• 9.231.796 stemmen

Geregisseerd door: Dave Franco

Met onder meer: Dan Stevens, Alison Brie en Sheila Vand

Releasedatum: 23 juli 2020

Plot The Rental

"Secluded getaway. Killer views."

Twee koppels huren gedurende een weekend een vakantiehuisje dat ze online hebben geboekt om even aan het dagelijkse leven te ontsnappen. Aanvankelijk voelen Charlie, Michelle, Josh en Mina zich thuis in hun idyllische woning. Tot verborgen geheimen onthuld worden én ze zich realiseren dat iemand het op hen gemunt heeft.

avatar van bjerik76

bjerik76

Saai. De intro is veel te langzaam, en word uiteindelijk dan ook erg saai.
Na 50 minuten gebeurt er pas wat spannend, maar kan de score niet meer omhoog halen.
ik zou dit meer een drama / thriller noemen ipv ook nog horror te melden, want dat vond ik het zeer zeker niet.

Ik begrijp dat men meestal uiteraard een eind goed, al goed eind wil hebben, dit hoeft uiteraard ook niet altijd zo te zijn, maar dit had wat meer diepgang kunnen hebben met nog wat spannendere elementen erin verwerkt.

Aan de cast heeft het niet gelegen.

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

Verrassend goede thriller, maar laat ik eerst beginnen met iets negatiefs: de hond. Niet de hond zelf natuurlijk, maar de rol die hij krijgt toebedeeld in het plot. De hond gaat mee op vakantie, op dat moment kun je op je vingers natellen dat de hond iets vreselijks staat te gebeuren. Het is één van de grootste clichés in thrillers. Dat zorgde ervoor dat ik eigenlijk de hele tijd aan die arme hond zat te denken.
Wat me ook opviel: je bent op vakantie, je wandelt met je hond over een kilometerslang en honderden meters breed strand, maar je hond moet mee aan zo'n lullig uitrolbaar riempje. Laat die hond gewoon even lekker los, doe niet zo krampachtig moeilijk en braaf zeg. Er is geen kip te bekennen op dat strand.
Later hebben ze de hond eventjes vastgebonden in de tuin en dan wordt er gevraagd of iemand straks de hond weer zou kunnen losmaken. Maar de hond wordt natuurlijk, je verwacht het niet hè, compleet vergeten en zit daar dus een halve dag alleen buiten vast aan een riem, waarna hij ook nog eens vermist wordt.
Mensen die zo omspringen met hun huisdier wens je het allerergste toe natuurlijk, en die wens komt gelukkig ook uit.
Maar verder een uitstekend debuut. Halloweenish, met een gemaskerde moordenaar en toch een paar goeie schrikmomenten.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Het duurde vrij lang voordat de film op gang kwam. Niet dat de relatieperikelen ontzettend vervelend waren om naar te kijken, maar ik had dan wel gehoopt dat het zou uitmonden in iets schokkends of vernieuwend.

Dat bleef helaas uit. Het was een redelijke recht toe recht aan Mystery/Drama/Thriller met een prima cast maar met een vrij standaard moordenaar en ontknoping. Ik had toch meer verwacht en gehoopt bij het regiedebuut van Dave Franco. Volgende keer beter.

avatar van Boeikens

Boeikens

Voor de horrorfan een tegenvaller omdat dit simpelweg geen horror is, eerder een thriller boordevol relationeel drama.

Verder loopt het verhaal tergend langzaam en is het verweg een uur wachten voor er ietwat actie komt.

avatar van princesspeach

princesspeach

umbra schreef:

Weinig horror en vooral ook trage en saaie film.

Weinig aan toe te voegen

avatar van Phantasm

Phantasm

Echt horror kan ik dit noemen, verder veel te langdraderig en saai.

avatar van stratmans

stratmans

vrij goede film, maar geen plot

avatar van Theunissen

Deze horror / thriller film is o.a. te zien op "Film 1" en is het regiedebuut van Dave Franco, het jongere broertje van acteur James Franco. Het is voelbaar dat Dave een affectie heeft voor het horrorgenre, terug te zien in zijn langzame opbouw en het sfeervolle gebruik van een afgelegen locatie. Helaas wilt hij teveel verhaalelementen tegelijk verwerken in dit overvolle plot, waardoor "The Rental" een vrij nietszeggende film is geworden en ook een ietwat saaie. Met iets meer aandacht voor het scenario bij zijn volgende project, kan Dave Franco wellicht volgende keer een betere film maken. Ik schrijf hem zeker nog niet af!

Charlie (Dan Stevens) en zijn broer Josh (Jeremy Allen White) besluiten om samen, vergezeld van hun wederhelften Michelle (Alison Brie) en Mina (Sheila Vand), een weekendje aan de zee te spenderen. Charlie en Mina, twee zakenpartners, hebben via het internet immers een schitterende woning gevonden en het lijkt er ook op dat de omgeving hen helemaal tot rust zal brengen. Eens gearriveerd worden de verwachtingen van het viertal volledig ingelost. Alleen is Taylor (Toby Huss), de man die het huis uitbaat, een ietwat verbitterde en racistische man die niet helemaal goed aanvoelt. Terwijl Charlie, Josh en Michelle zich helemaal amuseren, voelt Mina zich er niet goed bij. Al gauw heeft ze door dat ze niet zo alleen zijn als aanvankelijk gedacht. Wat is er aan de hand? Door wie worden ze bekeken en wat zit erachter?

Qua opzet is "The Rental" simpel. Dit werkt vaak het beste voor een thriller als deze. Vreemde gebeurtenissen die zich opstapelen, een beperkte setting, die overigens zeer sfeervol in beeld wordt gebracht, en personages die redelijk onmachtig zijn, zijn ingrediënten die vaak het beste werken om spanning op te bouwen. Het duurt erg lang voordat er enige actie en spanning naar voren komt, waardoor het begin van de film maar wat voortkabbelt. Daarbij komen de gebeurtenissen die plaatsvinden in het huis, een voor een uit de lucht vallen zonder dat daar een directe aanleiding is. Het viertal handelt zonder logische redenering en komt hoe verder in de film steeds minder volwassen over. Ook kan je van tevoren voorspellen wat er gaat gebeuren, omdat het er nogal dik bovenop ligt hoe de verhoudingen binnen dit viertal werkelijk zijn.

Het blijft wel lang een intrigerend mysterie wat er nou precies aan de hand is in het enorme vakantiehuis. Regisseur Dave Franco heeft er slim aan gedaan voor deze setting te kiezen want die is bijna een personage op zich. Buiten het drama en de spanningen tussen de koppels, is er namelijk nog iets anders aan de hand in het huis, namelijk verborgen camera's (o.a. in de douche) en iemand die hun bespioneert en nee, het is niet Taylor. Richting het einde, dan vindt er ook een omschakeling plaats naar een standaard horror-slasher film en komt er eindelijk ook wat spanning en actie waarop je de hele tijd zit te wachten. Echter komen de ontwikkelingen die zich hier afspelen vanuit het niets. Er vallen veel gaten in de manier waarop de film naar het slot toewerkt. Hierdoor komt alles nogal gemakkelijk over en blijf je met een hoop vragen achter. Het einde is gewoonweg snel, slordig en slecht uitgevoerd.

Het acteerwerk is solide, maar echt sterk wil het nooit worden met deze vier hoofdrolspelers. Daarvoor krijgen wij gewoon te weinig binding met ze en doordat je de personages ook nooit echt leert kennen, verlies je de interesse in hen. En ook interesseert het je eigenlijk niet wie er al sterven en wie er zal overleven. Wel laat Toby Huss een uitstekende indruk achter als de vreemde uitbater Taylor en met het acteerwerk van Jeremy Allen White en Sheila Vand is eigenlijk ook niets mis. Leuk weetje verder is dat Alison Brie de vrouw is van regisseur Dave Franco.

"The Rental" is geen hoogvlieger (zwalkend en een beetje saai) maar wel onderhoudend genoeg voor de liefhebber van horror en mysterie in kleine settings. Regisseur Dave Franco maakt met "The Rental" een redelijk debuut en zeker als we naar de regie kijken.

Theunissen schreef:

Ach ach Theuenissen met zijn boek. Vertelt weer het hele verhaal , onnodig voor degene die het gezien hebben en spoilers voor nieuwe kijkers. Dus niemand leest het..(.....) Zeggingskracht zit in kwaliteit , niet in kwantiteit -schreef ik m al 6 keer.

De film is niet goed en niet slecht,. Niet goed omdat de eerste 50 minuten niets gebeurt en redelijk vanwege de mooie villa /de setting, kleurstelling en goede acteurs.
2 stelletjes huren een villa voor een weekend maar het gaat anders dan verwacht dit uitstapje .. Echter het wil niet boeien , het is saaaai. Er zijn geen "'schrikmomenten of zaken die vreemd , laat staan ,mysterieus zijn. Het kabbelt maar door en in het laatste half uur is alles gepropt.. Dan zijn er wat onduidelijkheden en aan het eind dat je moet je rennen voor je leven , gaat een stel zoeken naar de beelden , ( 'we moeten de beelden hebben - we moeten de beelden hebben." gemaakt door een verborgen camera , terwijl de weirdo in de buurt is. . Wtf zijn die opnamen zo belangrijk.??? Bt way way ...er zullen ook copy's van zijn dus waar maak je je druk over
Echter het wat en waarom van de weirdo is onduidelijk. "'Hobby" zullen we maar zeggen.
Gelukkig duurt de saaie film 88 min . ( en niks horror)

avatar van Bubblez

Bubblez

• 1998 berichten

frans123 schreef:

Ach ach Theuenissen met zijn boek. Vertelt weer het hele verhaal...

Maar het onnodig quoten van dat hele verhaal blijkt vervolgens minstens zo irritant

Bubblez schreef:

Met opzet !!! Anders weten anderen niet waar het over gaat. Got it??

avatar van Bubblez

Bubblez

• 1998 berichten

Nee. Het bericht staat er letterlijk onder.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

frans123 schreef:

Met opzet !!! Anders weten anderen niet waar het over gaat. Got it??

Je kan er ook voor kiezen de eerste en laatste woorden te quoten. Scheelt weer een partij scrollen.

BlueJudaskiss schreef:

Get a life!!!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Get a life!!!

avatar van Kondoro

Kondoro

frans123 schreef:

Ach ach Fransje weer met het zeur commentaar. Niemand vroeg om je mening, heerlijk. Al zeg je het hem twee duizend keer, lijkt me als nog dat hij zelf bepaalt wat hij wil doen.

Kondoro schreef:

Ben blij dat je reageert want ik wilde graag jouw mening hierover horen..... Dus bedankt._O^