• 9.373.958 stemmen

Revenge of the Pontianak (2019)

Horror / Romantiek | 92 minuten

Genre: Horror / Romantiek

Oorsprong: Singapore / Maleisië

Geregisseerd door: Glen Goei en Gavin Yap

Met onder meer: Nur Fazura, Remy Ishak en Hisyam Hamid

Plot Revenge of the Pontianak

"Only you, forever."

In 1965, in een dorpje op het Maleisische platteland, vindt de bruiloft plaats van Khalid en Siti. Maar na deze heugelijke dag beginnen er bovennatuurlijke gebeurtenissen plaats te vinden en al snel vallen er slachtoffers onder de dorpelingen. De angst neemt toe als het vermoeden stijgt dat een vrouwelijke plaaggeest (een Pontianak) het op Khalid en zijn omgeving gemunt heeft.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Woland

Woland

Ik ben altijd wel te porren voor films over lokale folklore, en de legende van de Pontianak kende ik nog niet. En dit leverde best wel een vermakelijke film op, waar vooral de sfeer en locatie wat mij betreft de film maken. In Revenge of the Pontianak beginnen we met een bruiloft, waarbij Khalid trouwt met Siti - maar al snel begint het te escaleren in het dorp, en blijkt dit het werk van de Pontianak, een vrouwelijke geest die rondwaart. Khalid heeft namelijk een verre van brandschoon verleden, en de vrouw die hij vermoordt heeft wil wraak. De setting in een jungle-achtige omgeving gecombineerd met de fraaie beelden zorgden ervoor dat ik me prima vermaakt heb. Ook al is het verhaal niet zo bijzonder, de acteurs niet geweldig en de effecten idem dito, en vliegt de film in de tweede helft wat uit de bocht als de dorpelingen op jacht gaan naar de Pontianak. Geen hoogstaande cinema met uiteindelijk een simpel spookverhaaltje, wél leuk als dit in je straatje valt. Naar boven afgerond: 3.5*.

Net iets meer van verwacht.

Lokale folklore is altijd wel leuk als basis voor een horrorfilm. Zo'n Pontianak klinkt dan best leuk, ook het begintekstje lijkt iets te beloven dat ten minste een beetje een andere invalshoek op de bekende horrorniches kan bieden. En als doorgewinterde horrorkijker is dat alvast een meerwaarde.

Jammer genoeg komt er in de praktijk niet zo heel veel van in huis. Gewoon weer een geest met wraakgevoelens die naar een soort van gerechtheid/eerherstel op zoek is. Al snel verdwijnt dan ook de meeste spanning uit de film, dit hebben we namelijk al zo vaak gezien dat je het amper nog spannend kan noemen. Pontianak of niet.

Uitvoering is wel oké, maar ook die brengt niet superveel spanning met zich mee. Wel een paar fijne plaatjes van de lokale setting en een paar sfeervolle scenes. Acteerwerk is eerder matig maar voldoende, het plotje vooral een kopie van een hoop andere films. Dat maakt dat deze film een degelijk tussendoortje is, maar zeker niet meer dan dat.

En dank voor het toevoegen Woland!