• 9.375.163 stemmen

Geregisseerd door: D. Ho

Met onder meer: Lee Tae-ri en Zhu Xuan

Gesproken taal: Duits, Mandarijn, Spaans, Frans en Portugees

Plot The Bittersweet

Xiao Ma is van deels Chinese en deels Zuid-Koreaanse afkomst. Hij woonde in een klein dorpje in China. Zijn ouders scheidden en lieten hem aan zijn lot over toen hij nog jong was. Zijn buurman Old Xu die een kinderopvangdienst leidde ontfermde zich over hem. Hij deed een beroep op zijn grote zus Xiu Xiu om deze kinderen te verzorgen. Xiao Ma was introvert en sprak weinig met de andere kinderen, die om deze reden niet van hem hielden. De momenten die hij met Xiu Xiu besteedde, waren voor hem de gelukkigste in zijn leven. Maar een ongeval waarbij brand uitbrak zorgde ervoor dat ze gescheiden werden. Een paar jaar later ontmoet hij echter de chirurg Miao Xuan in het ziekenhuis en gelooft dat ze de zus Xiu Xiu is die hij in het verleden gekend heeft. Maar Miao Xuan blijft dat ontkennen...

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Vond het wel een tof filmpje.

Helaas was het begin wel wat te vraag, zeker voor een film van 90 minuten. Het wordt langzaamaan wel wat mysterieuzer, maar echt spannend wordt het niet. Wat dat betreft was het drama beter uitgewerkt, al blijft het een vrij simpel gegeven. Halverwege, na het breekpunt, neemt de spanning toe en komt de film beter uit de verf. Het einde is dan wat flauw, maar wellicht wel passend.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Beetje vreemd, maar op momenten wel lekker. Zeker als er heel veel sfeer in de film komt, bijvoorbeeld als het meisje in een kroeg rustig zit en fijne muziek op de achtergrond klinkt, of de jongen in de avondschemer doelloos op het balkon staat met het verkeer verder op vele etages lager. Hele mooie beelden.

Verder wel een film die me vermaakte, ondanks dat het mysterie me minder kon interesseren en soms ook wat vreemd was allemaal, naast dat het überhaupt niet spannend werd. Maar tempo ligt goed, enkele aardige momenten en de sfeer is prima. Geen wereldfilm maar wel bovengemiddeld. Het einde is zoals hierboven al gezegd wel wat flauw. 3,5*.