• 9.222.271 stemmen

Geregisseerd door: Sriram Raghavan

Met onder meer: Ayushmann Khurrana, Tabu en Radhika Apte

Gesproken taal: Engels en Hindi

Plot Andhadhun

"Every artist has a secret."

Aakash is een visueel gehandicapte pianist. Hij ontmoet toevallig Sophie. Ze inviteert hem in het luxe restaurant van haar vader, Franco, waar hij de voormalige acteur Pramod Sinha ontmoet. Vervolgens nodigt Pramod Aakash uit voor een verrassend optreden voor zijn vrouw, de sensuele en veel jongere Simi, op hun jubileum. Maar Aakash’s leven komt op zijn kop te staan als er een moord wordt gepleegd. Hij is de enige getuige en het probleem is dat hij blind is...

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van horizons

horizons

Op filmtotaal zetten ze deze bij de vijf aanraders van deze week.

avatar van Keutul

Keutul

Vermakelijke film met leuke wendingen.

avatar van Bollywood

Bollywood

Weer een film van sriram raghav die bij mij indruk heeft gemaakt 4 sterren

Woland

Je moet weer aan de bak, John Milton!

avatar van John Milton

John Milton

Woland schreef:

Je moet weer aan de bak, John Milton!

avatar van BBarbie

BBarbie

Aan intriges en plotwendingen geen gebrek in deze vernuftige misdaadfilm, die begint als een doodgewone romcom. Tabu, de grand dame van de Indiase cinema, staat nagenoeg altijd garant voor kwaliteit, Radhika Apte voor sensualiteit. Een vermakelijke zwarte komedie.

avatar van joachimt

joachimt (crew films)

John Milton schreef:

Eerst spider verse en Roma maar!

Deze was eigenlijk best vermakelijk, John, dus misschien toch maar eens proberen. In het begin lijkt het een standaard Bollywood-film the worden, maar na een half uur neemt het toch een hele andere wending. Daarna krijg je ook nauwelijks meer liedjes te verstouwen.

avatar van Bollywood

Bollywood

John Milton schreef:

Eerst spider verse en Roma maar!

Ik zie dat je een 2.5 voor de film geeft. Zou je dat ook kunnen toelichten?

avatar van John Milton

John Milton

Bollywood schreef:

Ik zie dat je een 2.5 voor de film geeft. Zou je dat ook kunnen toelichten?

Inmiddels niet meer zo gedegen als ik het vlak erna had kunnen doen, niet een film die is blijven hangen. Let wel, 2,5* is voor een Bollywood film helemaal zo slecht niet in mijn ratings history, als je het vergelijkt met Aamir Khan films etc.

Het iets rauwere randje beviel me wel, maar er zijn simpelweg teveel zaken die me storen aan dit soort films op het gebied van plot, dialoog en komische noot. Gevalletje gewoon niet echt mijn ding, veel specifieker dan dat durf ik niet te worden ook al is het net een maand geleden.

Woland

Ik en Bollywood, we zullen nooit vrienden worden, ben ik bang. De toon, de lengte, de muziek, de humor, de sentimentaliteit; de flauwe romances, de typetjes; ongetwijfeld zullen er ook Bollywoodfilms zijn die mij wel kunnen bekoren, maar ik ben ze helaas nog niet tegengekomen (al waren 3 Idiots en Gangs of Wasseypur nog wel te doen). Deze Andhadhun ben ik maar eens gaan bekijken vanwege het feit dat ie in de IMDb Top 250 staat. Om eerlijk te zijn, voor Bollywoodbegrippen was dit best aardig, in ieder geval veel vermakelijker dan die verschrikkelijke Aamir Khan vehikels of die urenlange historiche epossen; maar alsnog was het niet heel bijzonder. Om positief te beginnen, ondanks dat het in het eerste half uur een paar keer raak is, wordt er niet zoveel in gezongen. Verder was de film deels een soort van thriller dat iets rauwer is dan de gebruikelijke suikerzoete sentimentaliteit die je opgediend krijgt. Het thrilleraspect was verder niet heel bijzonder, het was eigenlijk een vrij typische noir qua plot waar alleen de hard-boiled detective ontbrak, maar alsnog is het best weg te kijken als je niet al te kritsch bent. Daarnaast nog wat romantische ontwikkelingen die weinig toevoegen maar verplichte kost zijn. Met 140 minuten was het wat mij betreft voor een relatief niemendalletje qua verhaal ruim te lang, maar voor Bollywoodbegrippen is dit best kort en bondig. Top 250 materiaal is dat wat mij betreft verre van, maar het viel me mee.

avatar van BBarbie

BBarbie

Woland schreef:

(...) ongetwijfeld zullen er ook Bollywoodfilms zijn die mij wel kunnen bekoren, maar ik ben ze helaas nog niet tegengekomen (...)

Misschien moet je de volgende films eens proberen:

Article 15 (2019)

of

Pinjar: Beyond Boundaries... (2003)

Bollywood, de Tamil- en andere regionale films (o.a. Mollywood) bieden qua genre een rijk geschakeerd aanbod.

BBarbie schreef:

Misschien moet je de volgende films eens proberen:

Article 15 (2019)

of

Pinjar: Beyond Boundaries... (2003)

Dank je, dat lijken op het eerste gezicht inderdaad films die beter zouden kunnen bevallen!

avatar van flaphead

flaphead

Dit zal mijn eerste Indiase film zijn. Ik ben altijd wat sceptisch naar Aziatische films, al schijnen er geweldige dingen vandaan te komen als ik liefhebbers mag geloven. Ik heb Zuid-Korea en Japan geloof ik geprobeerd, maar het bereikt me niet altijd even goed. De hoge notering in de IMDB 250 wekte mijn nieuwsgierigheid voor deze en met het Bollywood-beeld voor ogen, viel het reuze mee. Sterker, het is gewoon een vermakelijke en prima film!

Maar dan moet je wel even door een aantal dingen heen bijten, zoals het eerste half uur. Al veel te snel een romance, de tenenkrommende muziekscenes. Maar dan komt er een misdaadverhaaltje om de hoek. Het gegeven dat een blinde pianospeler hier getuige van is, maakt het natuurlijk specialer. Het verhaal lijkt in eerste instantie niet zo boeiend, maar -in tegenstelling tot veel films- wordt het gaandeweg interessanter. Het offbeat-sfeeertje is fijn en er is nog steeds ruimte voor wat (zwarte) humor tussendoor, wat in dit geval wel werkt. Er zitten verrassend veel kleine twistjes verspreid over de gehele lengte en dat is een flinke plus.

Tuurlijk mag het acteerwerk wel wat beter, zitten er wat voorspelbare zaken in en had het ook wel minstens een kwartier korter gekund. Misschien omdat mijn verwachting wat lager was, ook door het begin, was dit een prettige vondst, waar ik met een goede glimlach bij het rollen van de aftiteling zat. (7,5)

avatar van Seam

Seam

Er is zoveel aan te merken op de film, maar ik heb me toch verrassend veel kunnen vermaken. De film ook vrij atypisch Bollywood, zonder dans en enkel met liedjes die pasten in het plot (het hoofdpersonage is tenslotte pianist/zanger, dus dat hij wat liedjes gaat zingen was in mijn ogen vrij passend). Ja er zijn plotholes, maar hoe verder je in de film komt, des te meer je beseft dat het inderdaad niet allemaal even serieus bedoeld is. Hoe het plot soms vordert is echt over de top, waardoor het duidelijk wordt dat de film 'echt' als zwarte komedie ook bedoeld is.

Leuk tussendoortje, 3,25 ster.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Heerlijk dit, genoten van begin tot eind - zonder te weten dat het op imdb zo hoog scoorde, ik ben gewoon alles aan het kijken wat op Netflix staat aan Bollywood en India in het algemeen. Een moordend tempo waarbij de ene plottwist nog minder geloofwaardiger is dan de ander maar Bollywood-films die me de volle speelduur vermaken zijn echt zeldzaam en dan een film als Andhadhun die me bijna 2,5 uur aan het scherm gekluisterd hield... heerlijk. Een paar keer goed gelachen, en een Bollywood-film die op een anders dan andere manier muziek gebruikt is een aangename verrassing & afwisseling. En daarbij, ongeloofwaardig? Hollywood heeft wel gekkere dingen gedaan.

Lekker een 4,5*.