• 9.369.475 stemmen

Genre: Misdaad

Geregisseerd door: Joshua Caldwell

Met onder meer: Bella Thorne, Jake Manley en Marisa Coughlan

Plot Infamous

"Viral fame is a dangerous game."

Wonen in een klein stadje in Florida en werken in een restaurant was nooit het droomleven van Arielle. Ze heeft altijd meer gewild; roem, populariteit en bewondering. Wanneer ze verliefd wordt op een onlangs voorwaardelijk vrijgelaten jonge crimineel genaamd Dean, sleept ze hem terug in een levensgevaarlijke wereld. Ze ontdekt dat het plaatsen van hun criminele activiteiten op sociale media een gemakkelijke manier is om viraal te gaan.

avatar van Waku

Waku

Is dat nou stiekem Dreetje Hazes in die film?

avatar van EIGER3970

EIGER3970

Leuke beelden en sound, vermakelijk, niet zo slecht!

avatar van schumacher

schumacher

Lage scores imdb begrijp ik niet.

Dit is echt een vette film en een genre die ik heel graag zie, dat speelde zeker mee.

Genoten vd 1ste tot de laatste seconde.

Goeie acteur/actrice, speelden het echt heel goed.

Muziek was ook goed gekozen, love it, lekker sfeertje en het sleepte me echt mee.

Verhaal is op zich niet nieuw neen maar die 2 deden het zo goed dat het ook niet uitmaakte.

Geen seconde heb ik me zitten vervelen.

Topfilmpke.

avatar van knuppel ihhh

knuppel ihhh

Bekend verhaal en wat klungelig in elkaar gezet. Van het meisje worden haar spaarcentjes gestolen door de vriend van moeder. Reden om weg te lopen. Van de jongen valt de vader van de trap wat op moord lijkt. Dus op pad zonder geld en daarom maar overvallen plegen. Het meisje filmt alles om likes te krijgen. Zal niet in de oscars vallen. Maar omdat het meisje zo slecht speelde kwam het eigenlijk wel natuurlijk over. Hou niet zo van compleet uitgedachte filmdialogen. Maar plotseling was de anderhalf uur om dus vervelen doe je niet.

avatar van filmkul

filmkul

Matige misdaadfilm. Het verhaal is verre van origineel en het social media sausje zorgt voor een aantal lachwekkend domme momenten. Oftewel, verstand op nul want de schrijver gaat daar ook vanuit. De uitwerking kan er dan net mee door. De film verveelt niet, maar is niet spannend en erg voorspelbaar. Het acteerwerk is matig. Thorne bewijst weer eens een vrij serieuze hoofdrol niet te kunnen dragen. Visueel ziet de film er verder best aardig uit. Stupide werkje dat net niet verveelt. 2.0

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Ben het totaal niet eens met bovenstaande review. Ik vind juist dat Bella Thorne haar rol heel er goed speelt en heb ook erg genoten aan deze film. Deed me qua sfeer en soundtrack erg denken aan You Get Me, ook een film met haar en dit had zomaar een 2e deel kunnen zijn, waar zij weer een beetje een psycho rolletje speelt.

avatar van Shadowed

Shadowed

Complex.

Niet dat de film zelf moeilijk te begrijpen is overigens. Het is namelijk enkel een wat modernere variant op het Bonnie & Clyde gebeuren. Het is vooral regisseur Caldwell die het zichzelf te moeilijk maakt. Hij probeert een soort genuanceerde film te maken waarin hij alle kanten op een manier wil belichten waarop wij het als kijker kunnen begrijpen. Dat lukt totaal niet.

Daar steekt Thorne namelijk eigenhandig een stokje voor. Het lijkt een makkelijke hoofdrol, maar de film is gewichtig en dat is te hoog gegrepen voor Thorne. Ik deel dan ook volmondig de kritiek van filmkul. Het is geen geschikte actrice om dit soort volwassen projecten te kunnen dragen. Nu maakt Caldwell het haar ook niet bepaald makkelijk. Al dat gedoe met social media komt vooral dom en asociaal over, waardoor het leunen op sympathie en enig begrip voor de hoofdpersonages totaal niet uit de verf komen. Wanneer ze dan aan zichzelf begonnen te twijfelen dacht ik niet "Ach, ik snap je helemaal", maar eerder "Goh, kom je daar nu pas achter?". Wat mij betreft hadden ze die bijbehorende maatschappijkritiek dus meteen weer kunnen inpakken.

Gelukkig is er nog een aanstekelijk sfeertje te vinden. Degelijke kleurtjes, een best vlot lopend verhaal en speelse montage. Het is alleen jammer dat ik de inhoud van de film zo vervelend vond. Tegen de slotfase voelt het amper aan alsof de antihelden wat hebben geleerd van hun oliedomme keuzes. Het was zeker geen onaangename kijkervaring, maar het constante asociale gedrag van de hoofdpersonages maakt het moeilijk om iets voor ze te voelen. Echt ongelooflijk dat ze geen enkele keer overhoop werden geschoten door de politie. Je zou denken dat zo'n tocht met bijna 4 miljoen volgers op Instagram vroegtijdig wordt beëindigd, maar dat is te moeilijk voor Amerikaanse politie binnen Infamous.

avatar van Tjikkie24

Tjikkie24

Hele film was vrij ongeloofwaardig maar dat einde spant echt de kroon hoor. De muziek was wel chill.

avatar van Noodless

Noodless

Dertien in dozijn filmpje die voldoende weet te entertainen door het luchtige Bonnie & Clyde verhaal waarbij de vrouwelijke hoofdrolspeelster de focus niet zo legt op het geld, maar op het aantal volgers en likes op haar social media. Een gegeven dat een verband wil leggen met onze huidige maatschappij en zo een bepaald maatschappijkritiek wil uiten. De cast doet het best aardig, vooral Bella Thorne is op dreef. De film verloopt vlotjes en heeft een leuk sfeertje. 6/10