• 9.373.692 stemmen

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: Will Forbes

Met onder meer: Terry Crews, Ludacris en Maestro Harrell

Plot John Henry

John Henry was ooit een gewelddadig bendelid. Nu is hij met de criminaliteit gestopt en woont in het zuiden van Los Angeles, waar hij voor zijn ouder wordende vader zorgt. Maar dat verandert als er plotseling twee immigrantenkinderen in zijn leven opduiken, op de vlucht voor zijn voormalige bende onder leiding van de meedogenloze Hell.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van KritischVentje

KritischVentje

Ow dit was echt heel slecht,

Heb een punt moeten geven voor de geweldige soundtrack van Dj Quik!
Maar ben zeker een stuk of 5 keer in slaap gevallen tijdens deze film. Heb maanden geleden Secret Obsession (2019) gekeken en gezegd dat dat één van de slechtse films ooit moet zijn. Deze komt helaas ook goed in de buurt. Mensen bekend met de legende van John Henry zullen zwaar teleurgesteld zijn en zelfs een beetje beledigd kunnen raken.

Meerdere zware frustraties die ik op wat gemakkelijkere wijze met jullie deel door middel van een opsomming;
- Geen aktie! John Henry moet een heel sterke vent zijn volgens de legendes, maar hij gebruikt niet één keer echt zijn krachten op het einde na. Maar hoe kan je 70minuten in de film zitten zonder dat er ook maar iets gebeurd.
- Karakteropbouw? Iemand? John Henry komt niet uit de verf terwijl Terry Crews het ideale lichaam heeft om deze rol op zich te nemen.
- Thriller? Waar? Niet één keer spannend geweest.
- Drama? Waar? Niet één keer een gevoel van medeleven gehad gedurende deze 91 minuten. Zelfs niet toen hij op het einde zelf het loodje legde.
- Verhaal valt volledig flat.
- Acteerprestaties van Terry en Ludacris waren lachwekkend. Vooral die van Terry Crews. Sweet jesus wat zet hij een ongeloofwaardig karakter neer.

Positief puntje is dat de cinematography mij wel lag. Dit is naast de soundtrack is het enige dat ik kon waarderen aan deze film.
In potentie een goede film als er maar wat spanning was en er meer aandacht besteed werd aan de karakters en de legende van John Legend. De film duurde 91minuten, maar ik had het gevoel dat ik ruim de 150 minuten passeerde. Gelukkig niet...

avatar van Henri75

Henri75

Ten eerste, dit heeft niks met de legende John Henry te maken. Oké, hij is vernoemd omdat hij zo gigantisch sterk is, that's it. Ben de film gaan kijken zonder me eerst te verdiepen in het verhaal. Vond het een leuke film om een keer te zien. John Henry heeft rust gevonden na een gewelddadig verleden. Is niet beroerd om anderen te helpen. Daardoor komt hij weer in de problemen. Verwacht geen actiefilm. Meer drama met af en toe gewelddadigheden .

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Henri75 schreef:

Mee eens, zeker geen actie film, maar wel met een drama inslag en wat bloedig geweld, waar de hoofdspeler ongewild maar toch bij betrokken raakt. Hij slaat dan op een gegeven moment hard van zich af. Een 2.5