• 9.373.477 stemmen

Geregisseerd door: Henrik Ruben Genz

Met onder meer: Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen en Anders W. Berthelsen

Gesproken taal: Deens en Duits

Plot Erna i Krig

"The world is at war but one woman is fighting her own"

Denemarken, 1918. In Europa vindt de Eerste Wereldoorlog plaats. Duitsland heeft te weinig soldaten en jonge Deense mannen worden opgeroepen om mee te vechten. Een groep soldaten onder leiding van officier Meyer komt naar het huis van Erna om haar 17-jarige zoon Kalle op te halen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Erna Jensen

Christian Poulsen

Fritz Müller

French Camp Commander

avatar van stinissen

Heerlijke film en wat een cast een genot om naar te kijken. Film is ook vermaak en hoeft niet altijd kunstzinnig te zijn, en laat de film nou ook nog eens de kant op gaan hoe ik het wílde een dikke 8 dus 4*

Na vele zeer matige films eindelijk weer hoop voor de toekomst.

avatar van joolstein

joolstein

De film is gebaseerd op een gelijknamige roman van Erling Jepsen, en ik kan niet zeggen of deze trouw is aan het boek. Maar tjonge, tjonge wat een plot...gekscherend kan je dit "de Deense Mulan" noemen die naarmate de tijd vordert steeds dommer wordt. Oké ik kan nog meegaan met het feit dat een vrouw zich vermomt als man om zich bij het leger aan te sluiten om haar zoon te beschermen, als die wordt opgeroepen om te vechten in de Eerste Wereldoorlog. Maar naar een gedegen militaire opleiding (hm, oude, te jonge en anderszins ongeschikte mannen moeten aan het einde van de oorlog naar de vleesmolen, waarom opleiden?) is ze alleen maar goed voor een driehoeksverhouding, om de schuilkelder op te ruimen, pannenkoeken te bakken of zeurende moeder uit te hangen, als haar zoon weer eens een gevaarlijke taak krijg toevertrouwt? Nee het enige goede aan de film was een competente cast en de aankleding van het tijdperk. Kort samengevat; een vrij magere Deense film waarin niets interessants gebeurt.