• 9.373.225 stemmen

Foster Boy (2019)

Drama / Mystery | 109 minuten

Genre: Drama / Mystery

Geregisseerd door: Youssef Delara

Met onder meer: Matthew Modine, Shane Paul McGhie en Louis Gossett Jr.

Plot Foster Boy

Michael Trainer is een advocaat die midden in een proces zit waarin een Foster zorgbureau een bekende zedendelinquent in hetzelfde pleeggezin zet als zijn jonge cliënt Jamal, met catastrofale gevolgen. Michael, die een succesvol advocaat is met een lange carrière in het beschermen van bedrijfscliënten, is verblind voor het herkennen van de echte schade die ze kunnen aanrichten. Hij wil niets te maken hebben met Jamals zaak, totdat een rechter hem dwingt deze te accepteren.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Michael Trainer

Shaina Randolph

Benjamin Trainer

avatar van AniSter

AniSter

Erg goed rechtbankdrama, gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het vermelde genre drama/mysterie snap ik niet. Drama/misdaad past beter. Buiten dat; goed gespeeld, goed maar helaas dramatisch verhaal, prima setting. De dialogen in de rechtbank vond ik niet heel sterk. Het duurde wat de gehele film betrof iets te lang voordat de snelheid erin kwam terwijl in het laatste kwartier de zaken te snel werden afgeraffeld. Ook had het slot iets meer uitgewerkt mogen worden. Afgezien van dat is dit toch een aanrader als je fan bent van de combinatie waargebeurd/rechtszaken.

avatar van boemboem27

boemboem27

zeer goed rechtbankdrama die va de eerste minuut boeit

dit soort films behoren dan ook wel tot mijn favoriete genre.

goede acteurs goed verhaal, wat wil je nog meer.

dit is daarom dan ook een echte aanrader

avatar van Waku

Waku

Meeslepend rechtbank drama.

Je voelt als kijker de frustratie en opgeklopte woede van het slachtoffer tot in je botten.

Boeiende en prima geacteerde film.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Een uitstekend geacteerde en waargebeurd rechtbankdrama. Zeker de moeite waard om te gaan kijken.

avatar van macrobody

macrobody

Gebaseerd op ware gebeurtenissen is heel wat anders dan een waargebeurd verhaal. Wat zegt de schrijver er zelf over: "How much does the film venture off of real life? Not by much, said Deratany."

De film mede geproduceerd door Shaquille O'Neal. "He was moved when I told him that 40% of foster children that age out of the system will be dead, homeless, or in jail within three years."

Welcome to America!

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Een voorspelbaar rechtbankdrama op het niveau van een tv film. Het is op zich niet slecht maar goed is het nou ook weer niet, in grote lijnen is het een beetje een standaard riedeltje wat afgespeeld wordt. Qua acteren is het wisselend, McGhie en Modine doen het redelijk maar de rest van de cast speelt toch beduidend minder. Een nipte voldoende.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Goeie film, weer een voorbeeld dat het Amerikaanse systeem niet deugt

avatar van gizzegiz

gizzegiz

Triestige Amerikaanse toestanden, goede film! Al vraag ook ik mij af waar dat mystery zit...

avatar van filmkul

filmkul

Sterk rechtbank drama. Het verhaal is helaas gebaseerd op waargebeurde feiten. De uitwerking is degelijk en de film heeft wat weg van een televisiefilm, maar dan wel een zeer goede. De opbouw is goed en de film boeit van het begin tot het eind. Naast het schouwspel in de rechtszaal, is er ook ruimte voor wat spanning. Het acteerwerk is dik in orde met een verrassend sterke rol voor Gossett jr, die echt de toon zet in het begin. Prima film. 4.0

avatar van Pollypeachum1

Pollypeachum1

Als het een waargebeurd verhaal was geweest, had het wellicht nog enige indruk gemaakt, maar dit was gewoon een draak van een film die op het gemoed van de kijker wil werken:

een hoop tranen en verongelijkte gezichten.

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Mooie film. Wel jammer dat het een beetje een film is met waargebeurde feiten.