• 9.373.012 stemmen

Osanago Warera ni Umare (2017)

Alternatieve titels: Dear Etranger / 幼な子われらに生まれ

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Yukiko Mishima

Met onder meer: Tadanobu Asano, Rena Tanaka en Kankurô Kudô

Gesproken taal: Japans

Plot Osanago Warera ni Umare

Makoto Tanaka (Tadanobu Asano) is veertig jaar oud en voor de tweede keer getrouwd. Hij en zijn vrouw Nanae (Rena Tanaka) zorgen samen voor de twee dochters uit het vorig huwelijk van Nanae. Makoto probeert een gewone familie te vormen, maar wanneer Nanae weer zwanger wordt beginnen de zaken te veranderen tussen de familieleden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Goed.

Met Mishima in de regisseurstoel en Asano als belangrijkste acteur lagen de verwachtingen misschien iets hoger, maar los daarvan is dit gewoon een erg strak en mooi uitgewerkt drama. De basiskwaliteit is absoluut daar, alleen bleef het daar af en toe een beetje bij vond ik.

Asano kiest de laatste jaren toch vooral voor wat veiligere films. De maffe, weird en experimentele tijd is duidelijk voorbij. De man is ondertussen ook wel wat ouder, maar ik zou hem toch graag weer eens een wat opvallendere rol zien spelen. In dit soort films bewijst hij ook gewoon een erg goed klassiek acteur te zijn, maar daarmee benut hij niet z'n volle kunnen.

De film is verder ook net iets teveel op het drama gericht, al zijn er ook wel enkele gestileerde momenten en weet Mishima toch ook enkele memorabele scenes vast te leggen. Er valt verder ook niet zo heel veel negatiefs te zeggen over de film, behalve dan dat het een beetje de geniale of écht pakkende momenten mist.

Zeker niet slecht dus, wie houdt van de wat klassiekere dramas heeft hier zeker een aardige kluif aan.