• 9.373.188 stemmen

Alien Contact: Outer Space (2017)

Documentaire | 62 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: J. Michael Long

Met onder meer: Philip Gardiner, O.H. Krill en J. Michael Long

Plot Alien Contact: Outer Space

Dit op feiten gebaseerde verhaal verkent de pogingen van mensen om mogelijke signalen te verzamelen van intelligente wezens buiten ons zonnestelsel. Zijn we alleen in het heelal? Is er contact met buitenaardse wezens of zijn ze al hier? Dit zijn inmiddels reële vragen.

Zichzelf (Narrator)

Tesla (stemrol)

Hah.

Op de één of andere manier vind ik het toch altijd wel redelijk interessant om dit soort shlock te kijken, al is het maar om na te gaan op welke manier ze dit soort onzin proberen aanbrengen. In die zin is deze Alien Contact nog redelijk goed gemaakt, maar de concurrentie in dit "genre" is dan ook moordend.

De film is een soort van docu, maar dan zonder interviews. Je hebt gewoon de voice-over die vertelt waar het allemaal om draait. Op de achtergrond heb je wat computer animaties en ruwe beelden die als ondersteuning voor de theorieën dienen. Niet meteen erg artistiek of erg overtuigend, maar ach.

Als introductie krijg je wat simpele wetenschap. Zaken die aanvaardbaar klinken en je als kijker toch enigszins geruststellen. Maar eens dat gevoel gesettled is worden er al snel wat andere zaken bijgegooid. Plots zijn er beelden van UFOs die nergens in twijfel getrokken worden, en wordt er over aliens gesproken alsof het de meest normale zaak van de wereld is.

De verhalen die bovengehaald worden steunen ook enkel op onbekende factoren, die uitgebuit worden om zo een verhaaltje op te hangen over aliens en communicatie. De film is ook niet zo geïnteresseerd in het naar voren brengen van één solide theorie, maar springt van theorietje op theorietje, zolang het maar enigszins "plausibel" klinkt.

Naar het einde toe is het onzin op onzin op onzin, die op de meest serieuze manier gepresenteerd wordt. Het blijft ongelofelijk dat dit soort onzin geproduceerd kan worden, enkel interessant om te kijken hoe ze dit soort crap proberen verkopen. Alien Contact doet nog wel z'n best op dat gebied, maar da's ook het enige positieve dat er over deze docu te zeggen valt.