• 9.371.620 stemmen

Timmy Failure: Mistakes Were Made (2020)

Avontuur / Drama | 99 minuten

Genre: Avontuur / Drama

Alternatieve titel: Timmy Failure

Geregisseerd door: Tom McCarthy

Met onder meer: Winslow Fegley, Ophelia Lovibond en Craig Robinson

Plot Timmy Failure: Mistakes Were Made

"Small detective. Big imagination."

Timmy is een 11-jarige jongen die in de waan verkeert dat hij detective is. Samen met zijn partner en sidekick Rollo Tookus, een denkbeeldige ijsbeer van 1500 pond, runt hij het bureau 'Total Failure Inc'. Om de beste detective van de stad te worden probeert hij zijn weg te vinden in de grotemensenwereld.

avatar van ygdrassil

ygdrassil

Leuke film niet geweldig maar zo voor op de zondag middag erg goed te doen.

avatar van Mootjes

Mootjes

Leuke jeugd/familiefilm... aan de hand van reactie kids geslaagde film. Samen met Troop Zero een aangename verassing van de afgelopen dagen.

avatar van ygdrassil

ygdrassil

leuke film niet de geweldigste film, maar gewoon leuk ontspannend niets zeggend maar gewoon grappig. Leuk om ff thuis te zien als je niets te doen het. Of ik er special naar de bioscoop zou gaan ?? Ik denk het niet

avatar van schumacher

schumacher

Familie filmpje met een krankzinnige kleine die spoken ziet haha. (bij wijze van spreken).

avatar van Kliko_Green

Kliko_Green

Misschien ben ik er te oud voor... maar ik snapte er geen bal van!

Voor mij (en ook mijn kids) absoluut geen succes.

avatar van blurp194

blurp194

Normal is for normal people!

Een erg fijn filmpje. De humor valt erg goed bij mij - met alle maffe gedoe er op en er aan. De timing is gewoon goed, en de combinatie van de deadpan delivery van Timmy en zijn tegenspelers - niet in het minst zijn beer natuurlijk - werkt erg goed. En zat diepere lagen in het verhaal om het voor volwassenen en psychologen ook interessant te houden. Of dat bij de ‘echte’ doelgroep allemaal wel goed aankomt betwijfel ik even, maar ik kan er goed om lachen. In dat opzicht misschien een afwijking van de boeken, die me na een paar bladzijden in de preview wat minder toegankelijk lijken voor mijn, ahem, ‘groep’. Er zijn overigens 8 boeken in de serie, dus voldoende stof voor een mooie serie vervolgen - die er van mij allemaal graag komen mogen eigenlijk, al lijkt dat gezien hoe het deze film vergaat niet zo waarschijnlijk.

Fegley is prima als de ietwat halfgare maar stiekem ook af en toe heel herkenbare Timmy - hij worstelt met precies dezelfde onzekerheden en problemen als iedereen, alleen wat openlijker en wat misschien wat absurder, en een tikkeltje overdreven. Hij heeft een serie grappige kinders als zijn vriendjes en vriendinnetjes, al heeft hij dat zelf misschien niet zo goed in de gaten. Wel een heleboel leuke bijrollen. En ook de volwassen bijrollen zijn leuk - Wallace Shawn, die loopt ook al een tijdje mee sinds The Princess Bride, en Ophelia Lovibond als moeder - wat een naam, overigens, maar wel een schattig koppie.

Maar het mooiste is natuurlijk de denkbeeldige ijsbeer. Zo een wil ik ook. Want waarom zou je zonodig normaal willen zijn, bah. Normale mensen zijn maar saai. Super knap gedaan met de CGI trouwens, af en toe denk je gewoon dat het een echte beer is.