• 9.374.505 stemmen

Geregisseerd door: Hicham Hajji

Met onder meer: Gary Dourdan, Serinda Swan en Ernie Hudson

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Redemption Day

"Taking his wife was their last mistake."

Nadat hij de Medal of Honor heeft gekregen voor zijn moed tijdens een vuurgevecht tegen ISIS, lijdt de Amerikaanse marinekapitein Brad Paxton onder de langetermijneffecten van een verblijf in een oorlogsgebied. Onder de hoede van zijn liefhebbende vrouw, Kate, probeert Brad zich aan te passen aan het burgerleven. Wanneer Kate, een gerenommeerde archeologe, een unieke carrièremogelijkheid in Marokko krijgt, dringt Brad er bij haar op aan deze aan te pakken.

Brad Paxton

Chief Nadia Sekkat

Officer Issam

avatar van schumacher

schumacher

Slap filmpje, verwacht er maar niet teveel van.

Ik zou aanraden om er je tijd niet aan te verspillen.

De poster ziet er leuk uit maar de film zelf stelde mij teleur.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Helaas voor mij, schreef regisseur Hicham Hajji één van de slechtste scenario's die ik in lange tijd heb gezien.

Een ingewikkeld, belachelijk plot en gevuld met langgerekte en onnodige scènes, het langzame tempo zorgt ervoor dat de film van 99 minuten aanvoelt alsof het uren duurt.

En dan die belachelijke flashbacks, wat was het nut hiervan? Ze waren een verspilling van tijd. Erg irritant en totaal geen doel dienend!

Deze thriller was traag, onlogisch, zonder verrassingen of spanning.

Er was bij voorbeeld een achtervolging en toen de rollen omgedraaid werden (de achtervolgden werden de achtervolgers), vond ik het vreemd dat dit niet opgemerkt werd. Beide auto's waren bij elkaar in beeld, was men soms blind? Het camerawerk van Hajji was bij tijd en wijle ook niet aan te zien, een filmklas tweede leergang, had een betere productie kunnen opleveren.

In het begin hoor je een luide, aanmatigende, ongeschikte en irritante non-stop muziek, die de andere geluiden nauwelijks hoorbaar maakte.

Hopelijk komt er nog eens van deze regisseur een tweede betere film uit maar dit was niets en veel in de herhaling.

Een 4!

PS, ik laat mij niet vaak negatief uit over een film maar dit moest er even uit, anders slaap ik vannacht niet.

avatar van AniSter

AniSter

Ik wist waar ik aan begon. Zo'n lachwekkende en voorspelbare film kijk ik puur en alleen voor tijdverdrijf. Donavan en Garcia deden ok mee, wauw. Kate, die de hele film van top tot teen vol goud hangt en geen boef die daar interesse in heeft. En natuurlijk het vol in het zicht afschudden van de achtervolgers. Haha, wat een simpele vertoning. Het was gelukkig allemaal snel voorbij; toch nog eindelijk 'redemption'.

avatar van filmkul

filmkul

Zwakke actiefilm. Het verhaal is simpel en zwak. Ook de uitwerking bewandelt de vertrouwde paden zonder een millimeter af te wijken. De opbouw gaat nog wel maar alles is zo ongeloofwaardig en kinderlijk voorspelbaar, dat je als kijker al snel naar einde verlangd. Zelfs dan kom je bedrogen uit want de actie die dan volgt is niet al te best. Ook de flashbacks voegen niks toe aan zowel de film als het verhaal. Het acteerwerk is eveneens vrij zwak terwijl de acteurs het allemaal wel erg serieus nemen. De aankleding is op zich niet zo verkeerd. Laten liggen! 2.0

avatar van SaintNick

SaintNick

Maar we zitten hier op MovieMeter met een 1-5 sterren telling. En je geeft een 4? Huh? Leg uit.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

SaintNick schreef:

1*= 2

2*= 4

3*= 6

4*= 8

5*=10

Op rapport kregen wij vroeger ook punten i.p.v. sterren. Vandaar dat ik deze "ouderwetse" puntentelling gebruik. Nog bedankt voor de waardering van jou op mijn berichtje!

avatar van bounze

bounze

Ben het helemaal met Schumacher eens. Een echte B-film met een slecht verhaal, slechte soundtrack en slechte uitwerking. Jammer maar niet waard om hier ook maar 5 minuten in te steken. Een halve ster.

avatar van susantigoon

susantigoon

Gewoon een lekkere wegkijker!

avatar van Tonerider

Tonerider

een film die na elke actiescene volledige de handrem optrekt om traag en schokkerig weer op weg te gaan naar de volgende actiescene.

avatar van DDT

DDT

Oei oei de commentaren hier, echt zo slecht?

De trailer was perthans redelijk

avatar van Banjo

Banjo

• 2033 berichten

Ik vond het niet om aan te zien het was zo slap allemaal er zat totaal geen goede opbouw in waardoor de spanning er ook niet was. De hoofdrol spelers sloegen nog geen deuk in een pakje boter ook mede door het slappe script natuurlijk. En de uitwerking van alles was gewoon zeer benden pijl van de flashbacks tot de actie scènes allemaal slappe hap.

avatar van K. V.

K. V.

Hm, dit was toch minder m'n ding. De film begon nochtans niet slecht, maar ik kon mijn aandacht er niet bij houden. Daarvoor was het verhaal niet interessant genoeg. De cast was eigenlijk ook niet zo bijzonder. Ook wel opvallend was de heel bombastische muziek.

avatar van Phantasm

Phantasm

Niet echt goed en niet echt slecht, had er meer van verwacht.