• 9.373.111 stemmen

The One and Only Ivan (2020)

Avontuur / Animatie | 90 minuten

Genre: Avontuur / Animatie

Alternatieve titel: De Enige Echte Ivan

Geregisseerd door: Thea Sharrock

Met onder meer: Bryan Cranston, Angelina Jolie en Sam Rockwell

Plot The One and Only Ivan

"It's never too late to discover who you are."

Ivan is een 27-jarige, vriendelijke zilverruggorilla die achter een glazen wand in het winkelcentrum woont. Hij is eraan gewend geraakt dat mensen hem continu gadeslaan. Hoe zijn leven voorheen was, in de jungle, weet hij niet meer. In plaats daarvan houdt hij zich bezig met het kijken van televisie, schilderen en zijn vrienden Stella (een olifant) en Bob (een zwerfhond). Wanneer Ruby, een babyolifantje dat onlangs haar moeder in het wild is kwijtgeraakt, bij hen komt wonen, begint Ivan zijn woning en zijn kunst met andere ogen te zien. Ruby bevrijden wordt al snel zijn nieuwe doel in het leven.

Ivan (stemrol)

Henrietta (stemrol)

Murphy (stemrol)

avatar van SaintNick

SaintNick

De trailer verraadt luie en nog steeds niet overtuigende CGI (onnatuurlijke bewegingen). En bovendien weer de zoveelste kinderlijke anthropomorphisme wat altijd leuk is maar nergens op slaat.

Niet aan mij besteed.

avatar van Waku

Waku

Ik blijf het toch altijd weer verbluffend knap vinden hoe Disney animatie tot realiteit weet te realiseren voor je gevoel. Opnieuw had ik net als met "Lady en de Vagebond" en "The Lion King" niet het idee dat ik naar animatie zat te kijken. Met name Ivan de zilverrug gorilla was een lust voor het oog. Tot aan de trekken in zijn gezicht toe. Bryan Cranston ( Breaking Bad) als mini circus directeur heeft eigenlijk maar een ondergesneeuwde rol in de film Het zijn de animatie personages en met name Ivan en baby olifantje Ruby die de show stelen. Disney zou Disney niet zijn als er geen verborgen boodschap in de film verpakt zou zitten. In dit geval circus dieren in gevangenschap. Een beetje hypocriet is dit wel, gezien het grote aantal dieren die de multinational zelf in al die jaren heeft gebruikt en het concern heeft groot gemaakt.

avatar van jadolino

jadolino

Zo mooi , zo warm , zo prachtig.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Een warme, ontroerende en geweldige familiefilm. Wij, opa en oma hebben deze film zojuist met onze kleindochter en kleinzoon en hun ouders gekeken. We hebben allemaal enorm genoten. Een 3.5

avatar van stinissen

Prima voor mijn kleinzoon en die heeft er van genoten , persoonlijk ben ik geen Disney liefhebber maar deze ging er mee door.

avatar van Spoelworm

Spoelworm

SaintNick schreef:

De trailer verraadt luie en nog steeds niet overtuigende CGI (onnatuurlijke bewegingen)..

Nee hoor, misschien is er een verschil met de trailer (?) maar de dieren zijn bizar goed gemaakt. Echt heel erg goed zelfs, en dat voor een film die niet voor de bioscoop is gemaakt. De sfeer is mooi,het verhaal is waar de schoen wringt. Het blijft maar in dat circus .. jammer. Hier had meer in gezeten.

avatar van Lebarron

Lebarron

Een mooi gemaakte film met een ietwat langdradig verhaal. Wat mijn bovenbuurman al aangaf, het speelde zich maar op 1 locatie af en had daarom mijns inziens wel een minuutje of 20 korter gekunt. De CGI van met name Ivan was bijzonder mooi gedaan. Er leek echt een ziel in zijn ogen te schuilen en daarmee leek hij echt te leven. Zijn stem vond ik helaas wat minder. Sam Rockwell heeft niet zo'n mooie stem als bijvoorbeeld Morgan Freeman of James Earl Jones. Angelina Jolie vond ik prima als Stella en Danny Devito als Bob was best grappig. Bryan Cranston is weer prima als de goedsullerige stuntelaar Mack, eigenaar van het circus. Hij deed me denken aan zijn rol als Hal in Malcolm in The Middle maar er ontbrak nu een bitchy echtgenote die hem onder de duim had. Misschien was dat ook wel wat de film ontbeerde, een antagonist. Het was nou allemaal zo vriendelijk en lief zonder enige spanning. 2* voor de film en 1 extra voor de schitterende CGI.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Als dieren konden dromen, dan zou dat waarschijnlijk over vrijheid zijn. De dieren in het circus van Mack zijn goed verzorgd en hebben niks om over te klagen. Dieren zijn echter niet gemaakt om hun leven in een kooi door te brengen. Ivan, een gorilla met artistiek talent, wil de vrijheid die hij zelf nooit heeft gehad gunnen aan het jong olifantje Ruby. Vraag is hoe hij dat voor elkaar zal krijgen.

Lief en hartverwarmend is deze jeugdboekverfilming (gebaseerd op een waargebeurd verhaal) wel, en er waren enkele grappige momenten maar de magie van een echte Disney film vond ik hier niet in terug, al is de CGI nog zo mooi en weet het emotioneel te raken. Ik twijfel tussen 3 en 3,5.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Mooie Disney, duidelijk gericht op het jongere publiek. Aangezien ik 52 ben behoor ik daar niet meer echt toe, maar dat neemt niet weg dat ik toch best heb genoten van deze film. De CGI is fantastisch, vooral van de hoofdrol. Het moraal van de film is leerzaam voor jong en oud. Drie en halve ster.

avatar van knuppel ihhh

knuppel ihhh

Natuurlijk weer superknap gemaakt. Misschien dat de bewegingen van de zwerfhond af en toe slechts 99 procent goed waren maar ik zat naar echte dieren te kijken. Zijn er nog acteurs.... nog filmsterren over 20 jaar of komen die ook uit de computer? Kreeg wel de kriebels van de donkere omgeving waar de beesten leefden. Maar even googelen en je leert dat zijn echte kooi nog minder feestelijk was. Nou kijk hem een keer en dan gaan we weer verder. Maar of het nu een echte kinderfilm is betwijfel ik

Absoluut cute en Cranston doet het ook erg leuk.

avatar van Thomas83

Thomas83

Dit is een film die zo zachtaardig is dat er niet eens een echte antagonist wordt opgevoerd. De boodschap van de film is er een over het niet opsluiten van wilde dieren, maar de circushouder (een mooie rol van Cranston) is voor de verandering eens geen kwaadaardige vent die alleen maar geld wil verdienen, maar een dierenliefhebber die zijn hoofd boven probeert te houden. Hoewel dat misschien wat simplistisch is (zeker als je nagaat dat al die beesten in een winkelcentrum leven) mag dat ook best in een familiefilm. Bovendien is het wel verfrissend, zeker in een verhaal dat verder uiteraard weinig origineel is.

Wat de film vooral zo effectief maakt als vermaak voor alle leeftijden zijn de overtuigende emoties. Hoewel de CGI toch weer nét niet genoeg is om het er helemaal natuurlijk uit te laten zien naast de liveaction is de mimiek van Ivan echt enorm overtuigend. Samen met het goede stemwerk van Rockwell brengt dat het personage echt tot leven. Alles wordt ook wel met een zekere flair verteld, en ik vond het ook mooi hoe bijvoorbeeld de dood van Stella wordt afgehandeld, zonder de overdosis aan sentiment die je gewend bent van dit soort films.

Cranston is ook geweldig in die scène waarin Mack afscheid neemt van Ivan, en sowieso kon het einde me wel bekoren, ook al werd het een klein beetje afgeraffeld. Het deed me wel echt wat om Ivan voor het eerst in zijn nieuwe leefomgeving te zien. Dat is erg mooi in beeld gebracht, en ik gok dat een gorilla die de eerste 27 jaar van zijn leven in gevangenschap heeft geleefd ook niet zomaar vrijgelaten kan worden in de natuur, dus hypocriet voelt het einde ook niet echt. 3.5*.

avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

Fijne emotionele uitstraling van de circusdieren. Een disney-verhaal waarbij jong en oud van een rustige film kunnen genieten

avatar van Noodless

Noodless

Hartverwarmende film ondanks het thema wat aangekaart wordt over wilde dieren die opgesloten worden in een soort winkelcentrum. Op ware feiten gebaseerd. In de film wordt dit vervangen door een circus. De dieren zien er goed uit wat betreft de CGI effecten en hun gevoelens komen oprecht over. Ook de personages zoals de circushouder hebben een warm hart, ook al houdt hij de dieren voor zijn gewin. Het sentiment is aanwezig, maar het wordt op geen enkel ogenblik overdreven gebruikt. Mooi einde en de eindcredits met echte beelden zijn zeker de moeite om te bekijken. 6,5/10