• 9.374.710 stemmen

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Tiller Russell

Met onder meer: Jason Clarke, Nick Robinson en Katie Aselton

Plot Silk Road

"A mastermind is a terrible thing to waste."

De jonge ambitieuze Ross Ulbricht creëert op het internet een zwarte markt, bekend onder de naam "Silk Road". Hiermee komt hij in het vizier te staan van de narcoticabrigade. Er ontstaat een kat-en-muisspel tussen Ross en de beruchte agent Rick 'Jurassic Narc' Bowden die hem en zijn imperium koste wat het kost wil neerhalen.

Vanaf 4 maart in de bioscoop (The Searchers)

avatar van macrobody

macrobody

Ik zou deze graag willen zien maar de waardering is niet echt motiverend. Ik kan me ook niet onttrekken aan de indruk dat het wel eens een totale verkrachting van de waarheid zal zijn.

Wordt er bijvoorbeeld verteld dat Ross niet de originele oprichter van de website was en dat de FBI/CIA weer eens zelf alle illegale trucjes uit de kast moest halen om toegang te krijgen tot de servers waarop de website draaide? Hoe Ross een belachelijk hoge straf heeft gekregen terwijl er niemand is vermoord in tegenstelling tot bijvoorbeeld de illegale oorlog in Irak door de Bush familie. Ik hoor het graag.

avatar van macrobody

macrobody

Nou, toch maar bekeken bij gebrek aan beter, maar het viel me allerzins mee! Het is een aardige film geworden. De film begint met de zin: this is a true story, except what we changed or added.
Ja en dat is best wat. Vraag me ook af sinds wanneer 'entrapment' is toegestaan? Ross wordt toch duidelijk tot daden gedwongen door toedoen van politie optreden. Fijn dat die politieman zelf ook de bak indraait. Karma bitch!
En dan over de straf van Ross: hij wordt gezien als maker van een website waarop drugs wordt gehandeld door andere personen. Voordat die website er was werd er drugs verhandeld met dollars, maar de makers van dollars zijn toch ook niet de gevangenis in gegaan? En na die website gaat de handel gewoon door. Vaak worden afspraken gemaakt via Facebook of Twitter. Sukkelberg en Dorsey ook de bak maar in?

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Helemaal zo slecht nog niet hoor. Best een aardig verhaal en de cast doet het ook niet slecht. Clarke speelt net als altijd gewoon degelijk en Robinson kan er ook best mee door. Verder geen hoogvlieger maar ik heb me er wel mee vermaakt.

avatar van AniSter

AniSter

Niets mis met deze 'gebaseerd op bijna ware gebeurtenissen' film. Helaas een beetje onwaarschijnlijk dat iemand aan de ene kant zo slim is met computers en internet maar van de andere kant behoorlijk dom in de chatroom. Het verhaal was interessant, de film was boeiend en de cast was prima. Geen topfilm maar wel prima mee geamuseerd.

avatar van stinissen

Ik vond het een prima film die de hele speelduur wist te boeien.

avatar van BBarbie

BBarbie

Contemporaine misdaadfilm over cybercriminaliteit, gebaseerd op waargebeurde feiten “except for what we made up or changed”. In vergelijking met detectiveverhalen “uit de oude doos” schiet de film qua spanning rijkelijk tekort. De hippe vormgeving compenseert dat enigszins, al houden de acteerprestaties niet over.
Met Ross Ulbricht is het overigens niet goed afgelopen. Hij werd veroordeeld tot 2x levenslang + 40 jaar, zonder de mogelijkheid van vervroegde vrijlating. Best wrang voor iemand die naar eigen zeggen op zoek was naar de ultieme vrijheid voor individuen.

avatar van Waku

Waku

Uitstekende cyber thriller die je meeneemt in de wereld van het Darkweb en Bitcoins.

Omdat men dit niet ingewikkelder maakt dan noodzakelijk is blijft de film toegankelijk en makkelijk te volgen. Hetgeen er voor zorgt dat de spanningsboog twee uur lang gespannen blijft en het verhaal dus boeiend tot het slot. Mooie is dat je sympathie krijgt voor de jonge internet kraker Ross als zowel zijn opjager, de agent Bowden ( Jason Clarke).

Prima acteerwerk ook maakt de film compleet.

avatar van schumacher

schumacher

Triestig hoe sommigen op iemands schrijfwijze bezig zitten, waarschijnlijk heeft die persoon dyslexie of weet ik veel wat.

Ik versta het dus niet dwaas doen.

Dit terzijde.

Over de film zelf:

Ik had er ergens toch meer van verwacht.

Acteurs deden het nog goed, saai was de film niet maar ik miste wat punch.

Leuk om eens te zien dat wel maar daar blijft het bij.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Vermakelijk niemendalletje, waarbij Clarke toch wel opvalt in een overtuigende rol.

avatar van Zinema

Voldoende verpozing.

Niet te verwarren met de Nederlandse film uit 2017, komt deze thriller met ‘hetzelfde’ onderwerp uit de Verenigde Staten. De historie van Silk Road, oftewel de Marktplaats voor harddrugs en andere verboden zaken, wordt hier op luchtige wijze uit de doeken gedaan. Ondanks dat het op feiten gebaseerd is, hoef je geen ICT’er te zijn om te begrijpen dat de ‘rise en fall’ van oprichter Ulbricht wellicht iets complexer in elkaar moet hebben gestoken.

Voordeel van de film is dat er redelijk wat vaart in zit. Ook zijn er een paar leuke bijrollen, onder meer die van Darrell Britt-Gibson als informant en Paul Walter Hauser, die sowieso de lachers op zijn hand heeft. De komische noot komt de luchtigheid ten goede. De beeldschone Alexandra Shipp weet eveneens de aandacht naar zich toe te trekken ondanks haar beperkte schermtijd. Vreemd genoeg valt hoofdrolspeler Nick Robinson zelf een klein beetje tegen.

Wat de film tegenzit is dat er af en toe flink wat bochten worden afgesneden en een en ander mede daardoor wat oppervlakkig overkomt. Tevens komt de subplot met een aardige Jason Clarke als pensioengerechtigde agent niet helemaal uit de verf, terwijl het essentieel is voor het verhaal. Je zou kunnen stellen dat het hele gegeven überhaupt beter had verdiend, maar als je niet te veel eisen stelt en zoekt naar wat verpozing is een nipte voldoende wel op z’n plaats.

***

Met dank aan The Searchers voor het recensie-exemplaar.

avatar van Flavio

Flavio

Capslock-bericht en reacties daarop verwijderd.

avatar van Gerlof78

Gerlof78

Ik vond het best wel een aardig gemaakte film, hij gaat niet snel maar het verhaal word goed verteld. Ross Ulbricht runde van 2011 tot 2013 Silk Road een Darkweb site waar je drugs kon kopen. Nick Robinson speelt hem en dat doet hij vrij goed, ook Jason Clarke als de agent die slinks Ulbricht oppakte speelt ook goed. De rest van de cast kon ik niet op 1 na maar die spelen ook aardig, al met al een film die goed word verteld maar wat ik al zij niet snel gaat check hem maar als je dat wat vind.

avatar van DragQueen

DragQueen

Verdienstelijk misdaad-filmpje. Het weet echter nergens de middelmaat te ontstijgen en is soms zelfs een beetje zouteloos. Toch is het verhaal aardig, kent een prima uitvoering en wordt er best overtuigend geacteerd door de cast. Met name Jason Clarke zet een goede rol neer, zij het dat zijn personage nét niet de gewenste uitdieping krijgt die het verdiend. Krappe 3 Sterren.

avatar van Firecrest

Firecrest

Redelijke film, maar helaas blijft de verwachte ontknoping - waarbij de 'dinosaurus-politieman' de arrogante nieuwe garde de loef afsteekt door de cyber-crimineel in zijn eentje te traceren en arresteren - helaas volledig uit.