A Christmas Prince: The Royal Wedding (2018)
Genre: Romantiek
Geregisseerd door: John Schultz
Met onder meer: Rose McIver, Ben Lamb en Alice Krige
Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans
Bekijk via Netflix
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot A Christmas Prince: The Royal Wedding
Prince Richard en Amber zijn druk in de weer met hun huwelijksvoorbereidingen. Ze zijn van plan om rond de kerstdagen te trouwen, maar Amber vindt het spannender dan gedacht – zou ze wel een goede prinses en toekomstige koningin van Aldovia zijn? Aan de andere kant heeft Prince Richard ook een aantal crisissen die hij moet oplossen, en dat terwijl de bruiloft steeds dichterbij komt.
Amber
Rudy Moore
Mr. Zabala
Lord Leopold
Chef Ivana

Hmm... Weer zo'n Hallmark stijl film van Netflix.

- 21915 berichten
Hmm... Weer zo'n Hallmark stijl film van Netflix.
Vervolg van A Christmas Prince (2017)

Elchapo
- 1925 stemmen
Net als deel 1 een lauwe drie stuivertjes roman....2 stars.

schumacher
Standaard filmpje, niks speciaals aan, gewoon eens leuk om die 1 keer gezien te hebben, meer niet. Ik heb me niet zitten vervelen, belangrijk, daarmee nog een 2.5

Hannesje
Mwah, slecht acteerwerk en geen duidelijk plot. Een overduidelijke netflix film met weinig inhoud

sanne12345
Ik was me al erg aan het ergeren dat volgens deze film vrouwen hoogstens goed zijn om een mooie kerstboom uit te zoeken, tot de hoofdpersoon bedacht dat zij wel even kon uitvinden wat er mis was met de economie van het land. Gek genoeg maakte dat het alleen maar erger.
Wat een bagger film.

Stijn92
Waar ik de eerste film van vorig jaar nog redelijk viel meevallen is deze gewoonweg absurd slecht op alle vlakken.
Oké, deze film kijk je niet voor de schitterende dialogen, de uitmuntende acteerprestaties of het sterke verhaal, van zo'n film weet je dat je een melige romantische kerstfilm mag verwachten.
Mocht dit het geval geweest zijn, geen probleem, maar dit is het gewoonweg niet.. Op alle vlakken scoort deze film kort en cru gezegd gewoon slecht, geen romantiek, het verhaal springt van de hak op de tak, een kerstfilm? Neen, geen kerstsfeer! En om over het acteren maar te zwijgen.
Zoals er vele films de laatste tijd van Netflix zijn uitgekomen, matig tot slecht verhaal, matig tot slechte acteurs, maar goed de kijkers zijn er 90 min zoet mee en een deel van hen kan deze films bekoren... Neen, mij niet.

rcuppen79
Vervolg op A Christmas Prince uit 2017. Die film was een groot succes op Netflix, waardoor er al snel een vervolg aangekondigd werd. Dit vervolg concentreert zich volledig op de bruiloft van de koning van Aldovia, Richard en zijn verloofde Amber, een Amerikaanse journaliste. Daarnaast heeft de film nog een subplot over een economische crisis die het land Aldovia teistert.
De eerste film blonk al niet uit in originaliteit, maar helaas is dit vervolg nog een graad erger. De geloofwaardigheid van het verhaal is ver te zoeken. Het acteerwerk is vaak belabberd! Rose McIver doet het nog wel aardig en is ook een leuke verschijning. Haar tegenspeler Ben Lamb is echter vooral saai en toont weinig emotie, waardoor er van chemie tussen hem en McIver nauwelijks sprake is. Acteerveterane Alice Krige acteert vaak erg overdreven en een actrice als Sarah Douglas krijgt bitter weinig te doen. Karakters zoals Amber’s vader (gespeeld door John Guerrasio) en Sahil de trouwplanner (gespeeld door Raj Bajaj) moesten voor de komische noot zorgen, maar falen hierin volledig. Ze werken meer op de zenuwen dan dat ze op de lachspieren werken. Het verhaal stelt zoals gezegd bitter weinig voor. Het enige pluspunt zijn de mooie locaties, want het kasteel van koning Richard, wat in werkelijkheid Kasteel Peleş in Roemenië is, is natuurlijk een prachtig kasteel en ziet er in de wintertijd prachtig uit.
Voor de rest is dit een nietszeggende, weinig originele Kerstfilm.

Mimi93
Rommelig script. Belachelijk slecht acteerwerk (vooral van de hoofdrolspeelster).

Grindhouse62
- 2062 berichten
Zojuist deel 1 gezien en deel 2 erachter aan op Netflix. Mijn vrouw is helemaal in haar noppies. Morgen Deel 3

mjk87 (moderator films)
Minder dan het eerste deel. Vooral die nieuwe acteur in de vaderrol is irritant (van een lieve warme man naar zo'n vervelend druk persoon) en ook die ceremoniemeester is weinig grappig. Sfeertje is wel oké en verder zijn de acteurs wel sympathiek. Die plot is van mijlenver al te zien dat er geld wordt weggesluisd met brievenbus-bv's, maar van de plot moeten zulke films het sowieso niet hebben. Al kan je toch altijd er iets van proberen te maken. 2,0*.

tommykonijn
Deel 1 vond ik zeker niet fantastisch, maar het keek prima weg. Met deze opvolger had ik daarentegen wat meer moeite. De cast presteert eigenlijk precies hetzelfde, dus Rose McIver springt er ook hier weer in positieve zin uit. Personages die in de vorige film vervelend dreigden te worden, Emily en Simon, vallen hier erg mee, omdat ze nu concurrentie krijgen van personages die wél daadwerkelijk irritant zijn. Ik verwijs dan met name naar die drukke modeontwerper en de vader van Amber, Ruby. Waarom uitgerekend dit laatste personage opeens door een andere acteur gespeeld moet worden is mij een raadsel. Het personage lijkt in de verste verte (zowel qua uiterlijk als gedrag) niet meer op die in het origineel en dit werkt behoorlijk afleidend.
Daarnaast is het verhaal zo mogelijk nóg minder spannend in deze sequel. Er wordt nog wat politiek in verwerkt, maar dat lijkt echt volkomen uit de lucht gegrepen. Daarnaast is het meest kwalijke nog wel dat de kerstsfeer er niet helemaal lekker in zit. Pas op het einde komt dit een beetje naar voren, maar dat is natuurlijk wel iets dat voor een film als deze essentieel is en dus veel eerder al voelbaar zou moeten zijn. De film profiteert - net als de voorganger - van de sprookjesachtige setting, waardoor ook dit vervolg nog wel uit te zitten is. Van enige kwaliteit is echter niet of nauwelijks nog sprake.

macrobody
- 2016 berichten
Als je dan toch alle karakters overhoop wil gooien maak dan de modeontwerper een niet-westerse rokkenjager, maak je de koning bi-sexueel en is de dokter een transseksueel.
De koningin heeft het Down syndroom en de vader is een gehandicapte restaurateur. De princes kan dan Gilles de la Tourette hebben of zo.
En voor echte diversificatie is Simon de serie verkrachter en de butler een drugsverslaafde.
Klinkt stom? Ja dat is het ook, daarom moeten ze een keer normaal gaan doen in Hollyweird.

Moviestar1979
Door het onverwachte "succes" en de cultstatus van A Christmas Prince, besloot Netflix om met een sequel te komen. Tevens gaf het voor hen de doorslag om een hele reeks soortgelijke romantische komedies met een Kerstthema uit te brengen. Met uitzondering van Daniel Fathers keert een groot deel uit de eerste film weer terug. De scenarioschrijvers besloten op een speelse wijze om te gaan met het personage van Rudy. De vrij onbekende John Guerrasio nam de plek van Fathers in. Tijdens een scène geeft prinses Emily te kennen dat hij er anders uitziet dan op de foto's. De regel: "I feel like a brand-new person!" zegt in dit geval alles. Het zegt in dit geval ook veel over de lage rating van de film, want voor de meeste kijkers was dit een groot struikelblok. De film heeft ook een verwijzing naar de sterke greep van Sarah Douglas. Deze werd eerder toegepast in Superman II, waarin Gene Hackman haar wees op deze sterke greep. De jassen van de paleiswachten werden gewijzigd in blauwe jassen van het US Marine Corps. Een groot deel van de film werd wederom opgenomen in Roemenië. Een opmerkelijk detail is dat dit vervolg diverse overeenkomsten heeft met de real-life romance tussen prins Harry en de Amerikaanse actrice Meghan Markle. Zowel het personage Amber als Meghan hadden een lifestyleblog. Hun trouwjurken en kapsel leken op elkaar, en beiden breken het koninklijk protocol door PDA te tonen, en Kerstmis met de koninklijke familie voor het huwelijk door te brengen.
Zoals eerder aangekondigd is acteur John Guerrasio volkomen verkeerd gecast als de warmhartige vader van Amber. Het verhaal is mager, en bevat wederom teveel van hetzelfde. Het is mij een volkomen raadsel waarom Netflix het eerste deel ooit als een succes heeft beschouwd. Laat staan dat het na dit deel nog niet genoeg was, en het einde pas naderde met A Christmas Prince: The Royal Baby.
2,0 *

A Christmas Prince: The Royal Baby
2019

A Christmas Prince
2017

De tien best beoordeelde films van de jarige Kieran Culkin (41)

Het vermogen van 'Barbie'-actrice Margot Robbie (33): Een leven als in 'The Wolf of Wall Street?'

'Sweet Dreams' is de grote winnaar van de Gouden Kalveren met zes prijzen

Sterke gevangenisfilm 'Felon' van Ric Roman Waugh alleen vandaag nog te zien op Netflix

Kiss and Cry
Biografie / Drama, 2017