• 9.372.109 stemmen

Christmas Presence (2018)

Komedie / Horror | 85 minuten

Genre: Komedie / Horror

Alternatieve titel: Why Hide?

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: James Edward Cook

Met onder meer: Charlotte Atkinson, Lorna Brown en Orla Cottingham

Plot Christmas Presence

"Christmas with friends can be a bloody nightmare"

Kerstmis nadert. Een groepje vrienden die erg van elkaar verschillen, wil ergens samen het feestseizoen beleven. De groep begeeft zich naar een afgelegen landhuis in de omgeving. Wanneer één van hen verdwijnt, verandert het uitje in een nachtmerrie.

avatar van schumacher

schumacher

Miljaar zeg, ik heb meteen genoeg gezegd.

avatar van Shadowed

Shadowed

Slachtvee komt klem te zitten in een demonisch huis die inzet op diens grootste angsten. Origineel klinkt het desbetreffende concept niet en het origineelste waar je het als kijker binnen Christmas Presence mee zal moeten doen blijkt te zijn dat het zich afspeelt gedurende de kerstdagen. Charlotte Atkinson levert degelijk acteerwerk af en vormt een verdienstelijk hoofdpersonage, maar regisseur James Edward Cook evenals medescenarist Karen Taylor maken er werkelijk een absolute puinhoop van. Zo is de film ontdaan van een competente spanningsboog, oninteressant ingevuld op visueel vlak en vooral dwaas eenmaal de groep oog in oog komt te staan met de tegenstander. Het helpt ook niet bepaald mee dat het de film wel 40 minuten kost om de boel te laten escaleren. Eenmaal dat is gebeurd volgt er een rommelige en chaotische wisselwerking tussen horror, thriller en drama die geen moment effectief weet te zijn. Degelijk acteerwerk en een aardige relatieopbouw tussen Atkinson en William Holstead brengen wat leven in de brouwerij, verder is dit een kersthorrorfilm om snel te vergeten. De werkelijk idiote ontknoping deed mijn uiteindelijke cijfer bijna met een volledige ster kelderen.