• 9.374.990 stemmen

Top Knot Detective (2017)

Mockumentary / Actie | 87 minuten

Genre: Mockumentary / Actie

Oorsprong: Australië / Japan

Geregisseerd door: Aaron McCann en Dominic Pearce

Met onder meer: Toshi Okuzaki, Masa Yamaguchi en Mayu Iwasaki

Gesproken taal: Engels en Japans

Plot Top Knot Detective

"The greatest 90's Japanese samurai series you've never heard of"

Ronin Suirai Tantei, ook wel bekend als Top Knot Detective buiten Japan was een serie tijdens de jaren tachtig met Takashi Takamoto in de hoofdrol. Daarnaast zorgde hij voor het script en regisseerde hij het geheel ook. In deze documentaire worden diverse personen geïnterviewd die bij de serie betrokken waren en zie je oud VHS-materieel van de show die vanwege controverse rondom Takamoto door het productiebedrijf vernietigd is.

Sheimasu Tantei / Takashi Tawagoto

Host / Old Man

Timestryker / Ninja / zichzelf

avatar van Shinobi

Shinobi

Dit lijkt me wel een geinige mockumentary.

avatar van Basto

Basto

• 11941 berichten

Leuke mockumentary die erg sterk van start gaat vol hilarische scenes. In een hoog tempo maken we kennis met de cult held van de jaren 90. Het helpt als je een beetje bekend ben met de japanse cinema. Maar het is sowieso erg vermakelijk. Maar eigenlijk is, mede gezien het hoge tempo, 70 minuten van dit soort gein wel genoeg. Het blijft verder wel leuk, maar het niveau van de introductie wordt niet volgehouden.

Desalniettemin een aanrader.

3,5