• 9.372.151 stemmen

Knights of the Damned (2017)

Fantasy / Actie | 84 minuten

Genre: Fantasy / Actie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Simon Wells

Met onder meer: Ross O'Hennessy, Ben Loyd-Holmes en Silvio Simac

Plot Knights of the Damned

"Can they survive?"

Het kasteel van een koning wordt op meedogenloze aangevallen door een draak. De koning stuurt zijn beste ridders op pad om de draak uit te schakelen. Tijdens hun avontuur krijgen de ridders onder andere te maken met enkele vrouwelijke krijgers die zinnen op wraak, en een horde zombies. Zullen de ridders erin slagen hun opdracht te volbrengen?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van joolstein

joolstein

Oei, niet echt best en doordat ik eerst het nog aardige tweede deel; Dragon Kingdom (2018) keek. En zodoende de volgorde had omgekeerd was dit eerste deel ...een stuk minder en zeker geen erg goede film! Er waren stockbeelden van beren en wolven in totaal andere omgeving die ook niets aan het verhaal toevoegden. Ik waardeer de ambitie en inspanning, maar als je een te klein budget bezit kan je het gebrek aan betere inspiratie ook niet verhullen. De ergste scène was die in de herberg / taverne. En niet alleen omdat er een akoestische gitaar in een middeleeuwse taverne was te zien! Het kasteel dat tegen het einde was te zien is ook veel te modern; armaturen, verlichting, en kabels... kortom niet erg middeleeuws. En wat een rare scene met gedoe rond een soort Chinese speer? Het acteerwerk was houterig, met uitzondering van een of twee personen. Oke een verhaal van ridders die een draak volgen. Onderweg komen ze Amazones tegen, en heel veel Zombies...Help...wie bedacht het om er zombies (hier heten ze Furies) in te stoppen? Het grootste gedeelte is nu dan ook gevuld met wegrennen voor belachelijk goedkoop ogende zombies... Maar ondanks vele te tekortkomingen heb ik nog enigszins er met plezier naar gekeken. En tja ik wist deel twee was beter!