• 9.377.071 stemmen

Ai-naki Mori de Sakebe (2019)

Misdaad | 151 minuten / 282 minuten ('Deep cut' - miniserie)

Genre: Misdaad

Speelduur: 151 minuten / 282 minuten ('Deep cut' - miniserie)

Alternatieve titels: The Forest of Love / The Forest of Love: Deep Cut / 愛なき森で叫べ

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Sion Sono

Met onder meer: Kippei Shîna, Eri Kamataki en Shinnosuke Mitsushima

Gesproken taal: Japans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Ai-naki Mori de Sakebe

"Is it love or is it a lie?"

Joe Murata is een charismatische oplichter. Hij beweert summa cum laude afgestudeerd te zijn op Harvard en zegt dat hij voor de CIA heeft gewerkt. Hij dringt met een smoes het leven in van de rijke Mitsuko, die in een isolement leeft. Wanneer zij hem niet helemaal vertrouwt, schakelt zij een filmcrew in om hem te betrappen. Het wordt allemaal nog gecompliceerder als er ook een seriemoordenaar rondloopt en Joe Murata ook hiervan verdacht wordt...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Prima poster.

avatar van synec

synec

Zomaar even uit het niets de nieuwe Sono gedropt op netflix? Nice!

Vanuit het niets was het niet, maar wel érg blij mee. 't Is wel een lange, dus binnenkort maar ergens een gaatje zien te vinden.

Onderhond schreef:

Vanuit het niets was het niet

Gaaf! Hoe dan?

Had er eerder al wat over gelezen

Het is niet zo dat dit een "geheim" project was dat magisch vandaag op Netflix gedumpt werd, gewoon een aangekondigde Sono release, net zoals In the Tall Grass vorige week.

SmackItUp

Als je het niet weet is het wel een opmerkelijke maar fijne verrassing.

avatar van synec

synec

Ik had er alvast niets over gelezen of gehoord, en al zeker geen trailer of promo van gezien... dus een fijne verrassing zeker!

Weer zo’n typisch geval van een film dat onopgemerkt op netflix komt en diep verdwijnt in de shuffle. Ik zag het gewoon heel toevallig vandaag op MM, anders had ik van z’n bestaan niet geweten. Vergelijk dat met In The Tall Grass, waar die trailer de voorbije 2 weken mijn strot in werd geduwd.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Fenomenale metaforische film van Sono. Alsof z'n films borderline hebben; hij kan het even makkelijk in zingen laten uitbarsten als in een orgie van expliciet geweld (het opruimen van de lijken ). Zo eigenzinnig en onberekenbaar, dat is typerend voor zijn werk. Ook weer met een belangrijke rol voor de liefde voor filmmaken, zoals ook in Why Don' t You Play in Hell. Al is het alles behalve een herhaling van zetten. Zware thema's (belangrijkste is "abusive relationships", dominantie, mishandeling, zelfhaat) worden tot in het extreme getrokken en Sono heeft met Kippei Shina in de rol van Joe Murata wat dat betreft een geweldige troef in handen. Briljante rol (de beste van dit filmjaar)!

avatar van Gish

Gish

Bizarre film dit, ken de maker van Love Exposure, ook een nogal excentriek werk. Het is ook nu weer allemaal over de top, gruwelijk en het lijkt gemaakt door een verwarde geest. Het mooie is wel dat ook dit weer een lange film is die geen minuut verveelt. Als een sneltrein dendert de film voorbij. Apart dat hij op Netflix te zien is. Niet voor tere zieltjes dit. Geweldige cinema.

frans123

Ben wel benieuwd..Als je het verhaal leest duizelt het even...Moet mij alleen door Japans heen worstelen, vermoed ik. Of spreken ze sushi Engels?

avatar van Tonypulp

Tonypulp

frans123 schreef:

Als je het verhaal leest duizelt het even...

Als je de film kijkt nog meer.

Tonypulp schreef:

Als je de film kijkt nog meer.

Hhahahahaah leuk....!!! Maar slecht of goed..of verwarrend?? Geen sushi aan vast te knopen?

frans123 schreef:

Net aan begonnen ..zag de speelduur..2,5 u!!! Nooit van mijn leven.. trouwens die Japjes met ieder 60 Red Bull op, kwamen na 5 minuten al mijn neus uit Niet mijn ding...Leek mij ook young adult??. Maar kan er naast zitten. Mee gestopt.

Gish schreef:

Apart dat hij op Netflix te zien is.

Valt wel mee toch, ze hebben hem zelf gefinancierd

Maar inderdaad, wel knap dat ze in een film als deze willen investeren.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Nieuwe Sono ineens op Netflix?!

Ik word gek.

avatar van Warp

Warp

Er zit zo’n klassiek nummer in dat meerdere keren voorbij komt. Iemand die de titel weet? Kwam me erg bekend voor.

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

Een film waarbij je na het eerste halfuur al naar het einde smacht. Ik dacht dat onze Nederlandse films er wat van konden, op het gebied van houterig acteerwerk, maar dit nog een overtreffende trap van ongemakkelijkheid. Vreemd dat Netflix hierin geïnvesteerd heeft.

SmackItUp

Erg leuk, maar toch enigszins teleurgesteld.

En waar dat dan precies aan ligt weet ik eigenlijk niet zo goed. Dat ik er hoge verwachtingen van had was ik mij wel bewust van. Zeker omdat de andere 2 van Sono die ik gezien heb (vooral Strange Circus) mij volledig sprakeloos lieten. Zou het dan toch de lengte van de film zijn die tegenstond? Ik vond namelijk best dat er momenten in zaten die aardig langdradig waren en niet geheel overtuigden. Het zijn dan wel wat gekke scènes, maar niet over the top. Ondanks dat er enkele echt bizarre scènes in zitten (bij die ouders van Mitsuko thuis ) voelt het geheel dan wat magertjes. Dat is jammer, want het deed mij uitkijken naar een volgende scène met wel genoeg gekkigheid. Misschien had ik dan toch verkeerde of te hoge verwachtingen? Geen idee.

Uiteindelijk wel gewoon een film die een ruime voldoende scoort, al is het maar omdat sommige scenes ook echt wel bijzonder maf zijn en dat zeer verfrissend werkt in deze tijd van enorm veel serieuze onderwerpen. Er zijn toch veel te weinig van dit soort films.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Koude Vis 2.0

Bijna 10 jaar na het verschijnen van Cold Fish is hier dan eindelijk een prequel van die film. Joe ( Aiko ) Murata ''een van de meest geslaagde schurken uit het Sono universum'' laat hier even zien hoe hij tot zijn daden is.....Pardon, laat hier zien dat hij op middelbare leeftijd al zo gek als een deur was. De namen Mitsuko en Taeko zouden hem later ook blijvend fascineren.

Naast alle verwijzingen naar Why Don`t You....heeft dit dus ook een duidelijke link met Cold Fish. Joe Murata is een van de leukste personages die ik heb gezien in tijden. Een charismatische loverboy constant op zoek naar onzeker meidenvlees die hij in kan palmen om hen nooit meer uit zijn verstikkende greep los te laten. Het zal sommigen wellicht frustreren hoe gemakkelijk hij overal mee weg lijkt te komen, het is echter wel het selling point van deze film. Daarbij biedt Sono ook wat tegenwicht dat zeker niet iedereen gevoelig voor hem blijkt te zijn.

Qua extremiteiten lijkt het wat minder dan wij van Sono gewend zijn, alhoewel dat natuurlijk relatief is en keurig verspreid over de ganse film. Het slotstuk is gewoon genieten en geeft de hele film zeker wat extra`s mee: Mitsuko blijkt zich de hele tijd doelbewust alles te hebben laten welgevallen als ultieme wraak op alles en iedereen om haar heen en niet een maar twee seriemoordenaars weten te overleven.!!!!!

Volbloed Sono die ondanks zijn speelduur nooit gaat vervelen en waarvan je geen idee hebt waar alles uiteindelijk naartoe gaat. Het bestaat gelukkig dus nog na alle Disney poenmakerij van de laatste tijd. Prachtig gefilmd ook, met vooral mooie shots vanuit het vogelperspectief. Wederom een maffe bende die even tijd nodig heeft om op gang te komen maar met een noodgang tot stilstand komt. Hoogtepunt is inderdaad het familiebezoek, daar hoopte ik als kijker al intens op en dan blijkt dat Sono er gevoel voor heeft.

Genieten hoor! 4,5*

Sono op Netflix.

Wat je ook van de film zelf vindt, als liefhebber van moderne Japanse cinema is het feit dat je een nieuwe Sono op dag 1 in meer dan 190 landen ter wereld kan bekijken. Ik ben zelden enthusiast over een nieuwe Sono, al is het maar omdat het soms jaren duurt alvorens ze beschikbaar zijn ... als ze al beschikbaar gemaakt worden. Dan is dit toch wel even een andere ervaring.

Maar Netflix heeft natuurlijk geen perfect rapport wat z'n Originals betreft en het was maar afwachten hoe Sono zelf met deze plotse aandacht zou omspringen. Gelukkig trekt hij er zich niks van aan en maakt hij gewoon weer een vintage Sono. Wild, kwaam, komisch en compleet maf. De handrem wordt geen seconde aangeraakt.

Hoewel ze qua films niet meteen direct met elkaar te vergelijken vallen, vind ik dit een mooie double bill met von Trier's The House Jack Built. Twee eigenzinnige films over een serial killer, elk op hun eigen manier erg apart en uniek. Sono maakt er wel een grootser en luider spekakel van. Je moet een beetje tegen het Japanse enthusiasme kunnen in deze film, daarom misschien ook niet de beste film om Sono te ontdekken, maar fans hebben weinig te vrezen.

Shina is geniaal, de film is mooi geschoten en de hele film is prettig gestoord, terwijl het per half uurtje steeds wat maffer (en soms ook ongemakkelijker) wordt. Geweldig van genoten, zit net onder z'n beste werk, maar da's bij Sono allerminst een negatief punt. Wél opletten dat je dit met Japanse dub kijkt. Blijkbaar heeft Netflix ook een Engelse dub laten maken en die is echt compleet, ridicuul slecht.

4.5* en een uitgebreide review

avatar van Mad Man Mundt

Mad Man Mundt

Idd sweet, ook de eerste Sono die ik 'in het wild' zie, hoop dat z'n ouwe oeuvre ook boven komt drijven.

Tonypulp schreef:

Al is het alles behalve een herhaling van zetten.

Ik had juist contant het gevoel naar een best of Sono mixtape te luisteren. Maar dan gespeeld door een technisch goede maar zeer uninspired coverband...

avatar van McSavah

McSavah

Het is inderdaad Sono's greatest hits film, maar dan wel de hits die ik het meest van hem waardeer, dus enorm van genoten.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Warp schreef:

Dat zal Canon in D van Pachelbel zijn.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Leuke film weer van Sono overigens. Lekker maf. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik wel wat meer had verwacht. Geen niveau 'Cold Fish' helaas.

• 11952 berichten

Wat een feest dat dit op Netflix staat. Wel een blunder dat dit niet wordt aangeraden op mijn profiel, moet echt op de titel zoeken, voordat de titel verschijnt. Dat terwijl ik toch de meeste Aziatische films heb gecheck en duidelijk een voorkeur heb voor cult, sex en geweld.

Straks kijken.

• 11952 berichten

Wat een heerlijke Sono. Inderdaad een soort ‘verzameld werk’ in een film. Maar wat een heerlijke rollercoaster. Van de ene verbazing beland je in de andere. En net als je denkt dat het niet nog geschifter kan doet Sono er een stapje boven op. Geweldig dat Netflix m de vrije hand heeft gegeven, maar ik snap ook meteen waarom ze vervolgens hun best hebben gedaan de film ver weg achter alle menu’s te verstoppen. Voor veel kijkers zal hun leven na het zien van deze film nooit meer hetzelfde zijn.

Had wellicht iets korter gemogen en ook wat meer kwaliteit in de fotografie/belichting, maar dat is m vergeven.

5 glimmende sterren voor deze verrassende Netflix Original.

• 11952 berichten

Met afstand de beste Netflix original van 2019. Wel goed zoeken (titel intoetsen), want het algoritme biedt m niet aan.

avatar van matthieu1204

matthieu1204

Warp schreef:

In de clip see you when i get there van coolio hoor je dit ook

avatar van matthieu1204

matthieu1204

Moeilijk te geloven dat dit waargebeurd is hoor...