• 9.372.683 stemmen

Bullets of Justice (2019)

Actie / Horror | 76 minuten

Genre: Actie / Horror

Oorsprong: Kazachstan / Bulgarije

Geregisseerd door: Valeri Milev

Met onder meer: Danny Trejo, Yana Marinova en Doroteya Toleva

Gesproken taal: Bulgaars, Russisch en Engels

Plot Bullets of Justice

"The exploitation revelation of the year!"

Rob Justice behoort tot een minderheid: de mens. Een tijdens de Derde Wereldoorlog gekweekt ras van supersoldaten, een kruising tussen mens en varken, heeft een kwart eeuw later de macht vast in handen. 25 jaar later staan deze zwijnen aan de top van de voedselketen. Bij de slager kan je sindsdien enkel nog mensengehakt krijgen. Slechts één man kan de mensheid redden: Rob Justice.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Dropout

Dropout

1 ster voor sommige van de effecten en de openingsscene. Voor de rest een hele lange tijd geleden dat ik zo'n gedrocht van een film heb gezien

avatar van Noodless

Noodless

Hoe verzin je het? Alleen al voor het bizarre onnozel idee wil je de film wel een kans geven. Toegegeven goed is iets anders, maar je zal je niet vervelen want er valt genoeg te beleven qua actiemomenten en gore. Sommige scènes zijn echt hilarisch en bloederig uitgewerkt. Wel in het achterhoofd houden dat we te maken hebben met een B-film waarbij de effecten dan ook maar matig zijn. Overigens heeft de film een grijze, donkere tint om de grauwe sfeer wat meer te benadrukken, maar dat had men achterwege kunnen laten. Ook gratuit naakt passeert, o.m. de bevallige dames Nina ( Yana Marinova), Raksha met snor (Doroteya Toleva) en de welgevormde Gergana Arolska. Timur Turisbekov als Rob speelt de hoofdrol en Danny Trejo heeft eigenlijk maar een kleine rol in begin van de film. Het slot is dan weer typisch voor dit soort werkjes. 5/10

avatar van blurp194

blurp194

Tsja, een film waar Trejo’s naam als publiekstrekker op de poster staat, dan weet je waar je aan toe bent. En het wordt nog erger, want zijn rol is zo mager dat het eigenlijk wel een cameo genoemd mag worden. Maar toch, ondanks dat Milev wel erg krampachtig duwt en trekt om zijn rariteitenkabinet een cultstatus te laten bereiken, er gaan toch ook wel een behoorlijk aantal dingen erg goed. De vormgeving is ongekend gruizig, de varkens zijn over the top vies, en de grote held Rob Justice is zo anti als het maar kan. En het einde is wellicht gewoon geniaal, en het enige wat me daar tegenover dan echt dwars zit is dat het net een tikkie te lang duurt voordat het komt - terwijl de film toch maar voor 76 minuten op de rol staat. De gimmick is ook gewoon net wat te dun om die tijd vol te krijgen.

avatar van joolstein

joolstein

“Look into my car…it’s full of pictures of dead girls.”

Voor sommige kijkers is dit gewoon te eigenzinnig en te dwaas, maar dit was een waar juweeltje van low-budget film maken! Voor liefhebbers die wel mee kunnen en durven te gaan met deze vreemde apocalyptische toekomst, is het smullen geblazen! In de niet al te verre toekomst is de nazi-‘Ubermensch’-droom werkelijkheid geworden door het DNA van mensen en varkens te mengen. Het resulteerde in varkenshybriden, Muzzles genaamd, met een voorliefde voor mensenvlees. Wat volgt is een knettergekke Kazachse-Bulgaarse actiefilm.

Binnen het verzet valt één door angst gedreven held op tussen de rest: premiejager Rob Justice (co-schrijver Timur Turisbekov). Gespierd, angstig en geflankeerd door een eindeloze voorraad ‘assistenten’ om seks mee te hebben, bundelt Rob zijn krachten met zijn snorrende zus Raksha (Doroteya Toleva) om “Benedict Asshole” op te sporen en de dood van hun vader (Danny Trejo) te wreken. Maar... er is meer, veel meer!

Hoewel hij prominent aanwezig is op de poster, is de rol van B-acteur Danny Trejo niets meer dan een uitgebreide cameo. Enfin het is geen gemis want de 3 B's (bloed, beesten en borsten) worden al binnen enkele minuten volledig weergegeven. Het bloed was een goede mix van praktische en fatsoenlijke CGI. Uiteraard is er waarschijnlijk voldoende op of aan te merken aan de film maar het was voor bevredigender dan menig Hollywood, Oscar of critici-film. Geweldige film!