• 9.376.060 stemmen

La Terre et le Sang (2020)

Actie / Misdaad | 80 minuten

Met onder meer: Carole Weyers, Sami Bouajila en Ériq Ebouaney

Gesproken taal: Frans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot La Terre et le Sang

Saïd runt reeds tientallen jaren een houtzagerij diep in het bos van de Ardennen. Daar werken ex-gevangenen en jonge wetsovertreders. Op een dag komt hij in de problemen wanneer hij ongewenst bezoek krijgt van een drugskartel. Hij weet niet dat een van zijn leerlingen door zijn broer in het nauw werd gedreven en gedwongen werd een grote hoeveelheid cocaïne in zijn bedrijf te verbergen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van bjerik76

bjerik76

klinkt spannend..

avatar van scorsese

Aardige film waarin de eigenaar van een houtzagerij in de problemen komt als één van zijn medewerkers gestolen drugs meeneemt. Een wat trage opbouw tijdens de eerste helft, de tweede helft is wat spannender zodra het geweld losbarst. Realistisch, rauw en vooral ook donker in beeld gebracht maakt dit een stemmig misdaaddrama dat verder echter weinig om het lijf heeft.

avatar van Ridgemont

Ridgemont

Fijne setting (houtzagerij) en qua sfeer en beelden meer dan degelijk. Actie in het tweede deel ook best aardig en af en toe heerlijk rauw - maar de hele intentie van Saïd door de film is eigenlijk zeer onduidelijk en daardoor ook 'leeg'. Om de gebruik 'scorsese' boven mij te citeren: fijne stemmig misdaardrama maar weinig om het lijf.

avatar van The Oceanic Six

Ja, ach. Het keek wel redelijk makkelijk weg voor die 80 minuutjes dat dit duurde. Waarbij de eerste drie kwartier gewoon overbodig zijn. Het wordt leuk als de partijen elkaar vinden bij de houtzagerij. Maar zelfs dan blijf je altijd het gevoel houden dat het met de handrem erop gaat. Het had sneller en bruter gemogen, al was zo'n stuk met de zaagmachine wel weer geinig. De film voelt verder wel gewoon leeg. Weinig verdieping, maar dit compenseren ze ook niet met het lekker over de top laten gaan. Toch heb ik me nog wel vermaakt, daarom een kleine voldoende.

avatar van Tarkus

Tarkus

Viel me tegen, al kon de korte inhoud me wel boeien, dat deed de film niet. Integendeel, vond het een vergezocht verhaal en helemaal niet spannend.

avatar van david bohm

david bohm

Dit kon mij vrij weinig boeien. Een lange aanloop leidt tot nogal dertien in een dozijn actie scenes.

Ondanks de korte speelduur gevoelsmatig nog een vrij lange zit.

avatar van AniSter

AniSter

80 minuten was lang genoeg voor dit misdaadfilmpje. Niet teveel bij nadenken en gewoon lekker wegkijken. Alleen die jongedame nog over? Opgeruimd staat netjes.

avatar van schumacher

schumacher

Niet mijne dada en in het Frans zie ik meestal niet zo graag.

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Gedubt in het Engels....‍♂️Jammer,film is best wel ok al is het geen hoogvlieger....3 stars.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

De eerste helft van de is rustig en dan komt er tempo in de film dmv continu actie in een beklemmende sfeer. De film kijkt dan ook lekker weg. Maar geen voldoende. Een 2.5

avatar van cmr46

cmr46

In het begin dacht ik wat wordt dat voor film. Maar later was hij best goed en goede acties (zoals Rambo). Lekker kijkvoer met al die praatprogramma;s op de tv.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Vrij matige film. Erg simpel. Zo simpel dat je het zonder ondertiteling nog kon volgen. Ook vond ik het zeer ongeloofwaardig overkomen, met name de hoofdpersonage. Verbaasde me dat iemand met eindfase longkanker nog zoveel energie had. Maar goed. Keb ze beter gezien van Franse makelaardij.

Knap meisje trouwens. Anyway;

* 2.5-

avatar van Donnie Vallermee

Donnie Vallermee

Lekkere wegkijkert hihihihihihihi

avatar van perceived

perceived

Prima kleine actiefilm met een lichte dosis sociaal drama.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Eerder die dag zag ik de gratis Pathé-film, met een houtzager die zich terugtrekt in de bossen en enkele drugshandelaren als ongenode gasten op bezoek krijgt buiten zijn schuld om. Bijzonder om later die dag dan deze te zien. Deze film is op bepaalde vlakken wel net anders, en vooral harder en duisterder, maar de overeenkomsten vond ik opvallend.

Verder wel een aardige film, redelijk geacteerd, maar ik vond de film niet per se heel sfeervol. Daarvoor was het allemaal wat te grauw en niet sprekend genoeg qua locaties. Wel soms lekker hard en rauw qua geweld en de hoofdpersoon is in zekere mate ook wel sympathiek. 3,0*.

avatar van degrotemul

degrotemul

Elchapo schreef:

Kun je aanpassen in het menu toch

avatar van janpacino64

janpacino64

Tja!Niet best.

avatar van kleez

kleez

Geen idee hoe deze in mijn favorieten op Netflix is beland! Verhaal is erg dun, niet geweldig allemaal.

avatar van dwid

dwid

Vermakelijk...maar trailer niet kijken, dan heb je de hele film gezien...

avatar van filmkul

filmkul

Matige misdaad/actiefilm. Het verhaal is vrij eenvoudig. De uitwerking is ook eveneens vrij simpel. Er is ook weinig opbouw nodig om de karakters enige ontwikkeling te geven. Al snel start de actie en dan is de film nog enigszins vermakelijk. De actie is niet heel bijzonder maar ziet er wel verzorgd uit. Het acteerwerk is matigjes. Verder is de film erg donker. Geen voldoende. 2.0/2.5

avatar van Askikker

Askikker

Ik houd meestal niet zo van films met één en al geschiet, maar deze beviel me op de één of andere manier wel, inderdaad net als Rambo dat doet.
Wat ik maar niet begrijp, of wat ik gemist heb; waarom willen ze Said kapot maken, als die ze naar de coke zou kunnen leiden, en waarom steken ze de zagerij in de fik, als daar de coke kan liggen.....

avatar van Philippe01

Philippe01

Eindelijk eens bekeken en valt nog goed mee eigenlijk.

Jammer dat er weer een origineel Franstalige film in het Engels gedubt wordt en zo aan wat waarde verliest ook.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Leuk tussendoortje, waarbij ik pas later zag dat het van de regisseur was van Chrysalis. De rest van zijn films heb ik nog niet gezien en het verbaast me ook dat Braquers niet op Netflix staat, terwijl je de serie wel kan vertoeven.

Ja, wat is het verhaal? Jongeman laat zich meeslepen in overval, vlucht met de drugs naar de houtzager waar hij zijn taakstraf uitzit, boeven lokaliseren hem, man met doofstomme dochter moeten snel een plan trekken en verder.... een kat en muis spel van meer dan een uur rondom de houtzagerij in de Ardennen. En je weet wel hoe het verder gaat. Punt.

Het is best een aardig actiefilmpje met best wel goed acteerwerk. De actiescenes waren wat B-film achtig, maar voor de rest kon ik me er wel mee vermaken.

avatar van FMS2020

FMS2020

Een keiharde film, we kennen de hoofdrolspeler van "Braqueurs". Ik vond het zeker en vast een goeie film.