“Als je maar hard blijft werken en positief blijft, dan komt alles goed.”
‘Rundfunk’ staat al jaren bekend als erg leuke maar wel keiharde humor waar je tegen moet kunnen. De heren zijn zeker niet op hun mond gevallen en maken jan en alle man belachelijk en het maakt ze geen reet uit. De humor van de heren is best grof, en dat kan je leuk vinden, zoals ik (en vele anderen) maar als dat je niet ligt dan is deze film tien keer niks. Ik heb zeker genoten van deze Nederlandse komedie en het ligt zeker op een gevoeliger plekje aangezien ik begin dit jaar (ja, het corona-jaar) hun nog heb mogen zien met hun voorstelling in Deventer. Heerlijk genoten die avond maar ook bij hun voorstelling zijn er momenten die misschien minder pakkend zijn dan andere stukken, het blijven twee fantastische gozers.
Ik heb helaas niet de kans gehad deze film in de bioscoop te bezoeken, had dat wel graag gewild maar de Corona-crisis heeft mij eigenlijk voornamelijk uit de bioscoopzalen gehouden. Toen ik las dat hij op Netflix was geplaatst was ik eigenlijk best wel weer even blij, toch een wat makkelijkere manier om naar de film te kunnen kijken, veilig vanaf je eigen stoel thuis. Ik moet zeggen: ik heb genoten. De film is lekker overdreven, de humor waarvan ik toch wel van Rundfunk ben gaan houden. ‘Rundfunk’ kwam als eerst binnen tijdens mijn middelbare schoolperiode, waar de jongens toch wel doordrongen bij ons met vele sketches waar onder de
Duitse leraar en ook
deze sketch.
Door hun successen met de TV-sketches had ik echt héél veel zin in de film. Maar, je moet toch niet veel verwachten van dat soort humor omdat de jongens toch een andere kant in slaan. Dit keer zijn we namelijk niet op school maar op een camping, een vrij gore camping. Deze camping brengt overigens wel een sfeertje met zich mee die bepalend was voor de film. Ook de herkenbare personages en de iconische rollen hebben hier geen rol echter mag dat de pret niet drukken want er komen toch een paar leuke rollen voor terug.
Tja, en voor de rest verwacht geen spektakel verhaal bij een film als dit. Want het word meer gebruikt als leidraad om vervolgens daar hun leuke en soms absurde sketches in te verwerken. Ik heb me zeker vermaakt, ik wil verder niet te diep op het verhaal in gaan omdat, dat zeker niet heel bijzonder te noemen is. Misschien had ik soms er iets te veel van verwacht, zeker na een succesvolle tv-serie en theatershow waren mijn verwachtingen torenhoog voor deze film en soms werd het iets té traag waardoor het wel eventjes doorbijten was.
Desalniettemin blijf ik fan van deze jongens en een eerstvolgende theatershow en film (wanneer het weer mag) ga ik hoe dan ook kijken en misschien heeft deze film een keer een tweede zit nodig om bepaalde momenten en sketches door te laten dringen. Ik heb hoe dan ook toch wel erg genoten en meermaals mogen lachen, de karakters zijn wederom absurd en het is allemaal lekker grof. Deze film mag zich zeker toevoegen aan het lijstje van de harde humor, samen met films zoals New Kids of Flodder.