• 9.371.727 stemmen

The Music Box (2018)

Thriller / Horror | 83 minuten / 88 minuten (Amazon Prime) / 100 minuten (Pathé)

Genre: Thriller / Horror

Speelduur: 83 minuten / 88 minuten (Amazon Prime) / 100 minuten (Pathé)

Alternatieve titels: The Carillon / Il Carillon

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: John Real

Met onder meer: Rachel Daigh, Antonio Lujak en Cearl Pepper

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot The Music Box

"Hear no evil."

Op zesjarige leeftijd is Sophie op tragische wijze wees geworden. Ze verhuist met haar tante Annabelle naar een oud griezelig victoriaans huis. Het meisje graaft een houten kist op met een vreemd symbool erop. Daarin treft ze een prachtige muziekdoos aan. Wat ze niet weet is dat deze wordt bezeten door een boze geest.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Traagjes op gang komemd en eenmaal in de hoogste versnelling viel de film ons qua verhaal niet tegen maar de acteurs.....duidelijk geen ervaring in dit werk. Het viel ons op dat het Engels wat ze spraken een accent bevatte, waarschijnlijk ingehuurd via een uitzendburo net als sommige aspergestekers in het aspergeseizoen. Eigenlijk jammer, want op zich had uit het verhaal best een goede griezelfilm kunnen komen. Maar zelfs in "de hoogste versnelling" waren de acteurs niet op tempo genoeg om de film te kunnen redden. Afwachtend zei men wat er gezegt moest worden, net alsof men even na moest denken over de tekst. De kleine meid vond ik persoonlijk het beste spel leveren.

En in de beschrijving stond "een oud griezelig victoriaans huis", misschien dat men een huis verderop bedoelde, want deze woning voldoet echt niet aan de beschrijving!

Jammer, er had meer ingezeten met betere acteurs en een echt griezelig Victoriaans huis!

Een vijf (5).

avatar van joolstein

joolstein

Tja... laat ik ruimhartig zijn voor deze film omdat het echt voelt alsof ze het hebben geprobeerd! Waardoor het in al zijn eenvoud, misschien nog niet eens zo heel slecht was. Grootste verdienste was dat het nergens Italiaans aan deed. Maar verder is er een minimum aan inventiviteit, is het plot niets anders dan een andere variant op hetzelfde oude spookthema en het acteursniveau is domweg huiveringwekkend (denk dat dit de meest beroerdste nasynchronisatie ooit was!) Alle voorkomende clichés zijn aanwezig en het is alleen aan te raden om dit te kijken als je niets anders meer op de plank heb liggen maar als pure tijdverspilling was dit niet eens zo heel slecht.

avatar van AniSter

AniSter

Tjongejonge, wat een wanvertoning. Een paar bewegingen in dat huis, een medium... ik heb met weemoed aan Spielberg's Poltergeist moeten denken. The Music Box ben ik nu alweer vergeten. Misschien dat die dokter nog even blijft hangen. Wat een slaapverwekkend figuur; die heeft volgens mij de hele cast in een trance gebracht met het trage voorlezen van zijn teksten. Van mij 1 ster voor het dochtertje. Zij zette tenminste een echt ettertje neer.