Genre: Komedie / Horror
Releasedatum: 26 september 2019
Bekijk via NPO Start
Bekijk via NLZIET
Plot De Kuthoer
Columniste en auteur Femke Boot wordt elke dag geterroriseerd met anonieme nare berichten op sociale media en wordt soms zelfs dood gewenst. Op een dag is ze er helemaal klaar mee en ontvlamt de woede in haar. Femke besluit wraak te nemen op haar 'reaguurders'.
Femke Boot
Lois
Renate
Diederik
Lui (crew films)
Een van de telefilms van volgend jaar.
De telefilms zijn in het voorjaar van 2020 te zien op BNNVARA.
bart007bond
Staat genoteerd in agenda. Zag er wat van in een programma, ziet er super vet uit
clairest
Ik heb hem gekeken. Als je lid bent van NPO plus kun je via de website zes Nederlandse films vooruitkijken, die zullen worden uitgezonden op woensdagavonden in januari en februari. Daaronder is deze film dus.
Het is een goede film. Met een mooi einde. Filmisch mooi bedoel ik.
tattoobob
Leuke film.
Katja Herbers speelt zoals gewoonlijk erg goed.
Neem deze film vooral niet te serieus aan dingen die niet kloppen want dat is vooral de bedoeling.
Leuke mix van horror en komedie
Superboy
Wij hebben ons redelijk goed vermaakt ! Origineel thema
Neem inderdaad de absurdistische gebeurtenissen niet ál te serieus, want dat is inderdaad juist de bedoeling !
De trailer staat niet op YouTube, daarom nog even los hier vermeld:
schumacher
Verstand op 0 anders moet je er niet aan beginnen.
Geinig filmpke, maar meer ook niet.
Kondoro
Wat zijn reaguurders ...
Voornamelijk ook de mensen die reacties plaatsen op Dumpert worden 'Reaguurders' genoemd. Inderdaad, dat kun je wel 'trolls' noemen
Uier
- 2006 berichten
De term komt van GeenStijl af. Daar hebben wel meer woorden hun oorsprong gevonden.
Die betekenis op Wikipedia klopt ook niet zodanig.
Waku
Sowieso irritant dat vrijwel bij elke nederlandse film en serie er weer een paar belgen mee moeten doen. Het drukt de kosten en maakt een film ook bruikbaar in het genoemde buurland maar het wordt toch ook snel een beetje sneu. Knullig. Dit gevoel overheerste bij mij ook in deze " De Kuthoer". Katja Herbers doet haar best als psychopate, wat zij ook prima deed in de serie "Divorced". Nu echter met moordneigingen. Verder zitten er wat ( ongeloofwaardige) moord scenes in de film. In sommige gevallen staat Herbers in slachtoffers huis zonder dat deze verbaasd zijn. Ach...als je echt niks beters te kijken hebt....paar bierjes erbij.....verder niet veel soeps. 2.5*
wess16
Dit ga ik zeker kijken! Toont de gekte en verschrikkelijkheid van social media.
Grindhouse62
- 2065 berichten
Ik heb De Kuthoer vanavond gezien en als we met zijn allen het voorbeeld van hoofdrolspeelster Katja Herbers zouden volgen, dan zou er door de sociale media elke dag maar weer gemoord blijven worden. Ik vond het wel een grappige idee voor een film en was leuk om hem te hebben gezien, maar geen voldoende. Een 2.5
john mcclane 2
john mcclane 2
Het verhaal is best leuk en van deze tijd .
En Katja is een erg leuke actrice , maar was ook door gebroken in the u.s dus dan nu naar zo’n relatief kleine npo film is mij een raadsel .
En dan ook nog horror , een genre dat weinig aanslaat betreft Nederlandse films .
Toch leuk dat ze het ( helemaal met dit reaguurders gegeven ) een kans wagen .
Ben benieuwd .
coendpl
Leuker dan verwacht! 3 / 3,5*
Katja acteert wederom erg overtuigend en het verhaal is gewoon vermakelijk!
Gewoon proberen! Komt morgen (woensdag 8 januari) op televisie!
mjk87 (moderator films)
Film die laat zien hoe linkse mensen omgaan met vrijheid van meningsuiting: hypocriet en met geweld. Althans, dat lijkt de film te willen zeggen.
Niet altijd even goed. Visueel weinig bijzonders, alsof je gewoon naar een journaaluitzending kijkt. En zo'n Vlaamse tongval leidt ook enorm af en sommige momenten waren maar matig uitgewerkt. Zeker in het begin dat die 28-jarige student (?) niet verbaasd was dat Herbers daar ineens in zijn huis stond. Verder had dit misschien nog veel gruwelijker of grotesker mogen worden om echt indruk te maken.
Neemt niet weg dat ik me best vermaakt heb, vooral door Herbers die dit gewoon nog geloofwaardig weet te brengen. Ook qua locaties met een normale nieuwbouwwijk en achterpaadjes met schuurtjes en NS-treinen om het allemaal een gevoel van herkenbaarheid te geven. In het begin krijgt Herbers ook die opmerking dat mensen dat fijn vinden, en ik denk ook wel dat dat klopt. 3,0*.
Spartaan1986
Hoi Joop. Welkom op Moviemeter!
Woland
Dat is dus een beetje het idee van een horrorfilm. En gaat het met jou ook een beetje lekker, Joop?
robertinho
Ha! Want anonieme reacties. Net als in de film. Ha..

Nederlandse horrorfilm 'De Kuthoer' is gratis te streamen op NPO Start: 'Uitstekende zwarte komedie'

Nederlandse horrorfilm 'De Kuthoer' vanavond te bekijken op NPO 2

Deze films zijn nu geheel gratis te zien op NPO Start

Nederlandse horrorfilm 'De Kuthoer' ook verkocht aan Rusland

High Life