• 9.374.502 stemmen

Geregisseerd door: Dave Franco

Met onder meer: Dan Stevens, Alison Brie en Sheila Vand

Releasedatum: 23 juli 2020

Plot The Rental

"Secluded getaway. Killer views."

Twee koppels huren gedurende een weekend een vakantiehuisje dat ze online hebben geboekt om even aan het dagelijkse leven te ontsnappen. Aanvankelijk voelen Charlie, Michelle, Josh en Mina zich thuis in hun idyllische woning. Tot verborgen geheimen onthuld worden én ze zich realiseren dat iemand het op hen gemunt heeft.

avatar van perceived

perceived

"Het broertje van" waagt zich ook maar eens aan een film. Ben benieuwd wat hij er van weet te brouwen.

avatar van Shinobi

Shinobi

Vanaf 24 juli te verkrijgen op VOD lees ik net.

Vanaf 23 juli in de bioscoop (The Searchers)

avatar van tattoobob

tattoobob

ik ben benieuwd naar deze.

avatar van DionneDarko

DionneDarko

Wauw, onder de indruk hiervan. Best wel een tof debuut.

avatar van brawljeff

brawljeff

Verrassend goede horrorfilm. Aan het begin denk je dat dit de standaard 'cabin in the woods' film gaat worden, maar de film weet toch wat leuke nieuwe aspecten in het genre te brengen. Prima regiedebuut van Dave Franco!

avatar van Jack Torrance

Jack Torrance

Film begon wat traag maar had me toch de gehele speelduur te pakken. Toffe film, mooi debuutwerkje van Franco

avatar van Flitskikker

Flitskikker

Leunt deze film meer op psychologische horror of schrikeffecten?

avatar van brawljeff

brawljeff

Flitskikker schreef:

Leunt deze film meer op psychologische horror of schrikeffecten?

Allebei niet echt, zeker geen schrikeffecten. Kan het beter vergelijken met slashers als Halloween. Dus een constante spanning dat er iets kan gaan gebeuren.

avatar van Flitskikker

Flitskikker

brawljeff schreef:

Bedankt! In dit geval ga ik hem eerdaags eens zien.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Mhwa

De hele film heb je inderdaad het gevoel dat er wat gaat gebeuren dat is wel mooi neergezet. maar er gebeurd verder toch wel weinig

avatar van Walter White

Walter White

De film begon behoorlijk traag en naar het einde toe vond ik de beste te pruimen van de film.

Dat z'n film in de bioscoop word gezien snap ik echt niets van. Het is meer Netflix film plaats van een bioscoop dat spreekt voor zich.

avatar van RoyDonBosco

RoyDonBosco

Pfff, weer zo'n erg magere film waarvan je je afvraagt waarom dit in de bios draait. Echt armoed troef op dit moment qua aanbod. Flinterdun verhaal van het zoveelste gezelschap dat naar een afgelegen huis gaan en waar dan vanalles moet gebeuren. Alleen duurt het erg lang voordat er iets gebeurt en als het dan zover is blijf je met verbazing achter. Waar heb ik nu naar gekeken? Really!? Tijdverspilling...

avatar van Seam

Seam

Ik vond het wel heel typisch dat Swanberg een rol in (het maken van) de film had. Voelde al als een typisch Swanberg werk aan. Niet zijn beste helaas, maar wel zoals gebruikelijk consistent aardig in zijn oeuvre.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Fijn debuut. Het is in ieder geval oneindig veel beter dan wat zijn oudere broer uitpoept. Dan zie je weer hoe belangrijk het is om je te omringen met de juiste mensen en er geen ego-project van te maken. Met name de grounded, dialoog-driven invloed van een schrijver als Swanberg, die met zijn mumblecore-roots daar toch wel goed raad mee weet, zet een fijne basis voor wie graag een 70/30 blend van drama (/relationele problematiek) en horror ziet. Dave Franco weet binnen die 'stroming' niet veel nieuws toe te voegen, maar het is wel tot in de puntjes verzorgd en gedragen door een solide cast. Met zo'n lo-fi horrorfilm op het grote scherm is het weer wachten op veel teleurgestelde reacties omdat het niet volgens het mainstream boekje gaat.

avatar van 2dehans

2dehans

Werkelijk.... als je op deze manier een film laat eindigen dan moet je gewoon je regisseurs rol neerleggen....

1 1/2 uur het gevoel dat er wat gaat gebeuren maar er gebeurd feitelijk niets. En op de wijze waarop een ieder om het leven wordt ge recht is dan we heel snel en simpel.

Als je wilt schrikken.... kijk de trailer 3 x dan heb je 90 procent van de film gehad. Blij dat ik met m’n movie pass ben gegaan.... voelt het toch een beetje dat ik er niets voor betaald heb... een bioscoop ticket zeker niet waard.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

2dehans schreef:

Want je rol als regisseur is louter om alles voor te kauwen voor het simpele publiek? Jeetje, ik dacht altijd dat het veel meer dan dat was.

2dehans schreef:

Zou je niet beter gewoon je scenarist ontslagen als je daarmee een probleem hebt?

avatar van Dennisj

Dennisj

2dehans schreef:

Misschien handig om sommige stukken als spoiler aan te geven er zijn namelijk ook nog mensen die de film moeten zien. Maar ik weet nu in ieder geval dat ze snel en simpel dood gaan dus bedankt voor de heads up.

avatar van coumi

coumi

Een weekendje weg met vrienden zal na deze superieure horrorfilm niet meer hetzelfde zijn, je moet wel erg veel eelt op je filmziel hebben als je de kwalieiten van deze productie niet herkent. Fraai, behoorlijk zelfverzekerd regiedebuut van de kleine Franco die dan wel als acteur in de schaduw blijft van James, maar met deze nieuwe start doet vermoeden op regie gebied meer te hebben bieden dan zijn op dat vlak erg wisselvallige broer. Feitelijk niets nieuws misschien(moest wat betreft het concept denken aan films als Ils en The Strangers) maar deze Franco weet er wel een eigen signatuur aan te geven. Film die voor sommige teleurstellend kan zijn omdat hij een lange aanloop nodig heeft en aan het slot geen direct antwoord geeft op prangende vragen, maar vond het zelf wel dapper dat de makers wat dat betreft ruimte geven aan suggestie en eigen interpretatie van de kijker. De keuze om voor de hoofdrollen te kiezen voor niet al te bekende acteurs verhoogt het authentieke gevoel en is dus effectief, doch de individuele invulling van enkele acteurs had beter gemoeten. Stevens is een wat ongemakkelijke, ook saaie acteur die weinig losmaakt, vrouwlief Brie heeft een wel erg ingetogen rol gekregen, eigenlijk kon alleen de pittige Vand me overtuigen. Maar bovenal een regisseurs film, goed dat dit soort kleine films in deze magere bioscooptijden een wellicht noodgedwongen kans krijgen, mijn zaterdagavond kon in elk geval niet meer stuk.

avatar van Macmanus

Macmanus

Nietszeggend.

Het probleem met deze film is vooral dat Franco niet de kunde heeft om het wat slappe script naar een hoger level te trekken met boeiende regie. Hij heeft duidelijk door zijn netwerk genoeg middelen gekregen. Zo is de cast prima, de belichting/locatie/camera is allemaal netjes. Maar dan zie je dat de regisseur toch moet komen met dat extra beetje zout om het ook echt goed te maken.

Zo is in het eerste deel totaal geen spraken van erotische spanning tussen de twee. Ook als ze eenmaal gaan seksen is ook dat helemaal niet spannend in beeld gebracht. Het dient puur en alleen om de beweegredenen van de personages bij het ontdekken van de camera goed te praten. Als de peeping tom dan ten toneel komt gaat het iets meer richting het slasher horror genre. Maar ook daar brengt Franco niks meer. De spanning is er niet en de kills zijn weliswaar snel maar totaal niet fantasierijk.

Wat rest is een korte film die er verzorgt uitziet maar meer niet.

2 sterren.

avatar van 2dehans

2dehans

handig om sommige stukken als spoiler aan te geven er zijn namelijk ook nog mensen die de film moeten zien. Maar ik weet nu in ieder geval dat ze snel en simpel dood gaan dus bedankt voor de heads up. [/quote]

Daar heb je gelijk in! Won’t happen again

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Ik vond dit wel een toffe film. Vaak zijn films wat afgezaagd maar deze, ondanks de trage opbouw die zeker gepast was, werd wel spannend. Het voelde ook als iets wat zeker kan gebeuren. Een prima debuut van Dave Franco en een deel 2 van deze film is ook zeker welkom.

avatar van MosquitoSmasher

MosquitoSmasher

Wel vermakelijk.

Maar dit is amper horror te noemen, misschien het laatste halfuurtje? De opbouw duurt te lang, teveel gezever rondom die lui die al niet heel interessant zijn.

Wat een ongelooflijk stel losers bij elkaar zeg. Behalve misschien die ene griet die als eerste eraan gaat, die had het van mij gerust mogen overleven. Verder hebben we hier met lui te maken waarvan ik zeg.....bah! De ene fijne broer die gewoon vreemdgaat met de vriendin van zijn broer, wat een flikkerstreek.

Dan die broer die het baasje van de hond is, nou ja baasje, dude let amper op zijn hond, laat maar lekker gaan joh. En dan ineens is de hond foetsie, gek he? En diezelfde gast is nogal een driftkikker ook. Was het nodig om echt zo los te gaan op die dude? Eén klap of duw was genoeg geweest, nah we gaan helemaal leipo.

En verder.....hebben we dus te maken met een gast wiens drijfveer het is om camera's te installeren in huurhuizen, dan de inwonenden te begluren en dan te killen? Of in het geval van het fijne groepje in de hoofdrollen er een spelletje van te maken en ze dan te doden. Tja.....ok

avatar van Corcicus

Corcicus

Een film die maar niet op gang wil komen en als het dan eenmaal zo ver is, kan het allemaal niet snel genoeg gaan en waan je je net in een Frans restaurant: opeten en opkrassen. Het einde was dan weer als een Mexicaans dessert om in culinaire sferen te blijven: niet te vreten.

De filmmakers zijn natuurlijk woke, hoe kan het ook anders? En dat zullen we geweten hebben. Al in het eerste kwartier krijgt de argeloze kijker een racisme op de huizenmarkt-aanklacht voor de kiezen. Niet waar ik op zat te wachten op een zondagavond, maar bon. Op 1 brute scène na blijft het allemaal wat vaag, dus ook de horrorfans blijven op hun honger zitten Een handvol knappe shots (vnl statische beelden van de omgeving) tillen de boel helaas niet veel hoger.

Deze mag je gerust overslaan.

avatar van leatherhead

leatherhead

Wel aardig. Vond de snelle, plotselinge kills juist wel een pluspunt. Geen dramatisch stervende personages of verwonde slachtoffers die later nog een semi-spannende comeback maken, maar gewoon lekker direct en klinisch. Moet zeggen dat ik de killer evenals zijn motieven een beetje vaag vond. Eerst specifiek de koppels framen met die moord, dan helemaal de boel tegen elkaar opzetten met die camerabeelden, om uiteindelijk gewoon zelf alsnog iedereen te vermoorden.. Beetje vreemd geschreven, maar ach, het zorgt wel voor een vermakelijkere film uiteindelijk.

Acteerwerk zelf is bovengemiddeld voor dit type film, het ziet er allemaal redelijk slick uit, het sfeertje lekker onderkoeld en het einde fijn mysterieus. Geen onaardige filler, nipte 3*.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Prachtig.

Ik had geen idee welke kant het op zou gaan, en als ik dan de eerste helft naar iets zit te kijken naar iets wat lijkt op een Kammerspiel-achtig toneelstuk is het even doorbijten. Maar tegelijk: ik had het vermoeden dat er uiteindelijk toch wel meer zat aan te komen, en dat vermoeden werd gelukkig bevestigd. Dave Franco bouwt heel langzaam een spanning op totdat die uiteindelijk tot een soort kookpunt komt waarbij ik soms heel graag weg wilde kijken maar dat niet kon, dankzij het foutloze camerawerk, uitstekende acteurs en ook nog de prachtige muziek.

In het donker filmen is een kunst en Franco en zijn team bewijzen voor mij dat het met wat vakmanschap absoluut mogelijk is om dit sfeervol te doen. Alison Brie vond ik ook érg leuk.

Zeer goed!!

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Weinig horror en vooral ook trage en saaie film.

avatar van Walter S.

Walter S.

Mooie mix van mysterie en thriller met wat horror elementen. Goeie creepy sfeer, einde wat de clichés omzeilt, prima film! De aanloop waarin men zich alvast in de nesten werkt was misschien wat lang maar had voor de rest van het verhaal wel but. Bovendien is dit met 90 minuten ook een precies lang genoeg film.

MosquitoSmasher schreef:

Dat lijkt me nu bij uitstek iets wat een flikker nou juist niet doet, nog afgezien van de nogal idiote term 'flikkerstreek'.

avatar van Alathir

Alathir

Redelijk clichématig thrillertje. Er is weinig horror aan en de opbouw duurt in feite veel te lang. Dat maakt dat de film zelfs lichtjes gaat vervelen. Met Dan Stevens in min of meer een hoofdrol had ik toch een wat meer badass filmpje verwacht zoals The Guest. Maar goed, het is ontzettend moeilijk om dat magnum opus (al zeg ik het zelf) te overtreffen. Ik weet dat het moeilijk is om op thrillergebied nog verrast te worden, maar dit verhaaltje was een beetje te standaard en qua spanning en gore valt het een beetje tegen.

3*.