• 9.369.636 stemmen

The Jack in the Box (2020)

Horror | 87 minuten

Genre: Horror

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Lawrence Fowler

Met onder meer: Ethan Taylor, Robert Strange en Lucy-Jane Quinlan

• meJane Bekijk via meJane

Plot The Jack in the Box

Een oud stuk speelgoed wordt gedoneerd aan een museum dat diep in een bos ligt. Een van de medewerkers begint te vermoeden dat de griezelige clown in het doosje een eigen leven leidt. Als zijn collega's een voor een om het leven komen, begint hij te geloven dat het speelgoed behekst is.

Casey Reynolds

David Onyilogwu

Maurice Ainsworth

avatar van Shadowed

Shadowed

De look van dat duveltje is wel creepy, maar de poster en regisseur laten wel wat twijfels opkomen.

avatar van Hollywood007

Hollywood007

waarschijnlijk niet veel soeps maar toch op de watchlist!

avatar van Doom4

Doom4

Leuk onderwerp, iets minder uitgevoerd. Jack zelf zag er prima uit maar ik vond de film te soft. Op zich geen onvoldoende waard... een 5,5/6

avatar van Collins

Collins

The Jack in the Box is een film die zichzelf veel te serieus neemt. Een film die zich verzet tegen het feit dat het gewoon goedkoop geënsceneerde onzin verkoopt. Het is een film die zo bezig is een serieuze horrorfilm te zijn dat hij vergeet om een spanningsboog op te bouwen en aan sfeertekening te doen.

Een film waarin de actie zich in een sfeerloze omgeving afspeelt is niet spannend. In zo’n film zijn de amateuristische handmade effecten niet charmant. Bij het kijken naar zo’n film kijkt de kijker niet vergevingsgezind toe en is hij niet bereid zijn kritische vermogen verzachtend in te zetten.

Om het low budget karakter te verdoezelen spelen de spannende scènes zich vaak op warrige en moeilijk zichtbare wijze in het halfduister af. Het kwaad in de vorm van een levensgrote clownspop die uit een speeldoos klimt, ziet er zelfs onder die omstandigheden sneu uit. De pop maakt er bewegingen bij die bij Marcel Marceau niet zouden misstaan en dat oogt bepaald niet angstwekkend, maar eerder lachwekkend.

Bloed vloeit amper. De camera zwenkt snel een andere kant op als het spannend dreigt te worden. De film werkt veelal met suggestie. Begrijpelijk en noodgedwongen vanwege het lage budget. Niks mis mee, maar suggestie werkt niet zonder sfeertekening. En dat is precies dat wat de film niet heeft. De film bezit geen fijne duistere sfeer.

Een slechte film. Dat is duidelijk. Niet alle componenten in de film zijn overigens slecht. Er zijn lichtpuntjes. Zo is het acteerwerk acceptabel en is de akoestische ondersteuning zelfs goed te noemen. Het verhaal is weliswaar een beetje simpel maar niet onaardig en de setting is niet verkeerd en biedt mogelijkheden. Het is dan erg jammer om te moeten constateren dat de positieve componenten niet goed op hun plek zijn binnen het rechtlijnige en fantasieloze kader dat de film zo beheerst.

Had er wat zelfspot in gegooid. Had wat snedige en sappige teksten bedacht. Had de slechte effecten juist benadrukt in plaats van te pogen om de onbenulligheid ervan te camoufleren. Had er gewoon belachelijke Trash van gemaakt in plaats van de niet serieus te nemen expositie die de film nu is.

Schrijnend is het.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Wat slecht...

avatar van JollyMira

JollyMira

De box was mooi gemaakt,maar ik moest toch aan Hellraiser denken.De film was oké,maar ik kon mijn concentratie er niet constant bijhouden.1x was genoeg voor mij

avatar van Shadowed

Shadowed

Erg kale en clichématige horrorthriller met een interessante villain, die gelukkig vanuit regisseur en scenarioschrijver Lawrence Fowler ook genoeg achtergrond meekrijgt. Het zorgt direct voor een interessante tegenpool in The Jack in the Box, want vanuit de hoofdpersonages gaat het spijtig genoeg niet komen. Verder uitzonderlijk lang uitgerekt qua dramatiek en op geen enkel moment vernieuwend, waardoor je als kijker vooral wacht totdat het duveltje uit het doosje komt. Tegen de finale aan neemt dit wezen een iets te menselijke verschijning aan en de moorden die hij pleegt zijn te braaf, maar het duurt allemaal daartegenover niet te lang en vermaakt net aan degelijk.