• 9.373.233 stemmen

Freaks – Du Bist Eine von Uns (2020)

Sciencefiction / Fantasy | 92 minuten

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Alternatieve titel: Freaks: You’re One of Us

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Felix Binder

Met onder meer: Cornelia Gröschel, Tim Oliver Schultz en Wotan Wilke Möhring

Gesproken taal: Duits

Plot Freaks – Du Bist Eine von Uns

Wendy, een jonge moeder uit de arbeidersklasse, realiseert zich dat ze jarenlang haar bovennatuurlijke krachten door middel van medicatie heeft onderdrukt. Ze ontmoet de vreemdeling Marek, met dezelfde achtergrond. Tevens ontdekt ze dat haar collega, Elmar, ook dezelfde begaafdheid heeft. De vraag is nu: wat gaat ze doen met haar nieuwe krachten?

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Sinds vandaag nieuw op Netflix. Toch wel fijn Duits 'superkrachten-filmpje' met een vré wijze Cornelia Gröschel. Wel vré luchtig, met heerlijke 80s muziek, keek vlotjes weg.

avatar van slam1975

slam1975

Ja best een leuke film! Keek lekker weg.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Het begon echt heel leuk, maar werd al vrij snel erg cheesy en goedkoop. Weinig oog voor details en afgeraffeld. Te voorspelbaar helaas.

avatar van cales77

cales77

Vond het fris en vermakelijk.

En eens niet uit de US.

avatar van AniSter

AniSter

Das sind ja die X-Frauen und X-Männer aus Deutschland!! Leuke film, ondanks de standaard ingrediënten. Ben benieuwd of hier een vervolg op komt.

avatar van Doom4

Doom4

Wel een vermakelijke film maar inderdaad vond hem ook goedkoop ogen maar toch een voldoende.

UmbraVitae schreef:

met heerlijke 80s muziek

Volgens mij al meer richting 90s. Vond het nogal nutteloos.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Onderhond schreef:

Volgens mij al meer richting 90s. Vond het nogal nutteloos.

Eind 80s begin 90s...sorry

avatar van Frankie Boy

Frankie Boy

Een superhelden film uit Duitsland. Weer eens wat anders en vond het leuk en heel goed gedaan. Origineel en eens een keer niet uit de USA, maar van onze oosterburen. Dat zie je niet iedere dag. Petje af hoor.

avatar van Verhuiskaartje

Verhuiskaartje

De film staat als Freaks: you're one of us op NF. Ik dacht dus dat het ook een engelse film was. Toen bleek dat deze ineens duits was. Afijn.
De film begint vrij vlot waarin een klein meisje gevonden wordt in school waar een enorm gat in de muur is geblazen. Een vrouwelijke arts bekommert zich om het meisje.
Een fragment later is het meisje ineens getrouwd terwijl ze er pas 20 uit ziet en heeft een zoon van een jaar of 7/8. Dat was al het eerste (die miscast)
Vervolgens blijkt ze als verlegen meisje in een restaurant te werken voor een baasin die haar onder de duim heeft.
Totdat een zwerver verteld dat ze een van hun is en ze haar blauwe pillen niet meer moet gebruiken. Ze ontdekt dat ze supersterk is dat die zwerver niet dood kan gaan.
Dan blijkt vervolgens dat haar collega in dat restaurant ook nog eens elektrische krachten heeft en het trio is compleet. Vanaf daar gaat het verhaal nog verder bergafwaarts.
Ze proberen de andere van hun te bevrijden maar worden gesnapt en gaan zonder 1 van hun weer weg. De elektroman blijkt verliefd te zijn op de hoofdrolspeler en lapt de locatie van de zwerver erbij. De man van de hoofdrolspeler is achterdochtig omdat zijn vrouw ineens weg is. Al met al een vaag verhaal wat ik snel wil vergeten
. Mocht je echt zin hebben in een duitse supervreemde superheldenfilm dan moet je deze opzetten, anders gewoon lekker een andere film opzetten.

avatar van Rickyman

Rickyman

Inderdaad, een beetje flauw en weinig bijzonder filmpje.

Wel jammer, want het begon zo leuk, met ook fijne hits uit de eind eighties begin nineties.

avatar van Film Pegasus

Veel beter dan de score doet uitschijnen. Natuurlijk is geen Marvel of DC film, maar het doet toch maar mooi zijn eigen ding. Het relaas van een vrouw die haar superkrachten ontdekt, maar ondertussen wel een gezin heeft en een rotjob. Het geeft heerlijk humor. Zoals de moeder die met haar zoon even voetbalt en dan de bal gewoon de ruimte in knalt. Fantastisch toch!

Dankzij Marvel zijn de superheldenfilmen nogal eenheidsworst geworden, af en toe wel leuk maar niet zo creatief. Dan is zo'n film is dat toch een mooie afwisseling. Het wordt nooit echt groots, maar is daardoor net de moeite.

avatar van boemboem27

boemboem27

simpel maar best wel leuk.

echt wel een zeventje waard (3.5 ster)

lekker vermaak. niet meer niet minder

avatar van Mickey b

Mickey b

Gemiddelde film in het Duits over superkrachten, maar dan zonder grootse CGI en gevechten. Zie het eerder als een speelfilm die probeert op een realistische wijze weer te geven hoe het zou zijn als je superkrachten zou hebben. Verwacht dus geen echte superhelden en superslechteriken. Af en toe wel een goede soundtrack. Het Duits stoorde me niet. Muziek bij eindaftiteling wel cool en natuurlijk nog een specialleke na de aftiteling…