• 9.373.072 stemmen

Geregisseerd door: Bridget Savage Cole en Danielle Krudy

Met onder meer: Morgan Saylor, Sophie Lowe en Annette O'Toole

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Blow the Man Down

"Small town. Big secrets."

Mary Beth en Priscilla Connolly rouwen om de dood van hun moeder. Wanneer ze per ongeluk een moord begaan, pogen ze deze misdaad in de doofpot te stoppen. Een begin van een reis die de zussen tot in de onderwereld van hun vissersdorpje in Maine brengt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Mary Beth Connolly

Doreen Burke

Officer Justin Brennan

Officer Coletti

avatar van scorsese

Aardige film over twee zussen die elkaar helpen nadat één van hen een misdaad heeft begaan. Een prima plot dat hier en daar verrassend uit de hoek weet te komen, vooral ook vanwege de voornamelijk vrouwelijke personages. Echter probeert de film wellicht iets te veel in de relatief korte speelduur. De sfeer van het vissersdorpje wordt goed neergezet en ook de cast doet het goed. Net geen 3.5 sterren.

avatar van AniSter

AniSter

Het begon best leuk, boeiend en spannend, maar richting het einde ging de snelheid eruit en gin de film uit als een kaars. Dit had veel beter uitgewerkt kunnen worden. Voor de rest prima mee vermaakt.

avatar van Macmanus

Macmanus

Geen punch.

Had op voorhand wel zin in een Fargo achtige film, hoewel de vergelijking is te verklaren mist het teveel goed schrijfwerk om echt met de Coen's te worden vergeleken. Je mist toch een hoop vlijmscherpe dialogen en ook net wat meer uitgesproken personages. Het is wel nobel om het niet extreem door te trekken naar typetjes, maar nu blijft het ook steken op nogal tamme personages. Wanneer je ergens wel denkt dat ze meer hadden kunnen zijn. Zo krijgen de zusjes nooit echt een smoel en kun je zelfs twijfelen of ze echt de protagonisten van de film zijn. Dan heb je de Don Corleone die een hoerenhuis heeft, maar ook daar komt geen dreiging af en verder ook niks boeiends. Ook de drie oma's die meer lijken te zijn dan drie oma's komen nooit echt uit de verf.

Het is doordat het veel lijntjes heeft nog wel plezierig om verder te kijken. En het einde is nog wel aardig. Maar je moet toch wel minimaal 1 uitgesproken personage in je film doen anders is het zo een niksig filmpje.

2.5 sterren.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Ik snap het genre komedie niet in deze film, deze film is totaal niet komisch, maar eerder drama / mysterie.

Eindelijk een film uit Maine zonder Stephen King achtergrond. Zoals hierboven al aangegeven is de speelduur te kort, personages hadden verder uitgediept moeten worden, zelfs had hier een serie van gemaakt kunnen worden, sfeertje is prima. En ook het verhaal biedt voldoende stof om te blijven kijken.

avatar van mrklm

mrklm

Sfeervol drama is wat onevenwichtig van toon. De dood van hun moeder biedt Beth en Priscilla de mogelijkheid om de hechte, maar soms ook verstikkende vissersgemeenschap in een dorpje in Maine achter te laten. Maar voor het zover komt raakt één van hen betrokken bij de dood van een onbekende, gevaarlijke man. De zussen besluiten samen ieder spoor uit te wissen maar in een dorp waar iedereen elkaar kent en roddels aan de orde van de dag zijn, is het niet gemakkelijk om de schijn hoog te houden. Cole en Krudy zetten de sfeer snel neer met behulp van een groep zingende vissers (de titel verwijst naar een bekend zeemanslied)en maken optimaal gebruik van de grauwe locaties in dit over het algemeen goed geacteerde drama.

Donkerwoud

Eindelijk snap ik waar de running gag uit BoJack Horseman rond 'esteemed character actress' Margo Martindale vandaan komt. Kennelijk heeft Martindale een carrière opgebouwd waarin ze hekserige, seksueel gefrustreerde kenau's speelt (á la Martine Hafkamp uit GTST). In 'Blow the Man Down' (2019) zet ze ook zo'n heerlijk dik aangezette vrouwenrol neer als de onwaarschijnlijke kingpin in een rustig vissersdorpje in Maine. 'Blow the Man Down' (2019) werkt het best wanneer zussen Mary Beth Connolly (Morgan Saylor) en Priscilla Connolly (Sophia Loew) worstelen met de dubieuze nalatenschap van hun pas gestorven moeder. Met het hilarische leidmotief van een groep vissermannen die melancholische 'sea shanties' zingen als couleur locale. Toch verschiet 'Blow the Man Down' (2019) haar kruit als één ijzingwekkend sterke moordscène het hoogtepunt vormt van de film. Vanaf dat moment kabbelt het wat verder als het mysterie zich ontrafelt en nieuwe onthullingen eigenlijk niet zo denderend zijn. Een beetje voorspelbaar zelfs. Dan voegen cultelementen als Margo Martindale en de zingende vissermannen weinig toe aan het geheel.

avatar van ZAP!

ZAP!

Donkerwoud schreef:

Eindelijk snap ik waar de running gag uit BoJack Horseman rond 'character actress' Margo Martindale vandaan komt. Kennelijk heeft Martindale een carrière opgebouwd waarin ze hekserige, seksueel gefrustreerde kenau's speelt (á la Martine Hafkamp uit GTST).

Ik ken haar vooral van de bijrol als schat van een (terminaal zieke) moeder in 'Management', maar verder zal het wel kloppen. In 'Downsizing' is ze ook al heel aardig, in een piepklein bijrolletje - of heet dat dan een cameo?

ZAP! schreef:

Volgens mij is 't pas een cameo wanneer ze als Margo Martindale opduikt, haha. Ze is ook stemactrice van Ma Beagle/Ma Boef in de remake van Ducktales.

avatar van ZAP!

ZAP!

Donkerwoud schreef:

Volgens mij is 't pas een cameo wanneer ze als Margo Martindale opduikt, haha.

Bij een cameo hoeft men niet 'als zichzelf' te verschijnen, toch? Of mis ik een grapje?

Cameo (glimprol) - Wikipedia - nl.wikipedia.org

ZAP! schreef:

Cameo (glimprol) - Wikipedia - nl.wikipedia.org

Oh nee. Ik lees 't net ook, haha. Je hebt gelijk.

Vond ik wel een aardig interview met Margo Martindale:

'These characters you’ve played seem like they could read merely as villains on the page. But it seems to me they’re pretty much women who get the job done, no matter what it takes.

Most people on the street say to me, “You’re so evil!” And I find that so interesting. These three parts people consider evil — Claudia from The Americans, Mags, and Ruth — they’re just excellent at what they do. If I were a man, would you call me evil? No. These are smart characters. Ruth really is great at what she does. That doesn’t make her evil, it just makes her really good. She knows how to play the game, and it is a game, it’s a football game. She’s great with eyeing people and knowing how to play them. And Claudia is a great soldier; she’s been doing a fantastic job for her country and was recruited because of her skill to read people. And Mags Bennett, well, she could rule the world, as far as I’m concerned. Smart as a whip in a room with men.'

Margo Martindale on Why People Think She Plays Evil Women - vulture.com

avatar van frans123

frans123

Een film van vrouwen, door vrouwen, voor vrouwen , met vrouwen, over vrouwen?? Nog nooit een goede gezien....laat dan maar.

avatar van lang pee

lang pee

Dit zou een komedie thriller moeten zijn. Ik zal het weer niet begrijpen zeker, want ik heb geen enkele keer moeten lachen, en spannend was het ook al niet....