• 9.378.966 stemmen

Durante la Tormenta (2018)

Thriller / Mystery | 128 minuten

Met onder meer: Adriana Ugarte, Chino Darín en Álvaro Morte

Gesproken taal: Spaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Durante la Tormenta

"Who would you stop time for?"

Vera is gelukkig getrouwd en moeder van een dochter. Haar leven verandert in een nachtmerrie wanneer ze, in een poging een misdaad te voorkomen, een reeks kettingreacties in gang zet. Ze heeft de mogelijkheid om het leven te redden van een jongen, maar ontwaakt hierdoor in een nieuwe realiteit waar haar dochter niet bestaat en waar haar man haar niet eens kent. In een race tegen de klok moet Vera op zoek gaan naar een manier om haar gezin terug te krijgen.

avatar van jippie2010

jippie2010

Het verhaal is in de basis niet echt vernieuwend.

Daardoor zitten in de eerste helft een aantal voorspelbare scenes die als enigszins vermoeiend kunnen worden ervaren.

Maar het vervolg is interessant. Complex genoeg om geboeid te blijven, maar behapbaar genoeg om de aandacht er bij te houden.

Terwijl ik de aftiteling laat aflopen ben ik geneigd om een half punt aftrek te geven voor de soundtrack, maar ik geef nog even niet toe aan die neiging. *3,5

avatar van Knehzidon

Knehzidon

Onmogelijk verhaal maar je blijft toch wel geboeid kijken.

avatar van xaid

xaid

Knehzidon schreef:

Onmogelijk verhaal maar je blijft toch wel geboeid kijken.

exact wat je zegt, begin nu wel beetje fan van deze regisseur te worden ook zijn 3de film scoor ik hem een 4* nu al zin in de volgende project van hem

avatar van milan90

milan90

Mooie Europese film over tijdspaden die bij veranderingen de toekomst aanpassen. Niet vernieuwend misschien maar wel goed uitgevoerd. Een van de betere films op Netflix.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Met deze film weet Netflix wederom de aandacht op zich te vestigen en persoonlijk hoop ik dat ze in deze lijn verdergaan.

Een boeiende film met een goed verhaal en dat is wat we allemaal graag zien, voor ons is dat bij deze film goed gelukt. Nu en dan iets verwarrend omdat de lijnen in de tijd volgens een van ons niet helemaal klopte maar dat is nog leuk om te bespreken. Ondanks dit puntje van kritiek blijft de film toch op een hoog niveau en voor de beoordeling kwamen we uit op een gemiddelde van een kleine 8!

avatar van mcdaktari

mcdaktari

He, als we daar "El Profesor" niet hebben. Ik begin zelfs de Spaanse acteurs te herkennen

Wat een goeie Spaanse film weer. Mooi verhaal en goed geacteerd. Het zou wat mij betreft ook wel onder het sciencefiction genre mogen vallen. Hoe dan ook een zeer geslaagde film.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Uitermate boeiende en meeslepende film, die je van begin tot eind vasthoud en niet meer loslaat. Het 'back to the future achtige verhaal' is subliem uitgewerkt waarbij de cast eveneens top presteert. Zeker 8/10.

avatar van 93.9

93.9

Heel aardige gemaakte Spaanse film.

Grappig dat niemand zich eraan waagt iets over de plot te schrijven.

Verhaal is echt niet aan iemand te vertellen. Na 3 zinnen ben jezelf al helemaal de draad kwijt. Toch als je het zit te kijken is het te volgen.

avatar van MisterD 1985

MisterD 1985

Goede film! Deed mij erg denken aan Frequency. De spaanse acteurs boeien en daarbij ga ik ze herkennen (La casa del papel en Contratiempo). Het blijft spannend met leuke wendingen. Wel goed op blijven letten, anders raak je de draad kwijt. Op het eind een beetje afgeraffeld.

avatar van movielee

movielee

Echt een goede film. Wel één waar je aandacht er wel bij moet houden!

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Wormhole, wat een raar woord eigenlijk.

Maar wat een fijne Spaanse film was dit toch weer. Begin zo langzamerhand wel fan te worden van de Spaanse cinema.

Hoewel dit een ingewikkeld verhaal was wist het me toch te boeien. Met de sprongen in tijd was ik vaak even de draad kwijt maar bij dit soort verhalen is het vaak onmogelijk alles te snappen en/of te doorgronden of het allemaal logisch is.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Zit uiteindelijk toch best sterk in elkaar en dat had ik op 1/3e van de film niet meer verwacht. Verder moet ik me dikwijls over het irritante Spaans van sommige figuren - zoals 'de Professor' - heen zetten.

Leuk filmpje. Ik begin ondertussen een liefhebber te worden van het werk van Oriol Paulo.

Nicolage Rico schreef:

Hoezo irritant? Is gewoon Spaans. En wat/wie bedoelen jullie met "el profesor" ?

Het personage dat Álvaro Morte speelt in La Casa de Papel - TvMeter.nl

arno74

Ah, dank je kappeuter, ik volg die serie niet.

avatar van Movsin

Movsin

Fantasierijk verhaal dat precies door het ongeloofwaardige boeit, nieuwsgierig als men is hoe de cineast uit die puzzle geraakt. En eigenlijk lukt dat best, maar voortdurende aandacht is wel vereist.

Een pluspunt zeker voor script en montage en op het acteerwerk is niets aan te merken.

Te klasseren onder "SF-tijdreizen" met een asterisk "Bijzonder".

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Deze film is inderdaad fantasierijk en complex. Maar had wat speelduur zeker wel een dikke 20 minuten korter gekund. Ik vond het verhaal te wijd uitgesponnen. Maar desondanks toch een aardige film. Een matige 3.0

avatar van scorsese

Goeie film waarin een vrouw per ongeluk haar eigen verleden verandert. Een prima gegeven dat hier een prima mix weet te vormen tussen drama, thriller en sciencefiction. Aan de lange kant, maar het plot is onderhoudend genoeg en zit verder ook goed in elkaar (ondanks dat sommige elementen wat voorspelbaar waren).

avatar van check-raise

check-raise

Heel goede film, buiten het begin.

arno74

Fijne soort van tijdreisfilm die uitgaat van het concept dat elke kleine handeling tot een hele andere toekomst kan leiden. De aanpak van de regisseur vond ik best origineel, heel knap aangezien dit thema al erg vaak is verfilmd. Ook fijn dat er ondanks de complexiteit geen plotgaten te vinden zijn. Met de sfeer en het plot zit het wel goed. Ruime 3,5*, richting de 4*.

Wat mij betreft bevindt Oriol Paulo zich op de goede weg, zijn eerste film (El Cuerpo) vond ik erg matig (2*), het zat vol met slecht acteerwerk, clichés, ongeloofwaardige situaties, en scenes die men over had moeten schieten. Zijn tweede (Contratiempo) zat goed in elkaar, daar werden naar aanleiding van een gebeurtenis meerdere potentiële scenario's bekeken die daaraan vooraf hadden kunnen zijn gegaan, een soort van omgekeerde Durante la Tormenta. Het doet me heel in de verte, vanwege het thema en het Spaanse, wat denken aan Los Cronocrímenes - Timecrimes (2007).

avatar van Alathir

Alathir

Weer een sterke film van Oriol Paulo. Hoe verzint de beste man het allemaal. Zeer straf en erg bekwaam filmgenie. Aan iedereen die zo weg is van Christopher Nolan zou ik toch eens aanraden om deze Spaanse filmmaker zijn oeuvre door te nemen.

Het einde was misschien wat afgeraffeld en kwam nogal complex over met al die tijdlijnen. Uiteindelijk neem je het als kijker een beetje voor waar, maar de plot is wel sterk en intrigeert. Nu al benieuwd naar zijn volgende film.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Wat te plotgedreven en te gelikt naar mijn smaak en met een melodramatische insteek die niet zou misstaan in een B-garnituur televisiedrama. Neemt niet weg dat 'Durante la Tormenta' (2018) een aardige opvolger is van bekendere 'tijdreisfilms' als 'Frequency' (2000), 'The Butterfly Effect' (2004) en 'Mr Nobody' (2009). De film lijkt een rechtlijnige (ietwat voorspelbare) thriller te worden, maar neemt enkele afslagen waardoor de gruwelijke moord aan het begin slechts een radertje is in een andere puzzel. Zonder meer knap gedaan, ook omdat ik hierdoor een andere film zag dan ik aanvankelijk had verwacht.

avatar van stinissen

Een heerlijk mystery overgoten met romantiek en het nodige drama , kortom een zeer geslaagde film.

avatar van maurice32

maurice32

Vond er niet veel aan en vrij saai.

avatar van IH88

IH88

Durante la Tormenta

Sterke en originele sci-fi film. Durante la Tormenta gaat over tijdreizen en parallelle dimensies, maar regisseur Oriol Paulo stelt wel zijn personages en hun ontwikkeling voorop. En dan krijg je meestal de beste sci-fi films. Het script zit goed in elkaar en het wordt nooit te ingewikkeld of vergezocht, en het acteerwerk is fantastisch. Vooral Adriana Ugarte verdient alle credits. Grootste minpunt is het moordsubplot, wat niet werkt maar wel een grote rol speelt binnen het verhaal. Dit had weggelaten mogen worden of in ieder geval een minder grote rol mogen spelen, want het had de film nog beter gemaakt.

avatar van Rodger

Rodger

Weer een prima Spaanse Thriller.

Je blijft, tenminste ik wel de hele tijd geboeid kijken naar deze film.

4.0 ****

avatar van Noodless

Noodless

Oriol Paulo,die moet ik in de gaten houden.

El Cuerpo (2012) en Contratiempo (2016) waren zijn vorige films die van mij goede recensies kregen.

Het uitstekend werkje Los ojos de Julia (2010) heeft hij het verhaal geschreven. En ook bij deze film weet de regisseur mij weer te overtuigen. Knap opgebouwd verhaal over tijddimensies die de kijker op het puntje van zijn stoel houdt. Daarbij overtuigende rollen en wederom sfeervol gefilmd. 8/10

avatar van De Knip

De Knip

Wow, wow en nog eens wow!

Alle drie zijn films een 9 gegeven:

****1/2

avatar van TMP

TMP

De eerste twee films van deze regisseur zijn mij goed bevallen, dus daarom vol vertrouwen deze film opgezet. Het bleek echter een enorme tegenvaller te zijn. Het onderwerp - tijdreizen - is al vaker (en doorgaans veel beter) uitgewerkt in films en series. Het kon mij hier helemaal niet boeien. Geen interessante personages of verhaallijnen. Sterker nog, het plot kan ik kort na het zien van deze film al nauwelijks meer navertellen. Het acteerwerk is overigens ook niet echt bijzonder.

avatar van david bohm

david bohm

Van tijdreisfilms van Spaanse bodem heb ik betere exemplaren gezien, niet heel verrassend deze prent.

Doet mij vooral denken aan de series Dark en Stranger Things. Degelijk, maar geen aanrader.