• 9.373.180 stemmen

The Very Excellent Mr. Dundee (2020)

Komedie | 88 minuten

Genre: Komedie

Oorsprong: Australië / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Dean Murphy

Met onder meer: Paul Hogan, Rachael Carpani en Jacob Elordi

Plot The Very Excellent Mr. Dundee

"He's back, whether he likes it or not."

Paul Hogan staat op het punt om tot ridder geslagen te worden voor zijn verdiensten als komiek. Hij zegt tegen zijn manager dat hij niets mag doen om dit in de war te brengen. Hij wordt terug in de schijnwerpers gezet en probeert zijn beschadigde reputatie te herstellen. Ondanks al zijn inspanningen worden zijn naam en zijn reputatie in de komende weken echter compleet vernietigd.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Erg groot fan van Crocodile Dundee, dus ben zeker benieuwd naar deze film. Al beloofd de trailer weinig memorabels is het toch een beleving om Paul Hogan nog een keer in iets te zien spelen.

avatar van schumacher

schumacher

Dit is niet zoals de vorige crocodile dundee films. (Vind ik toch). Verwacht dus geen crocodile gevechten ofzo of dat hem 1 zal gaan neermeppen.

Het is gewoon een leuke en gezapige film die nog goed wegkeek, het is een gewone film om het zo te beschrijven, verwacht dus niks hoogstaands.

Vergeet niet dat de man 80j oud is. En het was ook leuk om wat andere bekende filmacteurs te zien. Hier en daar zaten er een paar leuke fragmenten in.

Ik vond het wel tof om Paul Hogan nog eens aan het werk te zijn, hele grote fan vd crocodile dundee films. Respect. Deze man heeft niet de status van een Stallone en Al Pacino enz... maar mag zeker niet vergeten worden, hoort zeker in mijn rijtje van toppers.

Zoals de persoon hierboven schreef: het is een beleving om Paul Hogan nog eens bezig te zien.

Diepe buiging voor deze man.

Ik zal zeker als het past nog eens naar z'n films kijken.

avatar van beye2440

beye2440

Van Crocodile I en II heb ik genoten. Het was mijn verwachting om in deze film in ieder geval een paar scenes te zien die het niveau van deze films halen. Of een eerbetoon aan Paul Hogan. Reken daar maar niet op, het is een beschamende vertoning. Flinterdun verhaal, niet grappig, zeer voorspelbaar en met een paar acteurs die in de USA de lach aan de kont schijnen te hebben hangen (Chevy Chase, Nate Torence, Wayne Knight), maar die ik eerder irritant dan grappig vind.

Het is verbazend dat de schrijvers van het verhaal er niet in zijn geslaagd om een beter verhaal uit de pen te laten vloeien. Het lijkt wel bewust zo slecht gemaakt. Gemiste kans, want Paul Hogan is ook op deze leeftijd nog een persoon waar meer mee mogelijk is.

Vanaf 10 december in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

EDIT: bioscooprelease is komen te vervallen.

avatar van GordonShumway

GordonShumway

Flauw. Erg flauw.

Dat gezegd hebbende; Hogan kan bij mij weinig verkeerd doen sinds ik bijna letterlijk gierend van het lachen van de bank afgleed bij de 1e Crocodile Dundee.

Ook Charlie & Boots (2009) vond ik te pruimen.

Deze film stond bol van de zelfspot. Knap als acteurs zoiets durven doen.

In de 1e paar minuten komen kort een serie feitjes uit z'n leven voorbij. Voor zover ik me herinner (uit nieuwsberichtjes en youtube-vids), kloppen die feitjes en geven de film een docu-tintje.

Een verdiende 2,5 in mijn ogen.

avatar van blurp194

blurp194

Crocodile Dundee in het bejaardentehuis. Even spannend als de gesprekken in de conversatiezaal, of een middagje bingo. Van het origineel is weinig meer over - en wellicht kwam de charme daarvan ook in niet geringe mate van de persoon en het karakter van Linda Kozlowski. Waar Hogan na 24 jaar huwelijk sinds 2014 van gescheiden is, overigens. Toch jammer.

Het is me niet geheel duidelijk geworden wat Hogan met deze film dacht te bereiken. Wellicht niet meer dan een teken van leven. Nouja, dat is dan wel gelukt, al is het maar marginaal.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Slappe hap. Er komt een hele rits aan bekende koppen voorbij maar het verhaal is oninteressant, veel te braaf en de humor is flauw en vaak niet grappig. Paul Hogan zet een zwakke rol van zichzelf neer, een oersaaie oude vent, het was pijnlijk om te zien. Kleine pluspuntjes aan de film zijn John Cleese en Chevy Chase die nog een klein beetje humor erin brengen maar daar is ook alles mee gezegd. Geen succes deze prent.

avatar van Anjin

Anjin

Wat een ongelooflijke slechte film

Had zeker geld nodig

Niet eens uitgekeken, een hoog bejaarde Paul Hogan mag geen excuus zijn om zo'n (in mijn ogen) slechte film neer te zetten, terwijl Clint Eastwood nog ouder nog wel diverse goede films heeft uit gebracht als acteur, en producent.

avatar van mrklm

mrklm

Bijna 20 jaar nadat hij voor het laatst in de huid kroop van Crocodile Dundee is Paul Hogan het beu dat hij alleen maar in aanmerking komt voor rolletjes die daar een variant op zijn. Maar dan is er goed nieuws: Het Britse Koninklijk Huis kondigt aan dat Paul tot ridder geslagen zal worden. Pauls manager [Rachael Carpani] ziet de bijbehorende publiciteit als een uitgelezen mogelijkheid om de carrière van haar cliënt nieuw leven in te blazen, maar door een aaneenschakeling van ongelukkige incidenten en misverstanden weet Paul op een hele manier het nieuws te beheersen. Hogan is weinig van zijn charisma verloren en daarom is dit oude sterrenvehikel (met geinige rolletjes voor John Cleese, Chevy Chase en Olivia Newton-John) ondanks het oppervlakkige scenario redelijk uit te zitten.