• 9.371.710 stemmen

Met onder meer: en Hao Wu

Gesproken taal: Mandarijn en Engels

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot All In My Family

Een homoseksuele filmmaker sticht een gezin in Amerika. Hij documenteert daarna het proces van aanvaarding van zijn liefdevolle, traditionele Chinese familie. Hij wordt geconfronteerd met het dilemma hoe hij zijn partner van hetzelfde geslacht en hun kinderen aan hen moet voorstellen.

Zichzelf

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Inhoudelijk geen hele boeiende docu, pas aan het eind ineens als de moeder haar zorgen uit omdat haar zoon homoseksueel is en zij heel eerlijk zegt dat ze denkt dat homoseksuelen meer scheiden en die kinderen een moeder gaan missen allicht. Maar daar eindigt het dan zonder verder conflict (allicht is die er, maar niet in de film), en verder is dit vooral een wat saai portret van de Chinese familie van de regisseur.

Maar het is wel een korte docu dus is best uit te kijken en visueel erg fijn. Mooie shots van grote steden, fijne kleurtjes en steeds weer lekker eten op tafel. Je gaat wel helemaal mee de sfeer van Oost-Azië in. Daarop krijgt deze docu al haar punten. 2,5*.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Gemiste kans!

De 2 meest interessante en spannende dingen waar de film toch deels om draait, te weten 1. De reactie van moeders op zijn coming out + geen confrontaties en 2. De reactie van opa op zijn coming out komen we nooit te weten. Dan houdt hij nog wel een praatje over dat je ook rekening met anderen moet houden, maar dat ging er hier niet in als je zo`n vrijgevochten vogel als hem bent. Wel een mooie inkijk in een familie en het bruisende Chengdu ( bij bezoek toch een moderne stad in mijn ogen ). 2*

avatar van AnyaH

AnyaH

Moedige documentaire gemaakt door een Chinese regisseur die al 20 jaar in Amerika woont en samen met zijn vriend recent twee kinderen heeft gekregen. Hij bezoekt zijn traditionele familie in China die vooralsnog moeite had/heeft met zijn coming out en nu geconfronteerd wordt met twee kleinkinderen en twee vaders. Veel gesprekken aan tafel tijdens het gezamenlijke eten. Ondanks de mentale worsteling, spreekt er ook veel warmte en liefde uit de familiebanden. Ik vond het best een boeiende en leerzame docu om naar te kijken. Geeft een kijkje in het Chinese familieleven........