• 9.374.212 stemmen

Geregisseerd door: Joseph P. Mawra

Met onder meer: Eleanor Vaill en Lewis Galen

• MUBI Bekijk via MUBI

Plot Shanty Tramp

Tijdens een zwoele nacht gaat een lokale zwerfster op avontuur uit en laat ze heel wat onheil achter. De lust die ze opwekt bij mannen leidt tot gevechten, moorden, geruïneerde reputaties en gebroken gezinnen. Een verdorven evangelist maakt een toneelstuk voor haar, maar is geschokt wanneer hij hoort dat ze de voorkeur geeft aan een zwarte jongen boven hem. Woedend zet hij de stad tegen het koppel op.

avatar van John Milton

John Milton

De derde film in Refns byNWR project dat binnenkort live moet gaan, en nu al op Mubi is te zien. Een regelrechte exploitation B-movie is het, maar dat maakt het voor de historisch geïnteresseerde filmliefhebber die van die sixties vibe houdt, en graag af en toe met grote ogen kijkt hoe slecht iets is, des te interessanter. Alleen de synopsis al prikkelde mijn nieuwsgierigheid voldoende, en ik heb dan ook met fascinatie zitten kijken. De dansscène met name liet mijn wenkbrauwen vreemde dingen doen.

Maar wat een rotgriet...

Trailer

avatar van EIGER3970

EIGER3970

Als we een explotation film beschrijven als een film die shockeert met sensaties zoals sex, geweld en naaktheid dat behoort deze film er zeker bij. Maar de film geeft toch ook wel een beeld van de negatieve schaduwzijden van de jaren zestig. Vechtpartijen in het uitgangsleven, illegale drankstokerijen, rascisme, vrouwonvriendelijke stereotypen, religieuse hypocrisie... Ja, de enige goede tussen al deze slechterikken is de man van Afrikaanse origine.