Six schreef:

Ik denk omdat Netflix dat platte vermaak nadrukkelijk 'bestelt' en daar waarschijnlijk voorwaarden aan stelt (het moet een zo groot mogelijk publiek aanspreken).

Men wil dat verstand op nul vermaak. Dat zag je bijvoorbeeld nadat Netflix Adam Sandler een groot contract gaf voor meerdere jaren. Ze weten dat het platte vermaak scoort, dus waarom zou Netflix zich nog iets aantrekken van ratings op filmsites?

En er is relatief te veel geld mee gemoeid, dus men zal daarom eerder kiezen voor veilige keus.

Daarbij zijn de grote aansprekende (regisseurs- / productie-) namen in dit genre niet altijd bereid met Netflix in zee te gaan.

Dat zie je bij de arthouse hoek minder, aansprekende regisseurs in dat genre weet Netflix juist wel te interesseren en over te halen met ze in zee te gaan (Alfonso Cuarón, Paolo Sorrentino).

Wat ook nog zou kunnen meespelen is dat Netflix een grote titel 'bestelt' voor een bepaald jaar en misschien zelfs voor een bepaald kwartaal of maand. Als er dan productionele tegenvallers zijn, zal Netflix zich mogelijk toch alsnog aan dat releasejaar vast willen houden, want ze hebben immers een kalender en grote aansprekende titels moeten om de zoveel tijd het publiek warm houden voor Netflix. Reguliere filmdistributeurs zijn wellicht meer gewend om een release 1 of 2 jaar uit te stellen mocht er het e.e.a. tegen zitten in de productie. Netflix zal dat minder gauw doen is mijn inschatting, waardoor meer op kwantiteit dan op kwaliteit gestuurd wordt.

Waar Netflix ook bekend om staat is dat ze de makers carte blanche geven. Dat pakt bij creatieve makers goed uit, maar bij big budget vermaak zou misschien beter meer bijsturing op script / productie voor de hand liggen. Maar goed dat is een inschatting van mij, die indruk krijg ik althans.

Bij series mikken ze veel meer op niches. Als ze dat ook meer durven bij big budget vermaak en betere regisseurs en schrijvers weten aan te trekken, zal de kwaliteit wellicht omhoog gaan.

Vergeet ook niet dat in de serieswereld Netflix heilig is, maar in de filmwereld die meer gericht is op bioscopen en box office, is dat niet zo.

avatar van scorsese

Aardige film waarin een Interpol-agent op het spoor is van een professionele kunstdief. Deze actie-komedie is op geen enkel vlak origineel, maar zeker wel vermakelijk. Een aantal lekkere actie-scenes en ook de humor is leuk. Het plot en de personages blijven echter wel iets te veel in kringetjes ronddraaien.

avatar van hannes64

hannes64

• 1928 berichten

Heerlijke film, een lekkere wegkijker.
Mag wel over dit soort situaties in 'Heist' films.
Reynolds doet het weer tof, die humor mag ik wel over....Johnson is ook prima.
Gadot is een must om naar te kijken.
Het verhaal mag er zijn, en een paar mooie CGI stunts maken de film niet tot een classic maar
wel een echte onvervalste popcornflick. Zit ook een leuk rolletje in voor Ed Sheeran.
Topper van de dure netflix originals....laat deel 2 maar komen.

avatar van joopie18

joopie18

Apster schreef:

Tis bijna deadpool wat tie speelt in de meeste films.

avatar van wwelover

wwelover

Origineel? Nee. Verrassend? Nee. Memorabel? Nee. Leuk? Ja.

Het is vooral een slimme zet van Netflix natuurlijk. De drie main characters spelen precies zoals hun fans dat graag zien. Verhaal is prima voor zo'n film en het is ook wel lekker gefilmd. Alleen die stier...

Met een iets sterkere schrijver had je ook nog wat meer qua humor eruit kunnen halen. Was soms wat te makkelijk wel.

mcdaktari

Ik vond het voornamelijk voorspelbaar, maar wel leuk vermaak. De combinatie Dwayne Johnson, Ryan Reynolds werkt best wel goed. het gaf tenminste komische scenes. Ik zie hier nog wel een 2e film van komen, en zeker als deze eerste goed aan slaat.

hannes64 schreef:

Gadot is een must om naar te kijken.

Ik neem aan dat je bedoeld een lust om naar te kijken. Want het is toch geen must, eerder een lust. Voor mij althans.

avatar van Hansopje

Hansopje

Ik kon er helaas mijn aandacht slecht bij houden. Veel flauwe grappen en af een toe een leuke one-liner. Verder heel voorspelbaar. Niet helemaal mijn ding dit soort films, merk ik.

avatar van Karst

Karst

Heel matig. Nergens origineel, nergens spannend, bijna nergens grappig. En Gadot is met name irritant.

Zeer teleurstellend van a tot w. Het einde is dan wel weer okay.

avatar van The Oceanic Six

Doodzonde dat Netflix zulke slechte scenarioschrijvers op films zet waar ze wel een prima cast en een fors budget rondom hebben verzameld. Ik durf het bijna schandalig te noemen hoe leeg en nietszeggend veel van hun films zijn, terwijl ze constant fantastische Original series afleveringen. Red Notice is weer zo'n film die op papier erg tof klinkt, maar gewoon vrij teleurstellend is. Netflix gaat met dit soort titels overduidelijk vol een groot aanbod van kwantiteit en niet voor kwaliteit.

Ik vind The Rock, Ryan Reynolds en Gal Gadot allemaal goede blockbusteracteurs en ze hebben allemaal titels waar ik graag naar kijk, maar hier samen klikt het gewoon niet. De chemie tussen de drie ontbreekt volledig. The Rock was erg leuk met Jason Statham in Hobbs & Shaw, Reynolds is hilarisch met Samuel L. Jackson in The Hitman's Bodyguard reeks en Gadot steelt de show als een prima Wonder Woman, maar hier slaan ze de plank mis. De humor is vrij lame (ze doen ook iets te opzichtig hun best om klassieke films erbij te betrekken) en je voelt gewoon dat dit geen natuurlijke chemie is. Het had allemaal een stuk pittiger gemogen. De rol van Gal Gadot is ook vrij nietszeggend, voelt ook als een verkapte bijrol. Jammer, ze kan beter.

Buiten dat is de actie gewoon ook nietszeggend en te braafjes. Bij een peperdure film als deze verwacht je toch op zijn minst een aantal adembenemende actiemomenten, maar ik heb ze niet gezien. Het was af en toe wel geestig, maar niks dat ik me morgen nog zal herinneren. Het enige dat me bij zal blijven is dat Gadot behoorlijk mooi is in haar rode galajurk, maar da's wel wat karig bij een film als deze hé. De scène met de stier is trouwens tenenkrommend nep en niet leuk.

Red Notice duurt ondanks dat het net geen twee uur gewoon te lang, omdat het nergens spannend of echt leuk word, maar desondanks is het geen verkeerd avondvermaak al geef ik er geen voldoende voor.

2,5* (maar zit wel dicht bij 3*)

Dit is dan de duurste Netflix filmproductie tot dusver. Ik was daarom ook erg benieuwd naar het resultaat, mede gezien de degelijke cast. Mijn verwachtingen waren niet heel hoog, vanwege het magere Netflix trackrecord in dit genre.
Kan je zien dat dit een dure productie is? Niet echt. Ja aan de dure locaties misschien, maar we worden ook gefopt; de Russische gevangenis is gefilmd in Tyler Perry Studios, Atlanta, Georgia, VS, en vanwege de pandemie werd het Romeinse mausoleum ook in die staat nagebouwd. Cinematografisch is het 'in orde' maar nergens imposant of verrassend, op een enkele scène in de oude mijn na. Waarom is daar dan niet meer van het budget in gestoken vraag je je af.
Geef Fincher eens de kans zo'n film te maken, denk ik dan. Hij staat al onder contract bij Netflix nota bene...
Het plot is vrij rechttoe rechtaan. De hoofdrolspelers spelen het wel leuk, maar het was veel sterker geweest als het Reynolds personage door een vrouw was vertolkt, dan hadden die grappen beter uitgepakt.
Het is vooral een misdaadkomedie, daarna een avontuur. Er is wel spektakel, maar spanning is vrijwel afwezig.
Het is een beetje Indiana Jones, een beetje James Bond, een beetje Metal Gear Solid, en veel beetjes van een heleboel elementen die eerder in dit genre zijn gepasseerd. Dat is dus vooral het jammere; kom eens met wat origineels. Natuurlijk loop je altijd tegen genreclichés aan, maar mag het iets meer zijn?
De verhaallijn met de Interpolvrouw kwam totaal niet uit de verf. De Ed Sheeran cameo was tenenkrommend.
Ik heb me prima vermaakt, maar bij Het Gouden Ei denk ik waarschijnlijk later niet meer aan deze film, maar aan het gelijknamige boek van Tim Krabbé en aan de film Spoorloos.