Kadaver (2020)
Drama / Horror
86 minuten
geregisseerd door Jarand Herdal
met Gitte Witt, Thomas Gullestad en Thorbjørn Harr
Leonora, Jacob en hun dochter moeten strijden om te overleven na een kernramp. Het lokale hotel organiseert een liefdadigheidsactie waar het gezin naartoe besluit te gaan. Maar als daar plots mensen verdwijnen, wordt duidelijk dat er verschrikkelijke dingen gebeuren in het hotel.
Trailer

Jammer!
Ik heb me weer laten overhalen door recensies op deze pagina en IMDB en met name de trailer. Overigens laat ik dat niet vaak gebeuren, dus dat scheelt

De film volgt een gezin dat leeft in een tijd van hongersnood. Een man rijdt langs in de wijk en scandeert dat er een voorstelling zal plaatsvinden inclusief maaltijd. Natuurlijk wekt dit de interesse van de bewoners gezien de toestand waarin zij leven. Eenmaal aangekomen worden zij rijkelijk verwend met luxe en weelde aan heerlijke maaltijden. Vanaf hier verwacht je, zoals de titel aangeeft en de trailer suggereert, dat de maaltijden op een later moment een twist zullen krijgen.
Helaas zie je op een later moment slechts kort in beeld dat er wordt gewerkt met mensenvlees. Dit concept wordt zo mager uitgewerkt dat je er te weinig van ziet of meekrijgt en vervolgens onvoldoende meemaakt dat andere gasten bijvoorbeeld hetzelfde eten.
Wat volgt is dat het gezin uit elkaar valt, de vrouw de hoofdrol krijgt en het meer een soort slap aftreksel van een thriller wordt. Dat hoeft allemaal niet erg te zijn, maar als de uitwerking matig is, het concept nergens wordt uitgediept en de film nergens spannend of interessant wordt, dan weet je al dat je te maken hebt met een flop van een film waar wel meer in had kunnen zitten, maar de maker geen zin had om dit eruit te halen.
Ik hou absoluut van een goed verhaal en voor mij hoeft een film echt niet alleen of vooral te bestaan uit bloed, gore etc. Maar het verhaal zelf was totaal niet interessant uitgewerkt, terwijl er wel meer in had kunnen zitten.
Tegenvaller, zonde van de tijd dit.
Voor de omgeving en het concept krijgt het van mij een welverdiende:
Het uitgangspunt van deze film van de Noorse schrijver-regisseur Jarand Herdal deed mij een beetje denken aan Edgar Allan Poe's "The Masque of the Red Death"
oeoeoeoe nice!
Haha, ik zal sws niet boos worden als mijn verwachtingen niet waargemaakt worden hoor. Dat verhaal heb ik lang geleden gelezen en kan het me nog steeds goed voor de geest halen dus ben wel benieuwd.
Feitelijk een beneden gemiddeld filmpje voor wie de slaap niet kan vatten en nog een kwartiertje verstrooiing zoekt voor het slapengaan.
Dat is niet zo goed. Denk aan een goede nachtrust.

Toffe sfeervolle film.
Dat is net mijn punt. Als je de slaap niet kan vatten, zet je deze film aan. Binnen het kwartier klop je aan in Dromenland.

Het moet mij toch even van het hart dat ik sinds lange tijd niet meer zo`n originele film ben tegengekomen. Horror in optima forma dit; niet qua opzichtige slachtingen, schrikmomenten of het vele bloedvergieten. Echter wel degelijk een suggestieve horror die onder je huid kruipt, zeker nu wij als maatschappij ook te maken hebben met een vrij uitzichtloze situatie in de huidige pandemie.
Hoe mooi is het dan dat daar plots een weelderig theater blijkt te zijn als een belofte, in bange tijden. De film kent ook duidelijk zijn klassiekers, want als het hoofdpersonage verzucht dat het allemaal te mooi om waar te zijn is dan kun je er vergif op innemen dat dit ook zo gaat zijn. En het was geenszins een spoiler, juist een premisse om je verkneukelend bij in je handen te wrijven.
Uiterst origineel, leuk uitgedacht en ik werd echt in vervoering gebracht door het onverwachte plotverloop. Zeer macaber verhaal, met een prachtige stilering. Deed mij zelfs denken aan het geweldig perverse ''The Cook, The Thief.....Lover'' Alles ondersteunt door fraaie, stemmige muziek.
Slechts het einde en dan bedoel ik vooral het weerzien met de dochter deed wat afbreuk aan deze film. Verder echt genoten. Dikke 4*
3,5 *
Setting daarentegen wel prima. Goede sfeer en fraai decor zorgen toch enigszins voor een geslaagde film. Spanning bij momenten aanwezig, maar te weinig door het matige plot. De vrij korte speelduur was dan ook genoeg al kon die inderdaad beter uitgebreid worden met enkele sterke scènes. Beetje mosselen noch vis deze film. Zat meer in!

Hun misdaadfilms en reeksen zijn top, maar horror.. nope..
Tijdverlies !!
Abominabel.
En mijn verwachtingen waren daar door wat te hoog .
Wel oke is misschien wat mager om het te omschrijven , laat het cijfer het dan maar doen .
2,5 *
Ik raad hem aan dit in het Noors te bekijken (als je durft) want de Engelse dubs samen met de af-grijs-lijk-e soundtrack is werkelijk niet te harden..
Begrijp nooit dat mensen een film niet in de originele taal kijken.. godslastering