• 9.373.117 stemmen

Met onder meer: Benedict Cumberbatch, Merab Ninidze en Rachel Brosnahan

Gesproken taal: Engels, Frans en Russisch

Releasedatum: 9 september 2021

Plot The Courier

"Based on the incredible true story of a businessman turned spy."

‘The Courier’ vertelt het waargebeurde verhaal over een Britse zakenman en spion, Greville Wynne genaamd. Tijdens de Koude Oorlog werkt hij samen met een Russische contraspion om informatie in te winnen omtrent het kernwapenbeleid van de Sovjet-Unie. Het beoogde doel van de missie is de Cubaanse rakettencrisis oplossen.

Vanaf 24 december in de bioscoop (Independent Films)

EDIT: release verplaatst naar 18 februari 2021

EDIT 2: release verplaatst naar 25 maart 2021

EDIT 3: bioscooprelease is komen te vervallen

avatar van Alathir

Alathir

Zeker interessant om eens gezien te hebben. Benedict speelt ook wel behoorlijk sterk moet ik zeggen in deze prent. Je ziet ook dat hij er veel voor heeft gedaan. Hij gaat hier Christian Bale bijna achterna, hoewel hij daar nog wel een eind vanaf zit, maar toch chapeau. Zoals dit soort films zit de spanning hem meer onderhuids. Misschien minder een film om te kijken na een drukke dag maar al bij al viel dat zeker nog mee. In dit soort films heb je altijd wel wat meer dialogen en worden er soms complexe wegen bewandeld. Hier voor ik het niet al te druk aanvoelen en heb ik zeker geboeid gekeken. Een hoogvlieger is het nu ook weer niet, maar misschien wel actueler dan je zou denken. Er zitten toch weer heel wat geopolitieke spanningen te broeden (denk maar aan China-Taiwain of Rusland-Oekraïne) en misschien is een Koude Oorlog dichterbij als we denken.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Scoort hier toch wel een stuk minder dan op IMDB.

Ben geen fan van Cumberbatch, echter heb ik wel zin in het verhaal. Toch maar even meepikken.

avatar van filmsjefke

filmsjefke

Vermakelijke film die wat mij betreft goed in elkaar zit.

Kijkt lekker weg en kakt nergens in.

Ik vind Benedict over het algemeen een leuke acteur en ook hier zet hij weer een mooie rol neer.

Ik heb me prima vermaakt met deze film. 3,5*

avatar van macrobody

macrobody

Edit moderator: politiek bericht verwijderd

De film is goed gemaakt, goed geacteerd en voelt redelijk authentiek. Dikke voldoende.

avatar van stinissen

Uitstekende film die nergens verveeld met prima acteer prestaties.

avatar van Erik1966

Erik1966

Geweldige film. Boeiend vanaf de eerste tot de laatste minuut.

avatar van joolstein

joolstein

In de week van 22-28 oktober1962 bereikte de Koude Oorlog zijn dieptepunt toen twee wereldmachten op het punt stonden om een kernoorlog te beginnen. De wereld kroop door het oog van de naald. Een paar jaar voor deze Cubacrisis werd de doodnormale Engelse zakenman van middelbare leeftijd Greville Wynne gerekruteerd om te fungeren als tussenpersoon voor de Britse inlichtingendienst MI-6 en de Russische spion Oleg Penkovsky. (codenaam: Ironbark) Met dat spannende gegeven is dit zeg maar een ideale 'papa-'film en vormt een mooi duo met Spielberg's Bridge of Spies (2015) Cumberbatch is van de bovenste plank als Wynne's ietwat saaie personage die toch wel genoot van zijn taak. Vrijheden permitteert de film zich ook want CIA-contact Emily Donovan (Rachel Brosnahan) is geen bestaand persoon. Dit maakte de film veel beter bekijkbaar en is daarom ook zeker geen al te groot probleem! Deze film over twee mannen die als ze elkaar leren kennen en het goed konden vinden maar ondertussen ook als twee tandwielen meedraaide in de grote machine van regeringen, was interessant, er zijn geen onnodige momenten.

Prima film over een verhaal dat ik helemaal niet kende met eindelijk weer eens een goede rol voor Cumberbatch.

avatar van Film Pegasus

Ik heb enkele off topic berichten verwijderd. Graag over de film en met respect naar elkaar.

avatar van schumacher

schumacher

Degelijke film al zal niet iedereen dit graag zien, het is een zwets film.

Ik ben niet zo'n goeie in het uitleggen , ik deel de meningen wel grotendeels van hierboven.

De acteurs deden het zeer goed.

Waargebeurde film ook.

Ik kende er niks van dus ondanks het gezwets wou ik toch weten hoe dat ging af lopen.

Degelijke film al is het niet meteen 1 die ik nog een 2de keer zou bekijken.

avatar van jumperjack

jumperjack

Goed verhaal, waar ik in het geheel niet mee bekend was. Voor iedereen die van Spy stories houdt een "Must See".

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

kappeuter schreef:

Vanaf 24 december in de bioscoop (Independent Films)

EDIT: release verplaatst naar 18 februari 2021

EDIT 2: release verplaatst naar 25 maart 2021

EDIT 3: bioscooprelease is komen te vervallen

Nieuwe releasedatum 9 september 2021.

avatar van rep_robert

Woow, blijkbaar al vanaf de lente illegaal te downloaden als ik alle stemmen en reacties van de mensen hier boven me zie. Helaas zal dat releasetechnisch ongetwijfeld met Corona te maken hebben. Vooral als je het edit berichtje van Kappeuter bekijkt.

Vanochtend in de bios gezien en het is gewoon een fijne spionagethriller. Het is vooral een film dat het moet hebben van sterk geacteerde personages. En met Cumberbatch heb je een goede hoofdrol. Hij kan simpelweg niet slecht acteren en de gehele cast draagt bij aan vooral een erg sfeervolle film. Ik kan ook enorm waarderen dat de Sovjets gewoon Russisch praten. Dat komt het authentieke gevoel wel ten goede. The Courier is verder wel erg traag en het duurt even voordat er wat spanning inkomt. Maar het werkt voor dit type film en dit genre, ook al doet de film niks gewaagds, behalve dat het onoverkomelijk is dat het voor een aantal mensen niet goed afloopt. Je moet ervan houden en het is natuurlijk altijd interessant om dit soort geschiedenis zaken terug te zien komen in films. Het is voor mij weer extra verdieping die ik op de middelbare school kan gebruiken bij dit onderwerp.

avatar van Walter S.

Walter S.

Ik vond het geen trage film, die bijna twee uur waren zo voorbij. Ik vond het een uitstekende verfilming van een bijzonder verhaal in een bijzondere setting waarin de sfeer van de vroege 60’s goed weergegeven werd. Eigenlijk niks mis met deze film, soms zijn die spionagefilms nog wel eens nodeloos ingewikkeld, daar had deze film ook geen last van.

avatar van Flavio

Flavio

Aantal off-topic/politieke berichten verwijderd.

avatar van Timk

Timk

Sterk drama met hele goede opbouw, en een ijzersterke rol van Benedict, wat kan die man acteren !

avatar van eempag

eempag

Fascinerende ouderwetse spionage thriller, en nog waar gebeurd ook.

Voor deze weer eens een keertje naar de bioscoop gegaan.

Dat brengt altijd wat extra's

Bij de omschrijving staat dat dit een biografie is.

Dat is natuurlijk niet zo.

Enerzijds omdat de meeste mensen nooit van deze Greville Wynne gehoord zullen hebben.

Ik in ieder geval niet.

Maar daarbij gaat het over bepaalde gebeurtenissen en acties uit zijn leven over een periode van een jaar of 5?

avatar van mrklm

mrklm

Ondanks de aanwezigheid van Cumberbatch en Buckley is dit een routinematige, vrij saaie Koude Oorlog-thriller over Greville Wynne [Benedict Cumberbatch], een spion die met hulp van de Russische Pleg Penkovksy [Merab Ninidze] documenten uit Rusland weet te smokkelen over de opbouw van het Russische wapenarsenaal in Cuba die de aanleiding zou zijn voor de Cuba Crisis. Een interessant verhaal maar de Cooke slaagt er geen moment in om iets van de suspense op te bouwen die kenmerkend is voor de klassiekers in dit subgenre. De cast doet wat het kan , zonder noemenswaardig resultaat.

avatar van Martin Minderaa

Martin Minderaa

Interessante film, goed geacteerd. Zeer onderhoudend!

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

De spionagefilm is niet mijn favoriete genre. Vaak zijn de verhalen nodeloos ingewikkeld, en moet ik ze herkijken om te weten wat er nou eigenlijk gebeurd is.
Dat viel bij deze gelukkig mee.
En dan speelt deze zich ook nog af in de heetste dagen van de koude oorlog, de hoogtijdagen van de spionage wat mij betreft, met niet te veel al te technisch gedoe (nog geen digitale snufjes), maar al wel het één en ander aan bijvoorbeeld afluisterspul.

Al met al een prettige spionagefilm, met een op zich standaardverloop, waarbij het nog redelijk waarheidsgetrouw schijnt te zijn ook.
Jammer voor Penkovsky, maar risico van het vak. Gelukkig voor Wynne, want die koos ook gewoon voor een domme actie.

Nou ja, zo gingen die dingen toen.

avatar van Rodger

Rodger

Prachtige film.. die langzaam tot een spannende climax ontplooid..

Zeer geslaagd en realistisch

4.0 ****

avatar van scorsese

Goeie film over een zakenman die wordt benaderd door de inlichtingendienst om als spion te fungeren. Dit waargebeurde verhaal speelt zich af tijdens het hoogtepunt van de koude oorlog. Een onderhoudende en oerdegelijke spionage-thriller die echter wel iets te veel binnen de lijntjes kleurt. Een kleine 3.5 sterren.

avatar van Fransman

Fransman

Onderhoudende film. Houdt je lekker van de straat. Maar ook wel een tikje saai en voorspelbaar, al stonden de feiten met niet echt meer voor de geest. Benedict Cumberbatch laat weer zien wat een geweldige acteur hij toch is. Maar bij films in dit genre hoort toch ook een zekere gelaagdheid, onvoorspelbaarheid, en die miste ik. Ook de kijker moet verkeren in onzekerheid over ontdekking. Dat had wel een onsje meer gemogen. Maar de film houdt zich streng aan de feiten. Ook prima.

avatar van Tommeh

Tommeh

Hoewel het een indrukwekkend waargebeurd verhaal is en er uitstekend geacteerd wordt (niet alleen door Cumberbatch maar zeker ook door Ninidze), is dit als spionagefilm toch heel weinig nieuws onder de zon. Driekwart van de film is het eigenlijk alleen maar wachten of ze gepakt worden of niet, dat had allemaal een stuk sneller van mij gemogen.

avatar van TeKToNiK

TeKToNiK

Leuk filmpje, loopt vlot en verveeld nergens. Ondanks de karikaturale vertoningen van de verschillende partijen zijn deze rollen toch redelijk vertolkt. Maar ik zou er geen oscar aan verspillen.

avatar van BBarbie

BBarbie

Ik kan mij nog herinneren dat de wereld ten tijde van de Cubacrisis in oktober 1962 de adem inhield. Dat was erg spannend. Dat is deze film eigenlijk niet. Het is een min of meer standaard spionagefilm met degelijk acteerwerk, maar zonder veel hoogte- of dieptepunten. Ik werd er niet warm of koud van.

avatar van K. V.

K. V.

Dit was nog een aangename verrassing. Ik vreesde nog dat het een saaie film ging zijn, maar vond het nog goed gebracht. De cast hielp ook wel. Ook de langere speelduur stoorde niet.

Prima film, zeker omdat het op waargebeurde feiten is gebaseerd.

avatar van Boneka

Boneka

Alathir schreef:

Je hebt een zeer voorspellende blik moet ik je zeggen!

avatar van Alathir

Alathir

Boneka schreef:

Je hebt een zeer voorspellende blik moet ik je zeggen!

Haha, dank. Ik denk niet dat je wilt weten wat ik komende maanden verwacht.