Gaston Lagaffe (2018)
Alternatieve titel: Guust Flater
Frankrijk / België
Geregisseerd door: Pierre-François Martin-Laval
Met onder meer: Théo Fernandez, Pierre-François Martin-Laval en Arnaud Ducret
IMDb beoordeling: 4,5 (1.112)
Gesproken taal: Frans
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Gaston Lagaffe
De avonturen van Guust Flater, Pruimpit, Juffrouw Jannie, agent Vondelaar en de gevreesde Meneer De Mesmaeker. Een kat, een zeemeeuw, een koe, een flaterfoon, gekke uitvindingen en catastrofes in overvloed zullen hiervan deel uitmaken. De geniale klusjesman denkt alleen goed te doen om hem heen. De blunders stapelen zich evenwel op.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- iTunes: € 4,99 / huur € 3,99
Boulier
Raoul
Jeff
Sonia
Ik was altijd groot Guust Flater fan. Meeste strips laten zich niet goed verfilmen, dit zal ook wel weer net zoiets worden als de Suske en Wiske films...
Brix
- 19369 berichten
De trailer vind ik alvast extreem on-leuk...
Guust Flater (Gaston Lagaffe) is m.i. geen geschikt stripfiguur voor een live-action filmbehandeling.
Donkerwoud
De trailer van de recente Marsupilami-film staat nog op mijn netvlies gebrand.
Pieter Montana
De dochter van André Franquin is alleszins niet mals voor deze nieuwe adaptatie met een 'scénario débile'.
Henry Spencer
Maar de vrouw van Peyo zei dan weer dat Peyo de nieuwe smurfenfilms helemaal te gek zou gevonden hebben. Ze zeggen maar wat in naam van een ander. Je moet het zelf beoordelen. Men denkt te gauw dat men in naam van een ander kan spreken om een persoonlijke mening gewichtiger te laten klinken. Ik geloof er niet altijd zo veel van. Ik denk dat kinderen het wel leuk zullen vinden. En wat wil je nou? Een Guust Flater-film met een intelligent scenario? Dat moet toch een debiel scenario hebben, tiens. Een beetje zoals Dumb & Dumber of Naked Gun...
GrobbekuikenXL
Nou moe?! Zag de trailer op een dvd , ziet er totaal niet leuk uit. Niet geschikt voor zo'n verfilming. Lees de strips maar
Captain Proton
Oh, wat is dit erg. Asterix en Obelix was leuk, Suske & Wiske ging, maar dit? Alleen de trailer geeft al aan om niet te gaan kijken. Of toch stiekem doen?
Donkerwoud
Eerlijk gezegd denk ik dat Dumb & Dumber en Naked Gun dus juist wel 'intelligent' in elkaar zitten. Echt goede komedie is best moeilijk, zeker omdat de complete film in duigen valt als grappen niet aanslaan en er bestaat altijd het gevaar dat de flauwigheden voorspelbaar worden.
Henry Spencer
Kan wel, inderdaad. Flauwe grappen kunnen goed werken als de timing en de energie perfect zitten. En dat kan je wel zeggen van Dumb&dumber, Naked Gun en sommige Jim Carrey-dingen. Zo niet wordt het inderdaad stomvervelend. Weet niet hoe het bij deze zit.
pietkeun
Enkele tekenfilms met Guust zoals de Kuifje reeks zou wel leuk zijn.
vranque
stiekem toch wel vermakelijk. (guilty pleasure?). Niet hoogstaand maar vanwege het feit vroeger veel van de strips genoten te hebben wil ik dit niet afbranden. 2.5*
Henry Spencer
Best aardig. Niet fantastisch, maar wel grappige momenten en dwaas sfeertje.
Brabants
- 2047 stemmen
Beetje apart zoals je gewend bent in een strip. Je moet er waarschijnlijk een bepaalde leeftijd voor hebben of iets van een jeugdsegment. Mijns inziens laat de verbeelding in de strip meer fantasie over dan deze film in werkelijkheid kan leveren. Toch is het zeker niet slecht. Heerlijke sfeer en goed acteerwerk. Laat het in het midden.
Captain Proton
Asterix en Obelix vond ik leuk verfilmd, maar deze? Verschrikkelijk. Sloeg totaal nergens op. Die agent kwam te vaak in beeld. In strips weet ik, dat hij ook regelmatig heen en weer loopt met z'n knuppel. In deze film staat hij al klaar om Guust af te branden. Wat betreft de grappen. Sommige waren leuk. Qua personages hebben ze wel hun best gedaan om de juiste acteurs/trices te vinden. Nee, niet voor herhaling vatbaar. Ook niet na tien jaar. Dan blijf ik liever bij de strips.
bart007bond
Alleen juffrouw Jannie is wel erg lekker.
Geroemde Michel Gondry-film 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' binnenkort weer te streamen
Biografische dramafilm 'Till' verdwijnt binnenkort uit het aanbod van Prime Video
Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?
Wereldberoemde misdaadfilm 'Goodfellas' van Martin Scorsese vanavond (11 september) op televisie
T-34
Le Flic de Belleville
Komedie / Actie, 2018
Taxi 5
Actie / Komedie, 2018
uitvindergadget clumsy fellowslackergebaseerd op stripbusiness start-upgag employer employee relationship
Realtimes | Publishing Network
Social media