Genre: Misdaad / Komedie
Gesproken taal: Engels, Russisch, Italiaans en Indonesisch
Bekijk via Netflix
Plot Red Notice
"Pro and cons."
De Interpol-agent John Hartley krijgt de taak de meest gezochte kunstdief ter wereld op te sporen. Tijdens zijn zoektocht naar de vrouwelijke crimineel kruist zijn pad dat van de beruchte zwendelaar Nolan Booth. Noodgedwongen slaan ze de handen in elkaar.
John Hartley
Security Chief Ricci
Souvenir Stand Owner
Gelato Truck Driver
macrobody
Rare film dit, naar verluidt erg duur, maar dat zie je er absoluut niet aan af.
Als ze werkelijk op alle locaties hebben geschoten waar ze in de film geweest zouden zijn dan weet ik wel waar die dollars zijn beland.
eRCee
- 1980 stemmen
Ik begrijp niet waarom mensen het over plotgaten hebben. De film wil toch op geen enkele wijze serieus genomen worden. Waarom dan er vanuit gaan dat ze een plot hadden willen afleveren zonder plotgaten? Als je zo een film gaat kijken, dan zijn plotgaten een gegeven. Ik neem dat Red notice niet kwalijk. Ik had zelfs de indruk dat ze er mee speelden. Mijn kritiek is eerder dat de humor slechts af en toe uit de verf komt (het is ook een beetje hetzelfde als we al vaker gezien hebben) en dat het allemaal te lang en te veel is. Verder redelijk vermakelijk.
De chemie onderling is aardig, al vind ik Gadot vaak de boel wel hinderlijk komen onderbreken. Gelukkig wordt het een en ander aan het eind van de film wel duidelijk. Voor de rest een lange tijd een behoorlijk generiek plotje met wat heists die echt volkomen oninteressant zijn, maar overeind blijven door de grappen en grollen van Reynolds, Dwayne Johnson en soms Gal Gadot. Die chemie houdt Red Notice levend, maar is eigenlijk ook het enige wat de film kijkbaar maakt. Want het is ook behoorlijk langdradig allemaal en schiet net te vaak van de hak op de tak naar teveel verschillende locaties, zodat de impact van hetgeen dat er is gebeurd echt niet overkomt.
Visueel is het aardig, maar 160 miljoen euro zie je niet aan de film af. Dus er zal ongetwijfeld voor (minimaal) 100 miljoen aan salarissen uitbetaald zijn voor de 3 hoofdrollen en dat het maken van de film zelf het met een paar tientallen miljoenen heeft gedaan.
Captain Pervert
In die nazi grot zegt Jonhson: hoe hebben ze dat hier allemaal gekregen? Door dat luik? Nee, zegt Reynolds, het is waarschijnlijk een oude kopermijn waarvan ze de ingang dicht hebben gemaakt. Nou, ik heb nog nooit een kopermijn gezien met de ingang op 100 meter hoogte achter een waterval
In retrospectief laat Johnson zich dus ook expres opsluiten met Reynolds, met levensgevaarlijke gevolgen waarbij hij vier keer bijna dood is in een tijdsbestek van 3 minuten. Denk alleen al aan de raket richting de helikopter. Of Gadot die dus onder één hoedje speelt met die Spaanse wapenhandelaar, wat dus ook betekent dat ze samen foekie foekie hebben gedaan, met medeweten van haar partner Johnson dus. Hier wordt verder geen aandacht aan besteed. Deze film kun je alleen opnieuw kijken door een paar keer hard met je hoofd tegen een keukenkastje te slaan, in de hoop dat er wat geheugenverlies optreedt. Want met kennis over de afloop is het één grote imbeciele shitshow.
macrobody
Logica is niet het sterkste punt van vele commentatoren hier op het forum, maar ik zal het voor je uitleggen. Stel je voor de zee (filmindustrie) zit vol met vis (films) en op die zee varen verschillende vissersboten (filmmaatschappijen). Op 1 van die vissersboten (de Netflix) zitten hele domme vissers met het formaat golfbal als brein. Nou hebben die hele domme vissers het geluk dat ze een hele mooie vis hebben gevangen en die meenemen naar land om te laten zien aan iedereen die het maar wil. Toevallig sta ik op de kant en bekijk die vis en vindt het inderdaad een hele mooie vis. Jou logica zegt nu dat ik op die boot zat en daar gaat het mis met mensen die te snel oordelen over andere mensen.
eRCee
- 1980 stemmen
Je hebt plotgaten en totale imbeciliteit. Deze film neigt wel wat naar dat laatste.
Net als Ace Ventura, of Johnny English of Charlies Angels of bijna alle Marvel films. (Dit is dus niet om het goed te praten, maar om te laten zien dat het bij dit soort films hoort.)
Vind het wijzen op de plotgaten een beetje hetzelfde als een analyse geven van de eerste ontsnapping van Reynolds uit het museum en dan wijzen op alle dingen die ongeloofwaardig zijn daaraan.
filmkul
Aardige actie komedie. Het verhaal is eenvoudig en zit vol plotgaten, maar dat mag de pret niet drukken. De film is lekker luchtig, zit vol actie en heeft de nodig humor. Allemaal niet heel origineel, maar het kijkt best lekker en vlot weg. Gezien het budget verwacht je wel wat meer spektakel. Maar al met al ziet er best aardig uit hoewel sommige special effects beter hadden gekund. De hoofdrolspelers zijn goed op elkaar ingespeeld en ze hebben er duidelijk lol in. Visueel ziet de film er verder goed uit. Leuke film maar verre van origineel. 3.5
Shadowed
Spektakel.
Klaarblijkelijk had de film een budget dat tegen de 200 miljoen aanzat volgens enkele Nederlandse bronnen. Vooral door die redenering had ik de film opgezet, maar zoals enkele andere MM-collega's (terecht) aankaarten lijkt zeker de helft te zijn opgemaakt aan de cast zelf. Het is namelijk een best bekende, populaire cast die hier staat.
Reynolds en Johnson doen het best aardig, maar spelen niet bepaald rollen die voor hun doen anders zijn. Uitdagend is het niet maar de grappen zijn aardig waarmee ze een vermakelijk duo zijn. Ik had eigenlijk gehoopt dat beide heren ondertussen andere richtingen op zouden gaan, maar dat gaat er niet inzitten. Denk dat ze hun momentele positie veel te lekker vinden. Gadot spreek ik maar liever niet over. Dat ze nog in films speelt is echt belachelijk, trekt voortdurend alle humor weg uit de scenes.
Visueel ziet de film er best spectaculair uit. Thurber kan zijn camera leuk over steden laten zweven en kan daarmee knappe shots verkrijgen. Actie zelf vermaakt ook zeker en de variatie in deze stukken kon ik zeker waarderen. Vechtscenes zijn dan weer van matigere aard door het matige knipwerk van Thurber, die het maar al te duidelijk maakt dat echte vechttraining waarschijnlijk niet aan de orde was.
Als ik de film naast andere, soortgelijke dure films leg delft deze duidelijk het onderspit. Ondanks dat het zeker wel een zakcentje kent vond ik het toch wat onderdoen. De actie is nooit betrekkend ondanks dat er veel van is in diverse achtergronden zoals sneeuw en de jungle. Het mist vooral wat coolheid terwijl de attributen er echt wel zijn. Het blijven steeds sequenties die vermaken maar nooit overtuigen.
Het is een braaf filmpje geworden die zich streng aan de formules houdt en weigert om erbuiten te treden. Daar is niks mis mee als de actie leuker is, maar dat is hier niet zo. Het blijft voortdurend op een zelfde lijn zitten, en dat is een erg braaf en recht lijntje. Gadot vormt duidelijk de grootste stoorzender voor mij, maar verder is het gewoon niet zo'n hoogstaande vorm van cinema.
LauraCharlotte
Begint best aardig en heb ook erg vaak flink gelachen maar vliegt tegen het einde helaas steeds meer uit de bocht qua geloofwaardigheid.
Vermakelijk meer niet
Pim1993
Tsja. Op wat tenenkrommende special effects na wel vermakelijk. Aardig wegkijkertje die her en der een glimlach op je gezicht tovert. Ik kan me alleen niet voorstellen dat deze cast zelf bij het zien van de film er heel enthousiast van werd. Stijltje beviel me op zich nog wel. Voldoende.
cor1946
Wat een aanfluiting deze film. Met zulke acteurs , niet te geloven. 1 uur gekeken en ik geloof het wel.
john mcclane 2
Ze kunnen niet helemaal kiezen wat voor soort film ze voor ogen hebben .
dus gaan de makers maar voor heel veel . Gewoon veel , van alles .
met de hele tijd genoeg self awareness om er mee weg te komen .
Komt bij een paar gort droge dan wel steen goede grappen van met name Reynolds en je hebt toch wel net een voldoende .
Jammer van die gym partij met apenkooien in het begin . Maar laat je daar door niet te veel ergeren .
boemboem27
Gewoon een hele leuke toch wel "spannende" film met een hele goede cast.
Toch ook wel beetje komisch.
Paar leuke gadgets,beetje raider of the lost ark achtig.
Echte aanrader
BBarbie
Sinds Audrey Hepburn, Cary Grant e.a. in soortgelijke films speelden meer dan een halve eeuw geleden is het thema een beetje oudbakken en uitgemolken. Weinig verrassend derhalve. Maar het moet gezegd: de humor maakt wel wat goed.
numb nuts
vermakelijke leuke actie film met humor,mooie locaties popcorn tijd.
Huggy Bear
Tegenvaller - Een film met dergelijke acteurs ,daar verwacht men iets van. Helaas bleef ik op mijn honger zitten.
Het is alsof men niet goed weet wat men wil. Komedie ? Actie Film ? Avontuur ? Bij momenten had ik het gevoel te kijken naar Raiders Of The Lost Ark. En dan weer . . telkens als Gal Gadot in beeld kwam ,moest ik onwillekeurig denken aan Wonder Woman. De film kijkt wel lekker weg ( = vond hem niet saai ). Maar om hem later nog eens te herbekijken . . nee danke.
knuppel ihhh
You love it or you hate it. Zonder voorkennis deze film opgezet. Maar na een paar minuten werd al duidelijk dat Dwayne Johnson een hoofdrol had. En dan weet je dat het weer een over de top familie actie film gaat worden. En dat vind je leuk.... of juist niet.
Duke Nukem
- 1988 stemmen
Na de bijzonder saaie nieuwe Dune-film, waarbij ik met veel moeite mijn ogen kon openhouden, deze leuke actie/komedie opgelegd en hier heb ik mij erg goed mee geamuseerd. Het duo Reynolds en Johnson spelen goed op elkaar in.
Na Free Guy is dit nu al de tweede leuke komedie met Reynolds dit jaar. Het is natuurlijk erg luchtig en flauw. Het moment waarop Reynolds bijvoorbeeld het deuntje van Raiders Of The Lost Ark fluit, ik moest er toch om lachen. Het is een mooie ode aan die avontuurlijke films uit de jaren '80, die tegenwoordig nog maar weinig gemaakt worden.
Sommige kwatongen zullen beweren dat Gal Gadot enkel in dit soort films komt opdraven omdat ze als heerlijke eye candy wordt voorgeschoteld en niet meer dan dat, van haar acteertalent moet ze het namelijk niet hebben. En ze hebben helemaal gelijk, we zijn de schepper dan ook dankbaar voor deze mooie verschijning!
Waverick
Wel aardige film, maar niet erg origineel. Wel mee vermaakt voor een avondje.
Iron Maiden
john mcclane 2
Na Free Guy is dit nu al de tweede leuke komedie met Reynolds dit jaar.
mcdaktari
Maar ik vind deze Red Notice wel veruit de zwakste van de drie.
Serieus ja, vind je Free Guy beter dan Red Notice? The Hitman's Wife's Bodyguard, heb ik nog niet gekeken. Maar dat is dus ook wel een leuke film. Dan ga ik die binnenkort ook maar eens kijken dan.
Zeker. Beide films op 3,5* en deze op 2,5*. Red Notice is gewoon een vrij stompzinnige film die 3 goede acteurs neemt en er veel te weinig mee doet. Reynolds wordt in de twee andere films veel beter gebruikt.
mcdaktari
Oke, ik zal die andere 2 nog wel eens gaan kijken dan. Free Guy heb ik maar een stuk van gezien. Maar ik ga ze tzt alle 2 nog kijken. Bij Red Notice heb ik me persoonlijk aardig vermaakt.
Bedankt voor de tip
Duke Nukem
- 1988 stemmen
Maar ik vind deze Red Notice wel veruit de zwakste van de drie.
Die heb ik nog niet gezien, ik ben benieuwd.
H€yoka
Nonsens, totale nonsens. Je verwacht natuurlijk niet veel van zo'n film, maar zelfs de Ryan Reynolds humor raakt hier maar niet van de grond. Johnson doet het ook allemaal maar flets en dan blijft er niet veel meer over.

Dit zijn de best bekeken Netflix-films van afgelopen jaar

Netflix gaat niet één, maar twee sequels van 'Red Notice' produceren

'Red Notice' met Dwayne Johnson en Ryan Reynolds breekt historisch record

Regisseur 'Red Notice' vertelt dat sequel én derde deel goed mogelijk zijn

Dune: Part One
Sciencefiction, 2021