• 9.373.064 stemmen

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Justin Malone

Met onder meer: Chad Jackson, Brandon Tatum en Candace Owens

Plot Uncle Tom

"An oral history of the American black conservative."

Uncle Tom duikt in de geschiedenis van het conservatieve zwarte Amerika. Deze documentaire laat zien hoe, waar en wanneer het democratische beleid van de jaren 60 nog steeds zorgt voor problemen in de hedendaagse maatschappij.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Een fantastische docu over een zeer gevoelig onderwerp. Uncle Tom is voorzien van geweldig beeldmateriaal en ligt een kant toe die wordt ondergesneeuwd in de mainstream media. Een aanrader voor iedereen, ongeacht je politieke overtuigingen en huidskleur.

avatar van FlorisV

FlorisV

Erg mooie docu, die best wel droevig maakt. En ook ik vind dat iedereen hem zou moeten zien. Maar het zal bij een bepaalde kant van het politieke spectrum minder goed vallen, doordat het niet past in hun wereldbeeld. Wat er toch al decennia in is geramd door mainstream media. Juist het hardnekkige en valse narratief daarin doorbreekt deze docu overtuigend, maar je zult er wel open voor moeten staan.

avatar van mrklm

mrklm

Iedere enigszins opgeleide Amerikaan zou moeten weten dat de Democraten zeker niet de grote verlossers zijn als het gaat om gelijke behandeling van zwarte Amerikanen. Deze documentaire maakt dat punt in ieder geval duidelijk aan de hand van een aantal zwarte Amerikaanse aanhangers van de Republikeinen, die de Democraten juist de schuld proberen te geven van de aanhoudende problemen van zwarte Amerikanen. In een sterk staaltje opportunistische hypocrisie verkondigen welgestelde, regelmatig in pak verschijnende sprekers dat de Republikeinen de weg naar de verlossing zijn. Jesse Jackson, Al Sharpton, Whoopi Goldberg, Snoop Dogg en Jay-Z zijn in hun ogen geldgraaiers die bewust bezig zijn haat te zaaien tussen blank en zwart. En natuurlijk is Obama de belangrijkste oorzaak van de huidige spanningen. De argumentatie valt door de mand wanneer ze de Democraten volledig de schuld geven van de Jim Crow-wetten: het was immers de Republikeinse (en openlijk racistische) president Andrew Johnson die de beoogde emancipatie van slaven om zeep hielp. Natuurlijk, het maakt normaal gesproken weinig uit of je voor de Republikeinen of voor de Democraten stemt. Het Amerikaanse kiesstelsel is immers zo ingericht dat een derde partij volstrekt kansloos is en dus is populisme aan de orde van de dag. Dat de sprekers in deze documentaire Trump aanprijzen is hun goed recht, maar je krijgt toch sterk de indruk dat ze meer interesse hebben in belastingverlaging dan in het oplossen van de sociale problemen. "The Welfare State is worse than slavery", beweert een vermeende intellectueel zelfs! Geen wonder dat hij veelvuldig is uitgemaakt voor Uncle Tom.

avatar van FlorisV

FlorisV

mrklm schreef:

Hoewel het natuurlijk geen pleidooi is voor slavernij, is dat een boodschap die er bij velen niet ingaat, maar er zijn veel problemen erger geworden bij het introduceren van de verzorgingsstaat, doch niet allemaal als gevolg ervan. Solide fundamenten als goede scholen, sterke en hechte families, een veilige leefomgeving, ontbreken allemaal, maar ook de motivatie om aan het werk te gaan met een echte baan. Het ligt denk ik dus niet louter aan die verzorgingsstaat, maar het wordt bij vergelijkingen duidelijk dat de "socialen" amper iets gedaan hebben aan verbetering van al die zaken. Je hoeft enkel te kijken wie al jaren de baas is in steden als Detroit, Baltimore of NY en hoe het daar met de cijfers gesteld is. De enkele zwarte die denkt "maar ik kan toch bij de politie gaan werken?" kan dat ook vergeten want: defund the police.

Je hebt intellectuelen die hun boekenkast vullen met theorie en je hebt mensen die zich gewoon meer met cijfers en feiten bezig houden. Thomas Sowell is van oorsprong Marxist maar concludeerde na zich steeds meer te verdiepen in de effectiviteit van beleid dat al die sociale programma's helemaal niet werkten. Hij wordt hierom gehekeld door linksen. Hieronder zijn vergelijking tussen de periode van slavernij met het heden. Hoewel welvaart algemeen gestegen is, kun je moeilijk beweren dat het in andere opzichten geweldig beter gaat met de zwarten in Amerika:

Thomas Sowell: Liberals worse than slavery - YouTube

Er was even een lichtpuntje. De belastingverlagingen onder de grote Satan hebben geleid tot een historische banengroei onder latino's en zwarten in Amerika, de grootste sinds de jaren 60. Maar dit wordt nu weer door belastingverhogingen de nek omgedraaid, voorzover de middenstand niet al gesloopt is door regionaal afgedwongen lockdowns. En vooral laag opgeleid werk afkomstig uit dat MKB bood kansen voor de groep waar we het over hebben.

Maar zonder COVID is er wel een andere progressieve oplossing en dat is om hard werkende zwarten gewoon uit te schelden voor Uncle Tom. Want het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze opeens zelfstandig worden en zich niet meer als slachtoffer gaan gedragen. Dalijk gaan ze nog rechts stemmen ook. Dus waarschuwde de populairste president aller tijden voor de verkiezingen al: "if you don't vote Democrat you ain't black".

avatar van mrklm

mrklm

Dit is gewoon een poging om conservatieve retoriek te verkopen aan een cruciaal deel van het electoraat. Een theorie is een "toetsbaar model ter verklaring van waarnemingen" en de geloofwaardigheid daarvan hangt af van de academische achtergrond van de opsteller daarvan en de gebruikte methoden.

Mensen "die zich gewoon meer met cijfers en feiten bezig houden" zijn niet beter. Cijfers alleen zeggen niets, het gaat altijd om context.

Je verwijst bovendien naar "de cijfers" in Detroit, Baltimore en New York. Over welke cijfers heb je het eigenlijk?