• 9.374.065 stemmen

Geregisseerd door: John Berardo

Met onder meer: Jon Huertas, Isabella Gomez en Lindsay LaVanchy

Releasedatum: 21 april 2022

Plot Initiation

"He pledges to hunt you down."

Een universiteit in Whiton komt in de problemen wanneer een online spelletje voor een schandaal zorgt. Een steratleet wordt op de campus vermoord teruggevonden, waarna zijn zus Ellery op zoek gaat naar antwoorden. Intussen zet de gemaskerde dader zijn slachtpartij voort. De ene na de andere student wordt op gruwelijke wijze vermoord.

Kylie Martinez

Shayleen Zhou

Bruce Van Horn

Officer Rico Martinez

Detective Sandra Fitzgerald

Dylan Davenport

Coach Miles Cooper

Aangekocht door Splendid Film. Release in 2021.

avatar van Shadowed

Shadowed

Gemiste kans.

Niet dat dit soort slashers vaak goed uitpakken, maar ondertussen mag je toch wel verwachten dat er verbetering inzit. Dat creativiteit moeilijk te verkrijgen is binnen dit soort films heb ik vrede mee genomen, het is hier vooral de uitwerking die de film tegenzit, al leek het na de opening nog wel even de goede kant op te gaan.

Sowieso hou ik wel van een mix tussen high-school en slasher. Initiation lijkt in het begin maatschappijkritiek met gehak te vermengen, maar laat de kritiek later wat vallen en vervalt meer in mysteriehorror. Jammer, want de kritiek kent de beste stukjes van de film. Onderwerpen zoals iemand drogeren om haar daarna te verkrachten zijn dingetjes die ik niet vaak in deze films terugzie, en als deze film het ook nog eens goed weet te doen kom je al snel ver.

Jammer is dat deze film gaandeweg meer naar mysterie neigt, maar die weet totaal niet te interesseren. De moordenaar ziet er maar matig en sfeerloos uit. Er komt geen enkele dreiging van het flitsende maskertje af, en dat is toch best nadelig te noemen. Enkele opvallend bloederige moorden weten dat ook niet te compenseren, want de opbouw werkt eigenlijk nooit.

Visueel ziet het er wel net wat kleurrijker uit, maar erg veel voordeel heeft dit niet omdat het verhaal zelf toch de overhand neemt. Een style-over-substance film is dit absoluut niet, maar toch is de verhaallijn best dun te noemen en de mysterie alles behalve goed uitgewerkt. Als kijker maakt het je in principe niet uit wat er gaat gebeuren, als er maar wat te hakken valt.

Helaas dient de kijker een uur te wachten voordat de eerste moord wordt gepleegd, en dan alsnog volgen ze elkaar in traag tempo op. De gaatjes worden opgevuld met matig acterende tieners en een weinig intrigerend verhaaltje. Het camerawerk is soms energiek te noemen, de cinematografie niet verkeerd en de stijl mag er soms wezen, maar dat neemt niet weg dat Initiation een slasher is geworden waar je als kijker nauwelijks in kan komen. De potentie was er wel, maar buiten een aardige stijl en wat bloed weet deze film de kijker nooit in het verhaal te betrekken waardoor het al snel een iets te lange en vooral oninteressante slasher is geworden.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Zeer povere 'slasher' heel goedkoop ogend, soms wordt een low-budget film dan elders recht getrokken, hier ist over de ganse lijn slappe kost. Mn 3/10 is echt nog gul hoor.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

kappeuter schreef:

Aangekocht door Splendid Film. Release in 2021.

Release nog op de valreep van 2021: 30 december!

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Jotil schreef:

Release nog op de valreep van 2021: 30 december!

Vanaf 21 april 2022 in de bioscoop.

avatar van Collins

Collins

Een film die actuele thema’s als internetstalking en seksueel gemotiveerd wangedrag verpakt in een klassieke college-slasher met (uiteraard) een gemaskerde onbekende die zijn slachtoffers op grove wijze molesteert. Het is overigens niet zo dat de thematiek een wezenlijke of kritische rol speelt. Het is meer zo dat de thema’s langs komen omdat ze een vanzelfsprekend onderdeel van het studentenleven uitmaken.

Bij het kijken heb je er wel last van. In beeld verschijnen met regelmaat chats die het verhalende element nog eens extra visueel ondersteunen. Een wezenlijk onderdeel van het verhaal of een waardevolle toevoeging zijn de chats niet. Leuke opsmuk is het, die mij afleidde en op den duur begon te irriteren. Een tamelijk doelloze visuele exercitie die tekenend is voor de film als geheel. Enige diepgang of zin heeft de film niet. Het whodunnit aspect van de film is daardoor ook al niet boeiend. Aan het einde is het volkomen oninteressant om te weten wie de moordenaar is en waarom hij aan het moorden is geslagen.

De kapstok stelt dus maar weinig voor. Hoe zit het dan met de kills die het eigenlijke bestaansrecht van een slasher vormen? Die imponeren ook niet erg. De kills worden liefdeloos afgeraffeld. Amper een opbouw van betekenis en derhalve is de spanningsboog nooit strak gespannen. De kills zijn voorbij voor je het in de gaten hebt. Bovendien zijn ze weinig expliciet. Ze zijn als het verhaal. Steriel en zonder betekenis.

Initiation is een matige, niet spannende en inspiratieloze film.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11906 berichten

Uiteindelijk nog best grappig maar wat duurde het láng voordat er wat gebeurde. Leuk om acteurs als Lochlyn Munroe weer eens te zien en Yancy Butler, en om weer een keer zo'n ouderwetse slasher te kunnen zien in de bios... Ja leuk. Grootse stoorzender voor mij was het afgeraffelde einde.

Een kleine 3,0*

avatar van Phantasm

Phantasm

Film begint wel wat traag, daarna wordt het toch nog wat beter. De kills waren wel aardig bedacht.

avatar van Daan258

Daan258

Geen topper, maar absoluut niet zo ontzettend slecht als vele reviews hier zeggen.

Het is meer een misdaad/mysterie met wat slasher momenten. Je moet even het eerste half uurtje inkomen maar daarna is het best vermaak!

Ik heb zeker slechtere gezien. Als je de film ingaat met geen verwachtingen dan valt het allemaal rezue mee!

avatar van lang pee

lang pee

De reviews van de kenners beloofden niet veel goeds, en spijtig genoeg moet ik ze gelijk geven, alle cliches op een hoop, wat soms ook redelijk kan zijn, maar in dit geval is het een b filmpje dat zonde is van de tijd....

avatar van Dogan-Montana

Dogan-Montana

Wat een slechteeeee gare film man man man man man.

avatar van Johan M

Johan M

Alweer 90 minuten verpest aan een prutsfilm... 0,5

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Komt erg traag op gang, maar ik heb me niet verveeld hierbij

avatar van slam1975

slam1975

Best oké voor een Slasher. Niet echt origineel, maar dat is geeneen slasher. Was toch wel benieuwd naar de dader, deze zag ik toch niet aankomen.

avatar van Errol Flynn

Errol Flynn

Prima voor mij in dit genre;traag begin maar daarna wordt het beter en de kills vond ik goed uitgewerkt.

Een vervolg is niet onmogelijk en ik zie altijd graag Lochlyn Munro en Yancy Butler terug;twee prima b-acteurs!