• 9.375.099 stemmen

Met onder meer: Megan Fox, Callan Mulvey en Eoin Macken

Releasedatum: 23 september 2021

Plot Till Death

"Vow to survive."

Emma zit als wraakactie vastgeketend aan haar dode echtgenoot. Overleven blijkt zo geen sinecure wanneer twee huurmoordenaars bij haar aankomen. Deze kregen de opdracht de klus af te maken.

Vanaf 23 september in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

avatar van joolstein

joolstein

“I’m gonna cut myself free of you even if it’s the last thing I do.”

Aardige kleinschalige, niet veeleisende, meer conventionele thriller dan een volbloed horrorfilm. Het begint met Emma (Megan Fox) die in een ellendig huwelijk met haar rijke narcistische advocaat-echtgenoot zit,. Doordat die uitvoering een beetje houtachtig en uitdrukkingsloos was, dacht ik dat het misschien meer de kant van Hallmark uit zal gaan. Dat viel gelukkig mee! Pas als men voor hun huwelijksjubileum naar een afgelegen locatie reist, komt de film een beetje tot leven. Er zijn een paar van de gebruikelijke momenten waarop je je ongeloof moet opschorten. De regie maakt wel goed gebruik van de isolatie (in plaats van schrikken en luide muziek). Ook weet het script de sterke punten en beperkingen van Megan Fox, die niet per se een goed actrice is, verrassend geloofwaardig capabel over te brengen, als de vrouw die moet vechten voor haar leven. Het resultaat is een plezierige thriller! Eentje die niets bijzonders doet, zeker niet binnen het toch al drukke subgenre, maar de solide cast, goede effecten (ook hier wat praktisch bloed en gore) en setting bieden wel een spannende en vermakelijke zit voor zolang als die duurt.

avatar van johan_sb2

johan_sb2

Wegkijkertje

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Orgineel maar ik ergerde me wel aan de onwaarschijnlijkheden.

Een vermakelijke B-film die lekker weg kijkt en duurde precies lang genoeg

avatar van AniSter

AniSter

Om mee te beginnen: het horror-element heb ik niet kunnen ontdekken. Qua plot sluit ik me aan bij mijn voorganger namelijk dat het onwaarschijnlijkheidsniveau erg hoog is. Hetzelfde geldt voor het wat-worden-er-toch-een-domme-beslissingen-genomen niveau. Voor de rest was het wel onderhoudend, ondanks dat het verhaal iets te langzaam op gang kwam en al vrij snel duidelijk werd wie dit ging overleven.

avatar van mrkos

mrkos

Onwaarschijnlijkheden ten top inderdaad. Met wel 1 hele duidelijke, waarom sneed die gast op het laatst die hand van haar dode echtgenoot er niet gewoon af? Hij heeft een huge mes in zijn handen en toch sleept hij hem voort... Verder was het redelijk spannend, maar niet hoogstaand. En tja veel zien hem om Megan Fox, maar zo geweldig was ze nou ook weer niet.

avatar van filmkul

filmkul

Aardige thriller. Het verhaal is best leuk bedacht maar is niet altijd even logisch. Maar met verstand op nul is het prima kijkvoer. De opbouw is redelijk en langzaam vallen de puzzelstukjes in elkaar. De film kent ook een aantal spannende momenten en blijft ook boeien tot het einde. Het acteerwerk is niet best maar kan er net mee door. Het camerawerk is goed en visueel ziet de film er verder okay uit. Leuk tussendoortje als je de logica voor lief neemt. 3.0/3.5

avatar van macrobody

macrobody

Het einde had van mij anders gemogen. Gewoon onder het ijs verdwijnen en niet meer naar boven komen.
Verder top acteren van de dode echtgenoot, lol. En ja, we moeten vele onwaarschijnlijkheden op de koop toe nemen in het kader van dat je nooit kan voorspellen als je zelf in een noodsituatie beland. Zo had ik al gelijk die vaas kapot geslagen en daarmee de duim van die echtgenoot er afgesneden, maar ja, dat zeg ik nu.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Helemaal niks mis mee. Gewoon een lekker wegkijkertje met genoeg spanning. En Megan Fox blijft lekker om te zien. De film is natuurlijk geen topper maar is prima vermaak om een keer te kijken.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Niet zo'n denderende film, vond 'm nogal aan de trage en spanningsloze kant, kwam ook vrij goedkoop over. Een corona-film zeker...

avatar van knuppel ihhh

knuppel ihhh

And the oscar goes to...? nou niet deze film. Tenenkrommende film waarbij een situatie die normaal een paar minuten zou duren eeuwig voortduurt met eindeloze wederopstandingen van de bad guy hoewel je verwacht dat hij allang kassie wijle is.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Een simpele thriller maar toch vermakelijk genoeg om te blijven kijken. Megan Fox is een lekker wijf maar acteren is helaas niet haar sterkste kant, daarom geen voldoende.

avatar van 3316mixer

3316mixer

Opmerkelijke goeie thriller met 2 onlogische momenten d'r in, maar voor de rest zeer goed uitgevoerd op iedere niveau. De spanning was om te snijden en deed je af en toe op het puntje van je stoel laten zitten. Maar je vraagt jezelf toch af waarom deed Megan fox dat niet eenmaal vast geketend in het begin, en Callan Mulvey eenmaal vast geketend aan het eind. Jammer anders was het hoogstwaarschijnlijk 4 sterren geweest

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Doorsnee kat-en-muisspel, Megan Fox kijkt een beetje dom, hangt aan elkaar van onzinnigheden en is van begin tot einde voorspelbaar, zowel qua verhaal als in de audiovisuele presentatie. En toch was 'ie best wel leuk

avatar van Waku

Waku

Ik had een laag verwachtingspatroon bij deze "Till Death".

En dan kun je best nog wel eens positief verrast worden.

Het verhaaltje was natuurlijk wel heel ver gezocht maar was bizar genoeg om de aandacht vast te houden.

En het kat en muis spel tussen Megan Fox en de slechterikken zorgden voor een vermakelijke thriller.

Alles speelt zich bijna af in een beperkte omgeving in een film die ook nog eens zeker niet te lang duurt.

Niks mis mee.

3*/3.5*

avatar van wess16

wess16

Effectief thrillertje. Verveelt nooit. *3,5

avatar van mcdaktari

mcdaktari

En die gaat morgen in de bioscopen draaien als iedereen hem al gezien heeft?? Of iedereen nou net, maar dit is toch niet iets wat je nu nog in de bios laat draaien, lijkt mij.

avatar van Walter S.

Walter S.

joolstein schreef:

“I’m gonna cut myself free of you even if it’s the last thing I do.”

Dit verwoord wel prima wat ik er van vond. Ik wist niks van wat er ging gebeuren, als ik de synopsis die meer verrraad dan mij lief is achteraf lees ben ik blij dat ik die vooraf niet gelezen heb.

Onwaarschijnlijk, maar dat heb je wel eens in films, kan ik me goed voor afsluiten. Blijft er een onderhoudende spannende film over, ik gooi een halfje bij de score van joolstein op.

Gewoon leuk mee vermaakt in de bios. Had eigenlijk best iets slechts verwacht, maar het viel me reuze mee. Fox doet haar ding, zal nooit een topactrice zijn, maar het kan ermee door. Haar gezicht lijkt wel anders dan normaal, maar dan vergelijk ik het wel meteen met jaren terug met Transformers en Jeniffer's Body, toch lijkt ze anders.

Spoiler time

Achteraf gezien had ze gewoon die duim kunnen breken van die dude en die handboeien los kunnen krijgen , toch? Of zoals iemand hier al zei vaas kapot maken en duim eraf snijden.

Verder vond ik het vermakelijk hoe ze dat hele huis doorsjouwde met dat lijk, haha.

avatar van aeverhoog

aeverhoog

UmbraVitae schreef:

als het een corona film zou zijn dan had de echtgenoot op 1,5 meter vastgezeten.

avatar van Collins

Collins

Een redelijk spannende film die verzuimt om de personages te voorzien van interessante karaktertrekken en een beter uitgewerkte achtergrond. Het paartje dat in eerste instantie centraal staat wordt dermate banaal met koelheid en arrogantie behangen, dat bij de kijker elke vorm van interesse en sympathie uitblijft. Het verhindert een snelle absorptie in de film. Het duurde in mijn geval een tijdje voordat de gebeurtenissen vermakelijk werden.

Megan Fox is misschien een appetijtelijk hapje, maar geen goede actrice. Ze draagt als actrice niets wezenlijks bij aan de film. Een meer begaafde actrice had op bepaalde momenten vast wat passende emotie getoond. Fox laat dat na. Met vastgevroren smoelwerk banjert ze door de film. Ok. Ik overdrijf een beetje, maar ze brengt gewoonweg niet meer dan het hoogstnodige.

Het verhaal waarin het koele en verveeld ogende paartje figureert, is in beginsel niet heel intrigerend. Zodra mysterie het verhaal binnenglipt, wordt het verhaal opeens boeiender. Waarom gebeurt dit alles? Die vraag roept spanning op. Daarnaast zorgt de actie die voortkomt uit de precaire situatie waarin Fox zich bevindt, ook voor spanning. Survival, home invasion en Home Alone in de combi, maar dan voor volwassenen.

Till Death is een degelijke horror/thriller die na een wat taai begin goed los gaat met een spannend kat- en muisspel dat zonder inzakmomenten in hoog tempo voortdendert en goed vermaakt.

vond het wel een goeie film hellaas hier en daar een paar kleine foutjes verder was hij spanbend tot het eind

avatar van Q Jones

Q Jones

Home Alone meets Geralds Game, en dan wat saai en snel afgewerkt.

avatar van Noodless

Noodless

Dit simpel horrorwerkje werkt heel effectief op gebied van spanning en door het ludieke gegeven dat de dode echtgenoot vastgeketend is aan Emma ( Megan Fox ). De titel van de film is de kern van het verhaal waar alles rond draait. Qua opzet leuk bedacht en er zitten heel wat toffe scènes in de film. Daarbij een perfecte locatie die het geheel nog wat positiever maakt door mooie visuele beelden. Leuke film ! 7/10

avatar van Shadowed

Shadowed

Mwa.

Megan Fox probeert de laatste tijd weer wat tegengas te geven na zoveel verkeerde keuzes te hebben gemaakt. Till Death is daarmee een film die haar de ruimte geeft om ook echt te acteren. Niet dat ze verder geweldig de sterren uit de hemel speelt, maar het is een stuk beter dan gewoon eyecandy zijn samen met wat ninjaschildpadden.

Deze film kent een koude sfeer en weet zijn sfeer dan ook perfect in te richten naar het seizoen (winter). Je krijgt het ook daadwerkelijk koud van de film. Fijn dat regisseur Dale niet de kleine extraatjes vergeet zoals blauwe voeten vanwege de ijskoude omstandigheden. Verder loopt hij echter ook regelmatig tegen de lamp aan qua logica, want ik weet zeker dat Fox een ijspegel had moeten zijn tegen het einde aan.

Wat ik een beetje mis door de film heen zijn de hardere beelden, want Till Death tikt erg veilig de lijntjes aan die worden verwacht binnen het genre, en dat betekent weinig interessante beelden qua horror en geen grafische beelden. Daarmee heeft de film niet veel om mee uit te halen. Het ziet er aardig uit, maar kan de spanning of de gore die dergelijk simplistische films als deze kunnen redden niet includeren.

Verder nog wel een aardig scenario en wat leuke wendingen. Je krijgt eigenlijk meerdere films in een enkel resultaat te zien en de overgang van idee naar idee gaat best vlot. Vaak lukt dit bij dit soort films niet helemaal, maar deze film laat ze sterk op elkaar overgaan waardoor je er als kijker ook weinig last van hebt. Wat aardige personages weten ook dat extra tikje te geven.

Aardige film die vlotjes wegkijkt. Fans van Fox zullen hier veelvuldig aan hun trekken komen, want je zal genoeg van haar zien. Op het vlak van cinematografie niet verkeerd, maar het mist wel wat om mee uit te kunnen halen. Het is niet hard of spannend genoeg. Deze film zal je dan ook hoogstwaarschijnlijk met een leeg gevoel of hoofd achterlaten, en dat is geen compliment.

avatar van mrklm

mrklm

In de categorie ‘Whatever Happened To...’ presenteren wij Megan Fox, die na haar rol in de Transformers-franchise belandde in treurige films als Jonah Hex en Teenage Mutant Ninja Turtles maar in Nederland alleen in piepkleine rolletjes of cameo’s te zien was. Inmiddels is ze weer druk aan het werk, maar op basis van deze film vraag je je af of haar acteercarrière nog te redden valt. Het wraakverhaaltje (dat de moeite van het beschrijven niet waard is) komt langzaam op gang, is zwak uitgewerkt en leunt op de vele clichés die het genre al jaren teisteren. Het valt Fox wellicht nog te vergeven dat ze lijkt te slaapwandelen door haar rol, maar ze had er beter aan gedaan om dit project links te laten liggen. Formeel een horrorthriller, maar dat is behoorlijk overdreven.

avatar van c.dragon

c.dragon

macrobody schreef:

Ik zou zijn duim gebroken hebben, maar ja, als ze dat gedaan had, had je gelijk geen film meer.

avatar van c.dragon

c.dragon

Normaal erger ik me aan een ongeloofwaardig verhaal, maar ik vond deze film bijzonder onderhoudend. Pretentieloos popcornvermaak.

avatar van Petina

Petina

Onlogische film.

Waarom zou je jezelf van het leven beroven als je die vreemdgangster had kunnen doodvermoorden.

Maar toch, afgezien van het saaie eerste begin, was het wel een leuke wegkijker.

avatar van DiDa

DiDa

Zeer degelijke thriller. Wel met de nodige clichés en ja misschien hier en daar wat onwaarschijnlijkheden. Megan Fox doet het prima, de film zag er prima uit en was spannend. Ik heb me prima vermaakt.