• 9.374.146 stemmen

Geregisseerd door: Zak Bagans

Met onder meer: Zak Bagans, Jay Wasley en Billy Tolley

Plot Demon House

"View at Your Own Risk!"

We volgen Bagans die een huis kocht in Gary, Indiana waarin tal van demonische incidenten plaatsvonden. Hij weet enkele voormalige eigenaars te overtuigen te getuigen over hun griezelige ervaringen binnen het huis. Zo verschijnt de familie Ammons, bestaande uit een moeder, diens drie kinderen en de grootmoeder, voor de camera. Tijdens hun verblijf in hun huis hoorden ze voetstappen, geraakte een kind bezeten en zagen ze een verschijning in de gangen rondlopen.

avatar van Fueledable

Fueledable

Yes, van Zak Bagans en zijn Ghost Adventures crew! Hier kijk ik naar uit!

avatar van maurice32

maurice32

De versie wat ik zag duurde maar 95 min , maar vond het maar saai .

avatar van Thomas83

Thomas83

Wat vreselijk dom en slecht dit. Ik had nog nooit van Zak Bagans gehoord, maar hij lijkt een dubieus figuur. Dit leek me een mogelijk interessante documentaire, maar ik heb het maar een kwartier of zo volgehouden. En het is voor mij heel ongebruikelijk om een film niet af te kijken.

Het eerste slecht signaal is al direct die domme waarschuwing aan het begin. En om die Bagans ook te horen praten. Niet alleen is zijn stem niet geschikt om zelf de voice-over te doen, hij is ook niet echt bescheiden over zijn "prestaties" en heeft een wat achterlijk vocabulaire.

Iedereen die in de docu verschijnt loopt ook wel overduidelijk te acteren, ook buiten de lachwekkend slechte nagespeelde momenten om. De onbetrouwbaarheid druipt er vanaf bij de getuigen. De anekdotes zijn ook veel te overdreven. Een "goat man" van vier meter lang? Maak het in elk geval nog een beetje geloofwaardig.

avatar van Patsknal

Patsknal

Echt een saaie film / docu. Had er veel meer van verwacht

Zack Baggins, met zeer weinig kennis en respect voor de paranormal. Ghost adventures in een noten dop is veel geschreeuw, en het treiteren van de de aanwezigen spirits/demons, iets wat iedere "Echte" deskundigen NOOIT zou doen wetende dat een demoon de tijd heeft om op je te reageren wanneer het deze uitkomt, verder nodig je het uit in je leven je opent jezelf.

Demon house: Keek hier wel naar uit, ik vind het topic zeer interessant dus ik kijk veel van dit soort series en documentaires. Deze documentary viel behoorlijk tegen, buiten dat Zacks grote persoonlijkheid mij altijd stoort, gebeurt er vrij weinig in de film. Eerste helft wordt het verhaal van het huis uit de doeken gedaan met wat ervaringen van mensen die betrokken waren. Tweede gedeelte zet Zack een deskundigen in om met een metertje rond te lopen. Waarom zet je geen paragnosten in? Demonologist? Priests? En ga je zelf met crew niet wonen in de woning voor een maand of zo, als je dan toch zo stoer bent dan moet je de spreekwoordelijke "Bull by the horns" pakken right? Overigens geloof ik niet dat een demoon al te veel laat zien op een camera, ze willen immers niet bekend worden gemaakt op deze manier. Dit gebeurt juist wanneer de camera's uit zijn en meestal op je zwakste moment, alleen 3:00 Am in je bed bijvoorbeeld. Op het einde zijn wel een paar aardige momenten wanneer Zack, wordt aangevallen door de demoon en iets met zijn ogen gebeurt. Zack vernietigd het huis denkende dat daarmee de circle rond is maar het slopen van een huis heeft weinig te maken met het verdrijven van demonen of sluiten van poorten. Het is eigenlijk best wel jammer dat dit soort amateurs als Zack, de meest vooraanstaande individuen zijn in de massa media, terwijl ze bar weinig weten van de paranormal en hoe er in te handelen en een slecht voorbeeld zijn voor anderen mensen (copycats).

Ik heb veel meer respect voor de Nederlandse Joost Ghosthunter, die daadwerkelijk de rommel opruimt, de Warrens, of John Zaffis.

Series die wel goed zijn: A haunting, Paranormal witness, My ghost story, paranormal survivor, celebrity ghost stories, When ghosts attack, my haunted house waarin mensen hun ervaringen vertellen over de paranormal. Voortaan laat ik Dreck Baggins links liggen.

avatar van ibendb

ibendb

Kwakzalverij.

Het is moeilijk om een documentaire te kijken wetende dat tachtig procent ervan pure fictie is. In Demon House onderzoekt "gerenommeerde" en "vooraanstaande" paranormaal "onderzoeker" Zak Bagans een huis in Gary, Indiana. Hier heeft een familie enkele verontrustende gebeurtenissen waarvan zij overtuigd zijn dat het door toedoen van een demoon meegemaakt. Een kind die op de muur loopt, vreemde olie die van een zonwering drupt, kinderen die beginnen te grommen en zich agressief gedragen,...

Laat alstublieft een kinderpsycholoog die jongeren onderzoeken want ik vrees dat dit eerder een gedragsprobleem is dan een kwaadaardige demoon. De verhalen die verteld worden ruiken heel hard naar een broodje aap. Hierdoor was het moeilijk om de film überhaupt serieus te nemen. De oersaaie uitvoering in de eerste helft hielp ook niet mee. Er worden "waarheidsgetrouwe" recreaties die langs geen kanten overtuigend overkomen getoond. Daarbovenop waren deze ook nog eens barslecht geacteerd.

Pas in de tweede helft gebeurt er iets noemenswaardig maar dan is het kalf al verdronken. De laatste tien minuten zijn enigszins spannend maar dit wordt dan weer verneukt door de sensatiebeluste voice-over van Zak Bagans zelf. Geen moment komt hij oprecht over en lijkt hij eerder de arme inwoners van het dorpje Gary uit te buiten.