• 9.374.720 stemmen

Geregisseerd door: Phil Sheerin

Met onder meer: Anson Boon, Charlie Murphy en Michael McElhatton

Plot The Winter Lake

"The truth lies beneath"

Tom trekt met zijn moeder Elaine naar haar Ierse geboortedorp. Tijdens het verkennen van de omgeving doet Tom bij het meer een gruwelijke ontdekking die hem voor een persoonlijk dilemma stelt. Hij ontmoet een man en diens dochter die op een nabijgelegen boerderij wonen en duistere geheimen verbergen.

avatar van Aapje81

Aapje81

Ben benieuwd!

avatar van knuppel ihhh

knuppel ihhh

Chagrijnige film in het regenachtig Ierland waar iedereen een hekel aan elkaar lijkt te hebben. Op zich een klein verhaaltje maar voordat je het weet is de 1,5 uur om. Ik verwachtte stiekem nog een twist maar die bleef uit.

avatar van schumacher

schumacher

Kon me niet echt bekoren.

avatar van BBarbie

BBarbie

Akelige coming-of-age film met een somber verhaal over de interactie tussen nare karakters in een sinistere, troosteloze omgeving. Naargeestig.

avatar van Aapje81

Aapje81

The Winter lake wekte mijn interesse vanwege Emma Mackey. Zij brak door in de serie Sex Education (Serie, 2019 - 2023) en was ook uitstekend in Emily (Film, 2022) .

Helaas is haar acteerdebuut The Winter Lake een stuk minder boeiend. Dat ligt overigens niet aan Mackey. Zij doet duidelijk haar best om iets van haar rol te maken, maar helaas is niets aan deze film goed uitgewerkt.

Positief zijn de prachtige beelden van Ierland en het mooi opbouwen van een beklemmende sfeer. In pakweg de laatste 25 minuten gaat de film echter hard bergafwaarts. De zwaarte en de pretentie die het eerste deel van de film heeft wordt tegen het einde vakkundig om zeep geholpen door toe te werken naar een nietszeggende climax waardoor de film uiteindelijk snel vergeten zal worden.

Als kijker blijf je met een heleboel vragen zitten. De film beloofd veel maar is uiteindelijk niet veel meer dan een hol vat.

Onder de streep voelt deze film vooral als een gemiste kans. Toch geef ik nog een hele kleine voldoende voor het acteerwerk van Emma Mackey en de mooie landschapsbeelden van het Ierse platteland.

Voor de mensen die deze film een kans willen geven. Hij staat op You Tube.