• 9.222.271 stemmen

Met onder meer: Oscar Martínez, Inma Cuesta en Mafalda Carbonell

Gesproken taal: Spaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Vivir Dos Veces

Emilio is een gepensioneerde hoogleraar. Wanneer bij hem de ziekte van Alzheimer wordt vastgesteld, gaat hij met zijn dochter en kleindochter op zoek naar zijn jeugdliefde. Zal hij met zijn jeugdliefde kunnen herenigen voor zijn geheugen hem in de steek laat?

avatar van Spoelworm

Spoelworm

een mooie film,en ook goed geacteerd.

avatar van moshimoshi

moshimoshi

Niet de moeite waard, dit enigszins kinderlijk filmpje. Totaal niet grappig en nogal onrealistisch. Daarnaast had ik het er maar moeilijk mee enige sympathie op te brengen voor de hoofdrolspelers, wat een vervelende lui.

avatar van Mariposa-1

Mariposa-1

Art house film, tragisch en mooi, goed geacteerd

avatar van hamajava

hamajava

ZEER DE MOEITE WAARD,,,,MEER DAN VOLWASSEN FILM,,,en ZEER REALISTISCH<<

Pareltje van Netflix,,,,,,

avatar van opa-ben

opa-ben

Wat een mooie en aangrijpende film. Echt een aanrader. Veel grappige maar ook ontroerende scenes.

avatar van stinissen

Aangename productie met als uitschieter de kleindochter Camila.

avatar van david bohm

david bohm

Leuk.

Het ziet er allemaal verzorgd uit, de cast is aangenaam het script vraagt hier en daar om wat overacting maar dat is niet hinderlijk. Wel vond ik het personage van de vader een tikkeltje overbodig.

Het meisje dat gespeeld wordt door Mafalda Carbonell fleurt vrijwel elke scene op waar ze in zit, erg knap.

Hartverwarmende film.

avatar van Marlous

Marlous

Binnen een minuut van een bulderende lach naar een stille traan, en andersom. Juweeltje van een film.

avatar van Pitagora

Pitagora

Een mooi bijzondere film, met diepgang, humor, romantiek en drama.

avatar van Mickey b

Mickey b

Kort? Melodramatische feelgoodmovie. Voila...

En nu wat langer...

Uit het leven gegrepen verhaal over Alzheimer, familiebanden, jeugdliefdes, enz... Ene moment lach, dan weer serieuze kant, dan weer drama. Greep me niet echt naar de keel, maar was misschien ook niet bedoeling. Op luchtige en komische wijze wordt de ziekte Alzheimer in beeld gebracht. En met komisch bedoel ik dan scènes die een glimlach teweeg brengen. Het is geen Hollywood slapstick. Eerder de situaties die ontstaan doordat je aan het ‘vergete’ bent. Was nergens over the top. Is gewoon een film uit het leven gegrepen en daar hou ik wel van. Doe ook de moeite om de film in zijn originele taal te bekijken, zijnde Spaans. Niet Engels gedubt, zoals Netflix hem standaard aanbied.

Respect voor Mafalda Carbonell. Deze jonge actrice heeft een handicap, maar maakt er meer dan een statement mee, gewoonweg al door als actrice er mee aan te tonen dat dit geen belemmering in het leven mag / kan zijn. Mucho respeto.

Verder vind ik de andere acteerprestaties ook respectabel. Eerlijk, oprecht en diepgaand.

Heb zelf nog geen ervaring met Alzheimer, maar kan mij best inbeelden dat wie dit wel heeft, deze film zeer herkenbaar zal overkomen. En als je er nog niet veel van af weet, zal je na het bekijken van deze film al heel wat meer weten en beseffen hieromtrent. Heb genoten van dit simpel maar eerlijk verhaal. Hoop het zelf nooit te moeten meemaken of ervaren...

avatar van Rodger

Rodger

Mooi drama, met een lach en een traan.

3.5 ***

avatar van Fervet opus

Fervet opus

Wat een prachtig kunstwerkje. Ben er puur toevallig bij het scrollen in het aanbod van Netflix op gekomen. Ontroerend kleine film. Het einde is poëtisch. En wat een verschrikkelijke rotziekte is dementie.