• 9.372.182 stemmen

The Deeper You Dig (2019)

Drama / Horror | 92 minuten

Genre: Drama / Horror

Geregisseerd door: John Adams en Toby Poser

Met onder meer: John Adams, Toby Poser en Zelda Adams

Plot The Deeper You Dig

"Love won't stay buried."

Ooit een getalenteerde helderziende doet Ivy zich nu voor als een tarotkaartlezer om brood op de plank te brengen. Ze woont samen met haar veertienjarige dochter Echo. Wanneer de teruggetrokken Kurt in hun straat komt wonen, doet zich een ongeluk voor dat in de dood van Echo resulteert. Kurt denkt zijn geheim verborgen te kunnen houden, maar dat is buiten Echo gerekend die aan zijn geweten blijft knagen. Vanuit de andere kant poogt ze in contact te komen met haar moeder.

avatar van Rickyman

Rickyman

Een verrassend fijn debuutfilmpje van de Adams family, de makers tevens de drie hoofdrolspelers, dat met weinig budget gewoon simpel en zonder poespas toch bijzonder sterk is neergezet.

Met een laag tempo, een vage, kille sfeer met daarbij nog een uitstekende sound houdt het de spanning er wel goed in, waarna het opgekropte drama uiteindelijk toch een tikkeltje uit de bocht vliegt, maar past ook weer uitstekend in het genre..

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Beetje vreemd filmpje, maar niet op de fijne manier dan. Ik vond het echt een lange zit en een *geeuw* saai gedoe met irritante personages. Bij sommige films snap je gewoon en is het meer dan terecht, dat er weinig interesse voor is (weinig stemmen, comments).

avatar van joolstein

joolstein

Nadat ik eerst de laatste zelfgemaakte productie Hellbender van de Adams-familie (met maar één D, dus niet die andere beroemde familie) ook wat ander werk van John Adams , zijn echtgenote Toby Poser , en hun dochter Zelda Adams opgezocht. Ik kwam uit bij deze vijfde speelfilm. En wederom is dit redelijk leuk charmant low-budget juweeltje. Dit is geen film waarin het aantal doden zich opstapelt. Geen recht in je gezicht-achtige horrorfilm maar meer een duister drama dat eindigt met een bloederige horror-wending. Er zijn twee sterfscènes waarvan één bijna buiten het scherm plaatsvindt en de tweede vormt de highlight van de film. Nu bezitten psychologische horror-/thrillerfilms vaak een traag tempo en dat is bij deze ook niet anders! Het gaat over een man die iets heeft gedaan en gedwongen wordt te leven met zijn beslissingen terwijl een vrouw haar tijd besteedt aan het zoeken naar haar geliefde dochter. Hier en daar duikt dan een klein bovennatuurlijk element op, maar nooit overdreven veel. Het acteerwerk van de hoofdrolspelers is goed maar sommige van de ondersteunende cast vielen tegen. Het bevroren landschap van Catskills in New York is een prachtige achtergrond. De makers hebben een talent voor het creëren van sterke Visuals. De film is door zijn microbudget en soms kunstzinnige en melodramatische momenten denk ik niet voor iedereen even geslaagd! Maar voor mij was deze doe-het-zelf-film was best een fijne opvallende bovennatuurlijk indie- thriller met een eenvoudig personage-gedreven verhaal.